Satakunta jakautuu punaiseen ja keltaiseen

LIIGA / Ennakko
Edellisessä kohtaamisessa Ässien Simon Suorannan rystynostot olivat liikaa Lukolle.
Kuva © Mikko Ruohola <mikko@ruohola.org>
Kauden toinen Satakunnan paikalliskamppailu pelataan Raumalla. Kumpikaan joukkue ei ole kauden aloituksellaan herättänyt suurta juhlahumua kannattajiensa keskuudessa.

Kummallakin joukkueella on voitto alla. Ässät voitti kotonaan Sportin keskiviikkona ja päivää myöhemmin Lukko nappasi värikkäiden vaiheiden jälkeen lisäpisteen KooKoota vastaan jatkoajalla.

Kauden alku on kuitenkin ollut molemmille joukkueille paljon toivottua heikompi. Molemmat ryhmät löytyvät koko sarjan heikoimman kolmanneksen joukosta.

Ehkä hieman yllättäen Ässillä ja Lukolla on molempia yhdistävä vaiva: maalinteko-ongelma.

Ratkaisukohdat

Ässien osalta kyse on kapeasta materiaalista. Moni tuloksenteosta vastuussa oleva pelaaja ei ole saanut riittävästi irti itsestään. Ratkaisijaosasto oli jo valmiiksi suppea, mutta Jarno Kärjen loukkaantuminen pahensi tilannetta entisestään. 

Vain viisi hyökkääjää on heiluttanut verkkoa tällä kaudella ja niistäkin vain Charles Bertrand ja Simon Suoranta ovat onnistuneet useammin kuin kerran.

Lukolla ongelma on samaa sorttia, mutta ilman loukkaantumisia. Aleksi Saarelan puuttuminen on näkynyt siten, että yksi kärkiketju on vastannut tehojen syntymisestä. Toista toimivaa ketjukombinaatiota ei ole löytynyt. Variaatioita on ollut monenlaisia.

Lukon pääkäskijä Juha Vuori myönsi KooKoo-kamppailun jälkeen pelaamisessa olevan hyvin vähän rentoutta tällä hetkellä. Siltä se on myös katsomoon näyttänyt. Torstain voitosta huolimatta se on karu totuus, että Lukko on osunut tiistain CHL-pudotuspeli mukaan lukien kolmessa viime ottelussa vain kaksi kertaa.

Molemmissa seuroissa haetaan maalihanojen totaalista aukaisemista. Kyvykkäitä miehiä maalintekoon kyllä riittää. Kyse on vain ajasta ja paikasta.

Tilastopoiminnat

Ässien ylivoima on koko sarjan kolmanneksi huonoin. Sekin heijastaa maalinteon vaikeutta porilaisleirissä.

Lukon alkukausi on tehnyt tehtävänsä pelaajien tehotilastoissa. Vain kolme pelaajaa on tehotilastossa plussalla. Kuusi pelaajaa yltää nollille ja loput ovat miinuksella. 

Seuraa Heitä

Simon Suoranta #50 | TUTO

Laitahyökkääjä

Puolet Ässien maaleista on ollut enemmän tai vähemmän Suorannan käsialaa. Se kertoo sekä Suorannan onnistumisesta, mutta myös kärkipelaajien epäonnistumisesta. Nauttii peliajasta ja saa itsestään selkeästi enemmän irti kuin Kärpissä.

Sami Lähteenmäki #41 |

Laitahyökkääjä

Kahdeksan ottelua ja kiikarit taulussa. Tämä ei ole hyväksyttävää pelaajalle, joka saa ylivoimavastuuta. Tekee töitä hyvällä asenteella, mutta ei saa palkintoa tehopisteiden muodossa. Pistetilin avautuminen entistä seuraa vastaan olisi enemmän kuin luonnollinen jatkumo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Satakunnan derbystä maalin taisto
Lukko on ollut tähän asti viimeistelyssään tehokkaampi, mutta maalin suulla on ollut vaikeuksia. Vastaavasti Ässien viimeistely on ollut tuskaista. Ässät on joutunut laukomaan keskimäärin 25 laukausta maalia kohti yhtä täysosumaa kohden. Lukkoa vastaan näyttöhalut kasvavat vielä astetta suuremmaksi, patapaitojen harmiksi tahto saattaa kääntyä yliyrittämisen puolelle.
3 4
2 3