Kinkkuviipaleet sivuun - Raumalla metsästetään petolintuja

LIIGA / Ennakko
Viime kohtaamisessa heiteltiin jäälle pehmoleluja.
Lukko ja Sport hyppäävät lyhyen joulutauon jälkeen kehiin tapaninpäivänä.

Joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa, kerran Vaasassa ja kerran Raumalla. Molemmat ottelut päättyivät kotijoukkueen voittoon. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Raumalla joulukuun alkupäivinä.

Niistä ajoista on jonkin verran muuttunut. Sport on pudonnut kuuden parhaan joukosta viimeisten pudotuspelipaikkojen haltijaksi. Vaasalaiset ovatkin kuntopuntarin huonoimpia koko sarjassa.

Maalinteon tehokkuus on ollut Tomek Valtosen suojateille vaikea asia. Viimeisen kymmenen ottelun aikana Sport on onnistunut tekemään kolme maalia tai enemmän vain yhdessä ottelussa. Vähämaaliset ottelut ovat kääntyneet vastustajalle lähes yksi toisensa perään.

Raumalaisilla paljon kirittävää

Lukko seilaa neljän ottelun tappioputkessa, joista kaksi viimeistä on tullut jatkoajalla. Huonon alkukauden myötä Lukon ruuvin on kiristyttävä jos raumalaiset mielivät pudotuspeleihin. Pudotuspeliviivaan on matkaa kahdeksan pistettä.

Suurin valmentajanvaihdoksen tuoma innostus on laantunut ja pistekeskiarvo on pudonnut. Erityisesti joulutaukoa edeltänyt HPK-ottelu oli murheellinen näytelmä, kun Lukko päästi HPK:n tasoihin neljän maalin takaa-ajoasemasta.

Lukko luottaa tiiviiseen puolustuspelaamiseen sekä maalivahtiosaston pitävyyteen. Kari Heikkilän valmentama joukkue pelaa korostetun yksinkertaista jääkiekkoa ja kyttää vastaiskun paikkoja.

Tämän illan koitos on Rony Ahoselle 200. liigaottelu.

Seuraa Heitä

Aaro Vidgren #92 | JYP

Laitahyökkääjä

Tipahti viimeisten joukossa ulos Kanadaan matkanneesta nuorten MM-joukkueesta. Näyttöhalut tuskin ainakaan laskivat merkittävästi.

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Ehti nousemaan seisomakatsomon suosikiksi Raumalla pelatessaan. Äärimmäisen vahva vääntäjä ja laukaus lähtee räväkästi. Vaara vaanii hänen ollessa jäällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tiivis taisto kääntyy raumalaisille
Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta sekä Lukko että Sport ovat vääntäneet viime aikoina vähämaalisia otteluita. Lukon kurssi on pienten valonmerkkien jälkeen ollut hieman alaspäin, kun taas Sportin meno on ollut hieman vuoristoratamaista. Tiukan pelin hengessä Lukon vahvaan vireeseen äitynyt ylivoima ratkoo voiton raumalaisille.
3 4
1 3