HIFK ja Lukko ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella, ja molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Järjestääkö Ramstedt lättykestit tutuille vieraille?

Perjantai-illan kunniaksi Lukko ja HIFK ottavat yhteen Raumalla. Molemmilla joukkueilla on alla tappiot, mutta HIFK on kuntopuntarissa silti sarjan kärkipäässä.

Lukko tulee illan otteluun hyvin levänneenä. Raumalaiset pelasivat viimeksi edellisen viikon lauantaina Kärppien vieraana, ja tuloksena oli tappio. Lukko on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan vain yhden ottelun ja senkin jatkoajalla. Raumalaisjoukkue seilaakin neljän ottelun tappioputkessa.

HIFK sen sijaan pelasi keskiviikkona kotonaan KalPaa vastaan. Kuopiolaisjoukkue oli HIFK:ta etevämpi ja haki Helsingistä täydet kolme pistettä. Helsinkiläisjoukkue on voittanut kolme ottelua edellisestä viidestä ottelustaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kohtaamisissa kotiottelunsa.

Ratkaisukohdat

Viimeksi kun joukkueet kohtasivat Raumalla, jouduttiin ratkaisua hakemaan voittomaalikilpailun kautta. Tuolloin Toni Koivisto ratkaisi voiton raumalaisille.

Illan ottelusta onkin luvassa jälleen tasaista taistoa. Lukko on pystynyt harjoittelemaan koko viikon rauhassa ja hiomaan pelaamistaan. Lukon pitääkin parantaa hyökkäyspelaamistaan, sillä raumalaisjoukkue on tehnyt ainoastaan seitsemän maalia edelliseen viiteen otteluun.

Raumalaisjoukkue panostaa hyvin todennäköisesti ottelun alkuun, ja tähän HIFK pyrkii vastaamaan.

Viimeksi Raumalla HIFK pyrki laittamaan keskialueen tukkoon tiiviillä trapillaan. Se onnistui ajoittain vaikeuttamaan Lukon hyökkäyksiä keskialueen hyvällä puolustuspelaamisellaan, ja tähän se myös pyrkii illan ottelussa.

Tässä keskiönä on jatkuva liike, viisikko ei voi missään vaiheessa pysähtyä. Mikäli niin käy, Lukko pääsee vauhdilla kiekon kanssa hyökkäysalueelle suuremman vauhtieronsa avulla. Lukko osaa kiekkokontrollilla ja jättösyötöillä luoda vauhtieroja keskialueelle. 

Lukko on tosin viime aikoina kärsinyt helpoista kiekonmenetyksistä, joten tähän HIFK iskee myös korkealta ottavan paineistuksen avulla. HIFK:n karvauspelaaminen tuottaa parhaimmillaan paljon riistoja, mutta se ei voi "ylikarvata" - muuten Lukko kiekottelee itsensä helposti repaleisen viisikon läpi.

HIFK sortui KalPaa vastaan välillä karvaamaan liian syvältä, jolloin omiin tuli puolittaisia ylivoimahyökkäyksiä.

Oman mielenkiintoisen aspektinsa illan ottelulle tuo Teemu Ramstedtin pelaaminen vanhaa seuraansa vastaan. Ramstedt on pelannut HIFK:n paidassa kuusi kautta. Tällä kaudella Lukon paidassa Ramstedt on ehtinyt pelata kuusi ottelua, joissa hän on saalistanut kolme pistettä.

Erikoista

Kuntopuntarissa joukkueet majailevat täysin eri paikoilla. Lukko on kuntopuntarin toiseksi viimeisenä, kun HIFK on kolmantena. Ero näkyy myös erikoistilannepelaamisessa, ja erityisesti ylivoimassa.

Lukon ylivoima on sarjan toiseksi heikointa, kun taas HIFK:n ylivoima on sarjan toiseksi parhainta. Tämä tulee myös olemaan yksi illan ratkaisukohdista.

Raumalla nähdään myös yksi liigan kuumimmista yksilöistä, sillä Erik Thorell liitää tällä hetkellä 11 ottelun pisteputkessa.

Tulosvetovihje

Lukko ei katkaise tappiokierrettään
Lukko ei ole onnistunut saamaan peliään toivotulle tasolle pahojen loukkaantumisten keskellä. Nimekkäät vahvistukset väläyttelevät, mutta hakevat vielä tason vakiintumista parhaaksi mahdolliseksi. Virtaa kuitenkin riittää viikon ensimmäisessä ottelussa. HIFK saapuu Raumalle sisuuntuneena tappiosta. HIFK haluaa rikkoa isäntien kiekollista peliä, mikä tuo tarvittavan tuloksen viimeistään erikoistilanteiden turvin.
2
3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Teemu Ramstedt #46 | Lukko

Keskushyökkääjä

Pelaa vanhaa seuraansa vastaan, ja lataus on aivan varmasti tapissa. Pelannut tähän mennessä kuusi ottelua Lukon paidassa ja nakuttanut kolme pistettä. Parempaa vaaditaan, mikäli Lukko mielii voiton ottaa.

Juhani Tyrväinen #12 | HIFK

Hyökkääjä

Jälleen hyvää kautta pelaava keskushyökkääjä on tärkeässä roolissa illan ottelussa. KalPaa vastaan Tyrväisen johtama vitja ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan, mikä näkyi heti HIFK:n tehoissa. Kaksi edellistä ottelua kiikaritehoilla pelanneelta Tyrväiseltä odotetaan paluuta pisteille.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Ilves maksaa virheistään
2 3
4 5
JYP nappaa kotivoiton
3 4
1 2
Lukko ei katkaise tappiokierrettään
2
3 4
Kärpät nauttii Pelicansin virheistä
0 2
3 4
Tappara jatkaa pisteputkeaan
1
4 5
Ässien ilta positiivisempi
3 4
2 3

Edelliset ottelut

Lukko

13.03
Ässät - Lukko
2 - 1
10.03
Lukko - Ilves
1 - 5
08.03
KalPa - Lukko
5 - 0

HIFK