JYPin "dynamiitti-viikko" käynnistyy Raumalta − Kärsivällisyys ja ilkeys avainteemoina

LIIGA / Ennakko
JYP oli viimeksi edellä, miten käy tällä kertaa?
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYPin päävalmentaja Marko Virtanen avasi aatteitaan menneestä ja tulevasta. Ensimmäinen pysäkki on Raumalla, kun Lukko isännöi JYPiä. Vaikeina aikoina Lukko on onnistunut keräämään enemmän pisteitä.

Lukko pelasi viikonloppuna kaksi ottelua, joista kasaan kertyi neljä pistettä. HPK kaatui vakuuttavalla esityksellä perjantaina, mutta Ässät oli Satakunnan paikalliskamppailussa parempi voittomaalikilpailun jälkeen.

Myös JYP tahkosi viikonloppuna kaksi ottelua, jotka eivät tuottaneet yhtään pistettä. Jyväskyläläiset johtivat KalPaa vastaan kahteen otteeseen, mutta KalPa kiri lopussa ohi. Pelicansia vastaan pahat virheet kostautuivat, eikä halukkuus maalintekoon ollut hyökkäyspäässä riittävällä tasolla.

− Olemme voittaneet maalipaikat, muttemme pelejä. Hyökkäyspelaaminen on ollut ok, mutta bussia vastaan on vaikea tehdä maaleja, Marko Virtanen kertasi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen, kun JYP peittosi Lukon kotonaan. Tuolloin raumalaisilla ei ollut juurikaan mahdollisuuksia isäntien käsittelyssä. Nyt asetelmat ovat kuitenkin muuttuneet, ja JYP aloittaakin mielenkiintoisen viikon, sillä vielä myöhemmin vastaan asettuvat Tappara ja TPS.

− Tästä viikosta tulee ihan dynamiittia. Ei ole enää ihan sitä pelkkää puolustamista vastassa, Virtanen viittasi viime viikkoon.

Ratkaisukohdat

Kupletin asetelma Raumalla vaikuttaa melko selvältä: Lukko pyrkii tekemään peliä ja JYP rikkomaan sitä parhaansa mukaan. Lukko hakee omia paikkojaan erittäin maltillisesti eikä lähde yltiöpäisesti roiskimaan kiekkoa hyökkäysalueellaan. Pitkät hyökkäykset voivatkin tehdä JYPin melko jäähyalttiiksi.

Lukon kannalta myrkyllisin asetelma olisi se, että JYP pystyy ajamaan pelin enemmän kamppailuluonteiseksi. JYPin puolustuskalusto ei ole vahvimmillaan liikkeen puolella, mutta yksi vastaan yksi -kamppailuissa vieraat ovat edellä.

Omalla alueellaan raumalaiset ovat haavoittuvaisimmillaan, kun syöttöjen laatu on ailahtelevainen. Erityisesti paineen alla kiekollinen pelaaminen on ollut haastavaa, minkä seurauksena hyökkäyspelaaminen on puuroutunut. Edellisessä kohtaamisessa JYP onnistui tässä erinomaisesti.

− Viimeksi oli hyvä peli meiltä, mutta emme voi tuudittautua siihen. Lähdemme tekemään samaa temppua uudestaan, Virtanen tiivisti.

Jos JYP mielii sotkemaan Lukon hyökkäyspeliä, karvauksen tulee tapahtua yhtenäisenä viisikkona hyvällä tasapainolla. Lukko hakee pelaajia kovaan vauhtiin keskialueelle, jolloin suuret vauhtierot raumalaisten eduksi ovat myrkkyä JYPin pistehaaveille.

Tämän vuoksi myös kärsivällisyyden tulee kuulua JYPin avainteemoihin. Viimeisimmissä otteluissa jyväskyläläiset ovat hieman sortuneet yltiöpäiseen kiekon roiskimiseen, jos tulosta ei ole tahtonut tulla. Avainteemana onkin tasapainon löytäminen maalinteon halukkuuden ja kärsivällisen joukkuepelin välillä.

Muuta

Lukko on päästänyt tällä kaudella 30 maalia. JYPille iltapuhteesta haastavan tekee se, että näistä takaosumista vain kahdeksan on tullut Lukon kotikentällä.

JYPin puolelta huolenaiheita herätti Jani Tuppuraisen loukkaantuminen lauantaina. Kokenut hyökkääjä kävi maanantaina kuvauttamassa kätensä, mutta pahemmilta vammoilta vältyttiin. Tuppuraisen pelaaminen Raumalla on kuitenkin epävarmaa, sillä kuntoa tarkkaillaan päivä kerrallaan.

Seuraa Heitä

Eetu Koivistoinen #31 |

Keskushyökkääjä

Koivistoinen on tällä kaudella suorittanut läpimurtoaan liigatasolle. Lukon toiseksi paras maalintekijä on enää pisteen päässä viime kauden kahdeksan tehopisteen saalista.

Mikko Kalteva #7 |

Puolustaja

Kalteva palasi parin viikon huilin jälkeen pelaavaan kokoonpanoon lauantain Pelicans-ottelussa. Puolustaja kantaa isoa roolia joukkueen alakerrassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Raumalla ylityöuhka
Raumalla nähdään ennakkosetelmiltaan tasaisin ottelu, minkä johdosta myös tulos on kysymysmerkki? Illan lopputulema rakentuu pitkälti Lukon kiekollisen pelin onnistumiseen JYPin paineen alla. Jos paineistus on onnistunut, JYP nappaa voiton. Jos ei, Lukko luistelee kohti keskinäistä paremmuutta.
2 3
2 3