SaiPa lyömään viimeisiä nauloja Lukko-arkkuun

LIIGA / Ennakko
SaiPa on ollut Lukolle ylittämätön este tällä kaudella.
Lukko ja SaiPa kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella. Jumbofinaalin panokset ovat kovat.

Asetelma on mielenkiintoinen. SaiPa on Lukkoa pykälän edellä, viimeistä edellisenä. Eroa joukkueiden välillä on viisi pistettä lappeenrantalaisten hyväksi.

Kolmen pisteen voitto olisi kummallekin elintärkeä. Lukko elättelisi voitolla vielä pudotuspelihaaveita, kun taas SaiPa kuroisi kaulaa raumalaisiin. Voitto veisi vierailijat kahdeksan pisteen päähän ja SaiPan puolella olisi vieläpä kolmen pisteen voittojen määrä.

Tämä viikonloppu määrittelee Lukon loppukauden suunnan. Tämän illan SaiPa-ottelun lisäksi vastassa on huomenna KooKoo Kouvolassa. Jos pistetili ei kartu niin on todennäköistä, että Lukko ryhtyy kauppaamaan kallispalkkaisia pelaajiaan muualle.

Ei merkkejä paremmasta

Äijänsuolla ei ole nähty merkkejä siitä, että Lukko vielä nousisi kohti pudotuspelipaikkaa. Kymmenestä viimeisestä ottelusta on saldona vain yksi täysi pistepotti. Sen vastapainona on viisi suoraa tappiota.

Lukon yleisolemus näytti jo viime viikon perjantaina pelatun Ässät-ottelun aikana varsin luovuttaneelta. Vaikka raumalaiset nousivat pariin otteeseen maalin päähän, oli tappio jälleen iso isku joukkueen itseluottamukselle. Puhumattakaan seuraavana päivänä Lahdessa koetusta selkäsaunasta, joka päättyi Pelicans-juhliin lukemin 7-3.

Alkukaudesta runsaasti suoria tappiota kerännyt raumalaisryhmä tarvitsee rutosti voittoja varsinaisella peliajalla. Muuten pudotuspeliviiva karkaa ja Lukon kausi päättyy runkosarjaan ensimmäistä kertaa tällä vuosikymmenellä.

Vaikeaa myös Lappeenrannassa

SaiPalla on ollut vaikeuksia rakentaa pitkiä voittoputkia. Yhtä hyvää suoritusta ja voittoon päättynyttä ottelua on usein seurannut heikosti pelattujen pelien jakso, jota sen on ollut vaikea katkaista.

Maalinteko ei myöskään ole onnistunut. Viimeisestä kolmen maalin illasta on aikaa yli kuukausi. Voitot ovat kortilla tällaisella maalinteon tehokkuudella kenellä tahansa.

SaiPan puolella on aikaisempi historia tältä kaudelta. SaiPalla on Lukosta yliote, sillä kaksi aiempaa kohtaamista on ollut keltamustien heiniä. 

Seuraa Heitä

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Onko kukaan nähnyt häntä viime aikoina? Vauhtia riittää kahden Tonin, Koiviston ja Suurosen välissä, mutta tehoja ei tule. Korkea aika tehdä tulosta.

Mikael Kuronen #78 |

Laitahyökkääjä

Kun kulkee niin kulkee. Edellisessä keskinäisessä kaksi maalia ja molemmat osumat perjantaisessa kaakon derbyssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sarjajumbojen tasainen taisto
Lukon ja SaiPan kohtaamisessa käydään todellinen jumbojen taistelu, sillä vastakkain ovat sarjataulukon kaksi viimeistä joukkuetta. SaiPa on löytänyt tekemiseen tehokkuutta, joukkueen pistetili on karttunut seitsemällä pisteellä viimeisessä viidessä ottelussa. Lukko on puolestaan ajautunut uuteen syöksyyn. Viimeisestä 13 ottelusta vain yksi on päättynyt raumalaisten voittoon varsinaisella peliajalla. Kotikenttä takaa Lukolle mahdollisuukset taisteluun pisteistä,
1 2
2 3