Lahdessa "kuuden pisteen peli" - nappaako Pelicans Ässiltä kauden avauspisteensä?

LIIGA / Ennakko
Stefan Lassen ja kumppanit yrittävät pysäyttää Ässien vyöryn.
Liigassa kuudetta paikkaa miehittävä Pelicans ja pykälää alempana seitsemäntenä oleva Ässät kohtaavat torstaina Lahdessa "kuuden pisteen pelissä". Kamppailu on joukkueille kauden kolmas keskinäinen, voitot ovat padan hyväksi 2-0.

Ässät on ollut lahtelaisille tänä talvena tukala vastus. Pelicans on onnistunut tekemään joukkueiden kohtaamisissa ainoastaan yhden rysän. Torstain ottelusta ei panoksia puutu, sillä joukkueet ovat vain pisteen päässä toisistaan suoran pudotuspelipaikan ympärillä.

Passiivinen ilme vai luistelu Ässien yli?

Lahtelaisjoukkueelta on totuttu näkemään tällä kaudella aggressiivistä ja erittäin röyhkeää karvaamispeliä etenkin kotiotteluissa. Keskiviikkona lahtelaiset tekivät tähän kuitenkin JYPin vieraana poikkeuksen.

Pelicans tuli otteluun passiivisella ilmeellä, kun joukkue viljeli hitaita lähtöjä ja passiivista puolustamista. JYPin aloitekyky ei riittänyt kiekollisen pelin juhlaan, joten pelin kuvana oli pitkään lukuisat päätykiekot.

Kyseinen pelitapa ei pussinokkien kannalta toivottua hedelmää kantanut, sillä JYP piti pisteet kotonaan lopulta numeroin 4−0. Eilisestä hutilyönnistä huolimatta Pelicansin peli on ollut varsin hyvin uomissaan, ja etenkin ylivoima on ollut isossa kuvassa parempaan päin viivassa tuhojaan tekevän Juha Leimun ansiosta.

Myös Ässät suosii aggressiivistä pelitapaa

Jos jopa lievää yllättäjää Ässiä pitäisi yhdellä adjektiivilla kuvata, se on työteliäs. Työn määrä jäällä on hirvittävä, vaikkei tulosta aina tulekaan.

Eilen Ilvestä vastaan ensimmäisen erän peliin vaikutti vahvasti ylhäältä alkanut karvaaminen ja fyysinen peli. Kyseisiä elementtejä on näkynyt Ässissä viime aikoina huomattavasti aiempaa enemmän. Samat seikat kuvaavat myös illan kotijoukkuetta kuluvan kauden osalta.

Keskiviikkona ensimmäinen erä oli ihan yhtä päätä Ässien hallitessa peliä täysin. Kolmannen erän viimeisellä kympillä porilaiset nousivat 0−2-tappioasemasta 4−2-voittoon. Ässät tekee eilisestä huolimatta hyvin vähän maaleja: maalipaikkoja luodaan tarpeeksi, mutta kun joukkueessa ei ole viimeistelyssä oikeastaan yhtään oikeasti iskussa olevaa pelaajaa ollut koko kautena, se on näkynyt tulostaululla.

Räikein esimerkki on viimeksi kaksi kuukautta sitten maalinteossa onnistunut Ville Korhonen.

EDIT klo 13:55. Vaihdettu "Seuraa heitä" -pelaajiin Pelicansin maalivahti Joonas Harald Janne Juvosen paikalle, joka ei ole kokoonpanossa.

Seuraa Heitä

Joonas Harald #50 |

Maalivahti

Pelicansin oma kasvatti tekee liigadebyyttinsä oikeastaan kovimpaan mahdolliseen paikkaan. Peliittojen ja Espoo Unitedtin rosteriin tällä kaudella kuuluneella maalivahdilla on todellinen näytönpaikka pisteiden kannalta isossa pelissä, kun sekä Janne Juvonen että Joona Voutilainen ovat sivussa.

Jyri Marttinen #58 |

Puolustaja

Kevään 2014 MM-hopeamitalisti on puolustuksen johtaja. Marttinen on aina ollut omassa päässä hyvä ja sopivan ärsyttävä, mutta hyvä pelihuumori näkyy tällä hetkellä myös hyökkäyspäässä. Ihan eri tason peluri juuri nyt kuin muut Ässien pakit, eilen Ilveksen reppuun syntyi tehot 1+2.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicans jatkaa kotiliitoaan
Pelicans on kuuden ottelun otannalla ollut sarjan neljänneksi paras kotijoukkue, kun taas Ässillä on ollut vaikeaa hieman kaikilla osa-alueilla. Molemmilta joukkueilta löytyy ottelu edelliseltä päivältä, joten rasituseroakaan ei synny. Pelicansin tehokkaampi ylivoima kallistaa vaakakupin isäntien eduksi.
3 4
0 1