Pata pilaamaan sinikeltaista areenaa

LIIGA / Ennakko
Raumalaiset ottivat viime kohtaamisessa kauden ensimmäisen voittonsa porilaisista.
Satakunnan paikalliskamppailu pelataan tällä kertaa Raumalla, kun Porin Ässät pyrkii kuittaamaan edellisen keskinäisen kohtaamisen tappion. Lukko puolestaan elättelee toiveita pääsystä pudotuspeleihin ja sarjapisteet ovat nyt kultaakin arvokkaampaa omaisuutta.

Edellinen keskinäinen kohtaaminen oli Lukon ensimmäisen voitto arkkivihollisestaan tällä kaudella. Kolme sitä edeltänyttä peliä Lukko oli hävinnyt ja raapinut mukaansa vain yhden pisteen.

Voitto irtosi loistavalla maalivahtipelillä ja Lukko nojaa sen toimivuuteen myös tänään. Sekä Kaapo Kähkönen että Jakub Štěpánek ovat esiintyneet pääsääntöisesti luotettavasti.

Runkosarja on kääntymässä viimeiselle kolmannekselle ja sen pitää mennä raumalaisilta nappiin. Muussa tapauksessa kausi päättyy runkosarjaan ja se olisi valtava takaisku niin urheilullisesti kuin taloudellisesti.

Toni Koivisto sai torstaina Hämeenlinnassa täyteen 700. ottelua Liigassa ja hänet kukitetaan tämän johdosta ennen ottelua.

Porissa on mennyt paremminkin historian saatossa. Kymmenestä viime ottelusta on kasassa seitsemän tappiota. Silti se kamppailee keskikastin sijoista tasaväkisesti. Suora pudotuspelipaikka ei myöskään ole karannut liian kauas.

Ässät on koko sarjan kummajainen erikoistilanteiden saralla. Se pelaa koko sarjan heikointa ylivoimaa, mutta samalla myös toiseksi parasta alivoimaa. Siihen nähden on ihme, että Ässät roikkuu sijalla seitsemän ennen illan kierrosta.

Ennen ottelua nähdään jo perinteeksi muodostunut sinikeltainen areena, jossa suoritetaan massiivinen katsomokoreografia. Se antanee lisäpontta molempien joukkueiden suorituksiin illan ottelussa.

Seuraa Heitä

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Viime kauden seura vastassa. Yksi Lukon hataran, mutta olemassa olevan nousuyrityksen kulmakivistä. Tuulennopean kakkosketjun sentteri ja toisen ylivoimakentällisen aivot.

Juho Tommila #36 | Sport

Puolustaja

Paluu kasvattajaseuran kotiluolaan. Olisi enemmän kuin klassista, että Tommila ottaisi ison roolin ottelun ratkaisemisen kannalta. Omat koirat purevat herkästi vastustajan riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kahden tehottoman kohtaaminen
Ässät on saanut vähiten maaleja aikaiseksi koko Liigassa. Lukko on kerännyt vähiten pisteitä koko Liigassa. Ennakkoasetelmat eivät povaa trilleriä, mutta luvassa ei ole myöskään selkäsaunaa kummallekaan osapuolelle. Porilaisten maalinteko tahmaa niin pahasti, että Lukko vienee kuitenkin ottelun hyvin tavanomaisin lukemin.
2 3
1 0