Pelicans päättää vuoden vieraissa

LIIGA / Ennakko
Viime kohtaamisen vei nimiinsä Pelicans.
Lukon vuosi 2016 päättyy kotiotteluun Lahden Pelicansia vastaan. Kahdessa edellisessä kohtaamisessa on voitto lipsahtanut vierasjoukkueelle.

Alkukaudesta Pelicans vieraili Äijänsuolla ja jyräsi muutenkin vaikeuksissa olleen raumalaisryhmän lukemin 6-3. Lukko sai revanssinsa päälle kuukausi sitten Lahdessa, kun pisteet jäivät Lukon haltuun 4-1-voitolla.

Lukko on kolmen ottelun pisteputkessa ja halu pois jumbosijalta on kova. SaiPa onkin tällä hetkellä pykälää ylempänä yhden pisteen päässä, joten sinikeltaiset voivat nousta tänään toista kertaa tällä kaudella pois viimeiseltä sijalta.

Tiivis, yksinkertainen ja riskitön puolustuspelaaminen on kaiken perusta. Tämän päälle maalivahdit Jakub Stepanek ja Kaapo Kähkönen ovat antaneet joukkueelle turvaa omilla otteillaan. Kumpi tahansa tänään aloittaakaan, on maalivahti jälleen paljon vartijana.

Pelicans on mennyt vuoristoradan lailla pistesaldon karttumisen suhteen. Kahdeksan pistettä viidestä viime ottelusta ei pöllömpi suoritus, mutta pisteitä voisi olla enemmänkin.

Viisikkopuolustaminen on ollut lahtelaisten suuri vahvuus pitkin kautta ja sitä on tukenut viimein ykkösmaalivahdin paikan vakiinnuttanut, torjuntamäärillä mitattuna sarjan kiireisin maalivahti Janne Juvonen.

Pelicansia riivaa todellinen loukkaantumissuma. Moni vakiokokoonpanon pelaaja on sivussa ja se on näkynyt joukkueen otteissa. Sivussa on mm. Juha LeimuAntti Erkinjuntti ja Miska Siikonen, jotka kaikki ovat isossa roolissa joukkueen pelaamisessa.

Lahtelaiset hankkivatkin kauden kolmannen paluumuuttajan, kun Mikko Kousa palasi tuttuihin maisemiin. Hänen tehtävänsä on paikata Leimun loukkaantumisesta johtuva kiekkollisen puolustajan aukko.

Seuraa Heitä

Toni Suuronen #14 |

Laitahyökkääjä

Pelasi maanantaina huikean ottelun saadessaan näyttöpaikan ylemmissä ketjuissa. Lähtikö iso pyörä pyörimään? Sen aika näyttää.

Mikko Kousa #44 | Düsseldorfer EG

Puolustaja

Tuttu mies raumalaisille parin vuoden takaa. Vaarallinen pelaaja niin omille kuin vastustajalle. Tämän tason puolustajaa kannattaa seurata aina, kun on mahdollisuus.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukolla mahdollisuus olla yllättäjänä
Vaihteeksi taas hienoja otteita esittänyt Lukko alkaa olemaan tosipaikan edessä. Jos voittoja ei ala pian putoamaan tasaiseen tahtiin, ei joukkueen tarvitse haaveilla pelien jatkumisesta runkosarjan jälkeen. Pelicansin päihittäminen olisi pienimuotoinen yllätys, mutta ei lainkaan mahdotonta, mikäli tarkastellaan edellisiä otteluita kuntopuntaria. Lukko on jopa lahtelaisia hieman edellä.
3 4
1 2