Lukko hamuaa pois jumbosijalta - Vieraita kaukaa pohjoisesta

LIIGA / Ennakko
Jakub Stepanek on torjunut Lukon iskuetäisyydelle pudotuspelipaikan suhteen.
Uusi ja uljas vuosi avataan Raumalla Lukon ja Kärppien välisellä kohtaamisella. Molemmat joukkueet kyntivät syyskaudella ajoittain todella pahasti, mutta näyttää siltä, että molemmilla on koittanut uusi kevät kauden edetessä.

Lukon kausi oli jo lähes tuomittu päättymään runkosarjaan pari kuukautta sitten, mutta sinikeltaiset ovat nousseet feenikslinnun lailla taistelemaan viimeisistä pudotuspelipaikoista. Myös Kärpät on saanut pelinsä uomiinsa ja joukkueet ovatkin kymmenen ottelun kuntopuntarilla mitaten sarjan kärkipäätä.

Kun Lukko irtisanoi silloisen päävalmentajansa Juha Vuoren tehtävästään, oli pudotuspelipaikka karannut todella kauas. Kari Heikkilän alaisuudessa raumalaiset ovat kuroneet eron pudotuspeliviivaan viiteen pisteeseen. Valmentajan vaihto oli tästä vinkkelistä katsoen oikea ratkaisu.

Isäntäjoukkue seilaa viiden ottelun pisteputkessa ja voittoja on kertynyt kolme peräkkäin. Viime viikolla kotona kaatui Sport varsinaisella peliajalla sekä Pelicans jatkoajalla. Vuosi päättyi Porissa Satakunnan paikalliskamppailuun, josta irtosi myös voitto, mutta vasta voittomaalikisassa.

Heikkilän ollessa puikoissa, on Lukko hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kahdesti. Tämä on yksi Lukon kauden pelastamisen oleellisista resepteistä. Suorat tappiot on saatava minimiin, sillä muuten ei pudotuspeleihin ole asiaa.

Lukon uuden nousun henkilöitymä on nuorten MM-joukkueesta pois jättäytynyt Aleksi Saarela. Joulukuussa laitilalaissyntyinen sentteri osui tolppien väliin kuusi kertaa ja osumista kaksi oli voittomaaleja. 

Heräilevä jättiläinen

Oulussa on tuskailtu kauden aikana riittämiin, mutta kurssi on kääntynyt nousujohteiseksi. Vaikka kolmen ottelun voittoputki katkesikin perjantaina Tapparaa vastaan, on yleinen trendi nousujohteinen.

Kärpät kaipaa kuitenkin Mika Pyörälälle apuja tehopisteiden osalta. Tällä hetkellä hänen osuutensa joukkueen suorittamisesta on kokonaisuutena valtava. Joku voisi jopa sanoa, että hänen kantamansa taakka on kohtuuton.

Kovasta tasonnoususta huolimatta yksi tilasto puhuu kotivoiton puolesta: Kärpät on koko sarjan toiseksi huonoin vierasjoukkue. 17 matkapelistä on irronnut vain 15 sarjapistettä.

Seuraa Heitä

Aki Kangasmäki #47 |

Hyökkääjä

Pelaamisesta paistaa aito ilo ja tunne. Mörssärilaituri nauttii selvästi siitä, että voi jälleen edustaa kasvattajaseuraansa. Tällä menolla lunastaa loppukauden sopimuksen raumalaisryhmään.

Mika Pyörälä #17 |

Laitahyökkääjä

Viime kalenterivuoden tehokkain pelaaja. Esimerkillinen työjuhta ja johtava pelaaja, joka hinaa tällä hetkellä Kärppiä kohti pudotuspeliviivaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukon ulkomaalaiset johtavat kotivoittoon
Kari Heikkilän luotsaama Lukko on kuulunut sarjan keskikastiin. Kärpät puolestaan hakee selvästi vielä itseään, kun sairastupa odottaa tyhjenemistään. Poissaolot ovat syöneet hyökkäystehoja, joten Mikael Ruohomaan paluu on oululaisille iso asia. Lukko on kuitenkin pykälän edellä, kun ylivoimaan löytyy loistavia pelimiehiä. Rynnäksen venytykset eivät riitä.
3
1 2