Kolmansien erien erikoisjoukkue saapuu Raumalle

LIIGA / Ennakko
Kari Heikkilän Lukko pelaa kolmannen peräkkäisen kotiottelun.
Lukko hakee jatkoa nousujohteiselle pelilleen tänään, kun vieraaksi saapuu JYP Jyväskylästä. Molemmilla on ollut omanlaisia ongelmia pelinsä kanssa, mutta tilanne on myös parantunut kummassakin leirissä.

Raumalla selvittiin uuden valmentajan alaisuudessa kunnialla viime viikolla. Kärpät kaatui kolmen pisteen arvoisesti ja HPK-ottelu venyi Janne Niskalan viime hetken tasoitusmaalilla jatkoajalle, tuoden yhden pisteen isäntien laariin.

Puolustuspeli on kehittynyt selvästi. Lukko pitää vastustajan hyvin ulkona parhaista laukaisusektoreista ja pelaa kiekot varmoilla purkukiekoilla ulos omalta alueelta. Raumalaiset malttavat odottaa omaa hetkeään iskeä silläkin uhalla, että vastustaja pääsisi pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä Lukon puolustusalueella.

Puolustuspeliä on helpottanut Kaapo Kähkösen suorittaminen, joka on ollut kahdessa viime ottelussa erinomaista. Aiemmin tällä kaudella maalivahtipelin turvaajaksi hankittu Jakub Stepanek on jäämässä penkinlämmittäjäksi.

Lisäksi raumalaiset ottavat rangaistuksia todella vähän. Oma ylivoima sen sijaan on koko kauden ollut heikkoa, eikä Kari Heikkilä ole onnistunut tuomaan tähän muutosta.

Kolmansissa erissä vaikeaa

JYP on koko sarjan kummajainen yhdessä tilastossa: se on yksi liigan parhaista joukkueista kahden ensimmäisen erän tulokset huomioiden, mutta kolmannet erät ovat jyväskyläläisille vaikeita. Voitot ovatkin useasti lipsuneet viimeisessä erässä joko jatkoajalle, voittomaalikisaan tai tappioon. JYPin ottelut ovat venyneet jatkoajalle useammin kuin millään muulla joukkueella.

Ensimmäiset erät ovat olleet JYPille kovan latauksen värittämiä. Joukkueelta loppuu kuitenkin energia ja kärsivällisyys ottelun aikana ja pahimman rynnistyksen alta selvinneet vastustajat ovat aloittaneet takaa-ajon.

Otteluiden tappamista ei helpota joukkueen taipumukset ottaa rangaistuksia. Jyväskyläläiset ovat alivoimalla liigan paras, mutta jatkuva alivoima syö avainpelaajien voimavaroja ja tasakentällisin pelaaminen vaikeutuu, kun muu joukkue odottaa varpaat kohmeessa vaihtopenkillä mahdollisuutta päästä pelaamaan.

Viime otteluissa on kaikesta huolimatta mennyt tuloksen kannalta kohtalaisen hyvin. Viidestä viime ottelusta tilille on tipahtanut yhdeksän pistettä, joista tosin vain yksi oli voitto varsinaisella peliajalla.

Seuraa Heitä

Joonas Niemelä #14 |

Keskushyökkääjä

Viimeisteli kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa ensimmäisen liigamaalinsa. Viimeiset pari kierrosta ollut taas hiljaisempaa.

Ossi Louhivaara #23 |

Laitahyökkääjä

Palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon viime lauantaina ja oli joukkueensa parhaimmistoa. Johtavalta pelaajalta ei voisi odottaa yhtään vähempää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukon hapuilu jatkuu
JYP on yksi Liigan heikoimmista suorittajista vieraspeleissä. Raumalaisten otteet ovat parantuneet viime aikoina, mutta yksittäisiin otteluihin Lukkoa voidaan kuitenkin pitää vielä ennalta-arvaamattomana altavastaajana. Jyväskyläläisten heikoista otteista vierasjoukkueena huolimatta ottelu kääntynee JYPin eduksi, tosin pienillä marginaaleilla.
1 2
2 3