Itä-Suomen ja Hämeen kautta kotiin - Pelicans metsästää ensimmäistä vierasvoittoa

LIIGA / Ennakko
Vielä SaiPaa vastaan ei tärpännyt, mutta eilen Lukko onnistui viimein voittamaan.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Rauman Lukko pelaa kolmen ottelun vierasputken jälkeen vaihteeksi kotona. Vastustaja löytyy Lahdesta ja tottelee nimeä Pelicans.

Edelliset ottelut

Isäntäjoukkue Lukon kausi olisi voinut lähteä käyntiin hieman paremmissa merkeissä. Lukolta puuttui nimittäin voitto kokonaan ennen eilistä HPK-vierailua. Varsinaisen peliajan ulkopuolelle venyneet ottelut HIFK:ta ja Ässiä vastaan sentään toivat kaksi pistettä, mutta ottelut SaiPaa ja Jukureita vastaan päättyivät suoraan tappioon.

Pelicansin kauden ensimmäiset ottelut KalPaa ja Sportia vastaan päättyivät tappioon ilman tehtyjä maaleja. Seuraavat kaksi TPS:ää ja SaiPaa vastaan puolestaan toivat molemmat kolmen pisteen voitot maalieron ollessa kiitettävä 10-3.

Ratkaisukohdat

Molempien joukkueiden tulosvastuu on kasautunut liikaa yhden ketjun varaan. Se on pitkässä juoksussa huono merkki.

Pelicansin tehoketjuna on kauden alussa nähty Kimi KoivistonMiska Siikosen ja Iikka Kangasniemen muodostama trio. Tukea tarvittaisiin kokeneemman osaston miehiltä kuten Antti Erkinjuntilta. Ehdottomiin profiilipelaajiin kuuluvana pelaajana ei voi kauaa enää pelata ilman tehtyä maalia.

Raumalaisten tehot ovat levänneet puolestaan liikaa Ville Vahalahden ja Aaron Gagnonin harteilla. Heidän vierellään on kokeiltu sekä Toni Koivistoa että Lauri Tukosta, mutta menestys on ollut vaihtelevaa. Peter Tiivola on tehnyt parhaansa ja onkin sisäisen maalipörssin kärkinimi, mutta suoritustaso vaihtelee liikaa. Sami Lähteenmäki ei ole saanut pistetiliään vieläkään auki.

Kumman tehomiehet saavat enemmän tukea? Se voi hyvinkin ratkaista ottelun voittajan.

Tilastopoiminnat

Lukon eilinen voitto HPK:sta menee historiankirjoihin. Voitto oli raumalaisseuran tuhannes sen 80-vuotisessa historiassa.

Iikka Kangasniemen ensimmäinen täysi kausi Liigassa on ollut alun puolesta menestyksekäs. Kuudella syöttöpisteellä vikkelä hyökkääjä sijoittuu pistepörssissä sijalle yhdeksän.

Pelicansin ylivoima on sarjan toiseksi huonoin. Sen takaa löytyy ainoastaan vielä ilman ylivoimamaalia oleva HIFK. Lukon ylivoima on sarjan keskitasoa.

Seuraa Heitä

Peter Tiivola #74 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Sisäisen maalipörssin ykkönen ja kakkossentteri. Tarvitsisi suoritusvarmuutta, mutta myös muita rinnalleen antamaan tulitukea. Osuuko jälleen?

Antti Erkinjuntti #74 | RoKi

Laitahyökkääjä

Joukkueensa selkeitä vastuupelaajia. Tähän menneessä kerännyt vain yhden syöttöpisteen ja se ei riitä. Olisiko nyt aika juhlia kauden ensimmäistä täysosumaa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicansille kauden ensimmäinen ryöstöretki.
Lukko kävi tiistaina vääntämässä Hämeenlinnassa ottelun, joka varmasti söi voimavaroja. Pelicansille alkukauden ohjelma puolestaan on melko löyhä, joten se pääsee otteluun huomattavasti tuoreemmilla jaloilla. Kumpikin joukkue on iskenyt tehokkaasti maaleja alkukaudella, ja niitä nähdään tälläkin kertaa Pelicansin hakiessa kauden ensimmäisen vierasvoittonsa.
2 3
3 4