TPS 1000. voiton metsästykseen − KooKoo vastaa Tuokkolan uusilla konsteilla

LIIGA / Ennakko
Hyvävireinen Thorell voi tuoda TPS:lle seurahistorian 1000. voiton.
Liigan kolmospaikalla oleva TPS matkustaa torstaina Kouvolaan, kun vastaan asettuu Tuomas Tuokkolan alaisuuteen siirtynyt KooKoo. Jos jääkiekkopelit ratkaistaisi paperilla, olisi tämäkin ottelu selvä.

TPS lähtee tilastollisena ennakkosuosikkina illan otteluun. Turkulaiset kylvettivät KooKoota edellisessä kohtaamisessa kotihallissaan peräti 8-2.

Jukurit vapautti päävalmentaja Petri Mattilan tehtävistään aiemmin tällä viikolla ja Tuomas Tuokkola otti Kouvolassa ohjat käsiinsä. Tuokkolan ensimmäisessä ottelussa KooKoo taisteli voiton Jukureista.

Jukurit-voitto katkaisi KooKoon viiden ottelun tappioputken ja loi hetkellistä uskoa parempaan huomiseen. Joukkueen peli oli tiistaisessa kamppailussa kokolailla miehekäs, eikä aiemmin nähtyjä nukahduksia sattunut.

Kai Kantola pelasi vahvasti entisen Ilves-aikaisen valmentajansa Tuokkolan avauspelissä. Kantola summasi tehot 1+1 ja pelasi muutenkin vaikuttavasti. Myös maalivahti Leland Irving oli mies paikallaan.

Muita mainitsemisen arvoisia KooKoo-pelaajia ovat puolustaja Robin Jacobsson sekä seuran oma kasvatti Sami Tamminen.

TPS:llä on mennyt viime aikoina kovaa, vaikka taannoin Pelicans-ottelusta tappio tulikin. Henrik Tallinderin tolppalaukauksesta jäi kiinni, etteivät turkulaiset voittaneet sitäkin ottelua.

Erik Thorell on ollut viime aikoina kovassa vireessä, ja erityisesti irtokiekot ovat napsuneet verkon perukoille ruotsailaishyökkääjän lavasta hyvällä prosentilla.

Turkulaisilta on löytynyt ratkaisijoita laajalta rintamalta. Esimerkiksi Otto Nieminen on puhkeamassa kukkaan. Myös puolustuspääon pitänyt, sillä TPS on päästänyt sarjassa vähiten maaleja.

Maalivahdeista Aleksandar Georgijev on pelannut kaksi edellistä ottelua, joten ei olisi väärin olettaa, että Oskari Setänen vartioisi joukkueen maalia KooKoo-ottelussa.'

Liigan tehopörssin kärjessä majailee kolme TPS:n pelaajaa neljän ensimmäisen joukossa, kun pörssikärkenä on Jasper Lindsten tehomerkinnällä +14 ja puolustajien tehoykkönen Elmeri Eronen on kirjauttanut hänkin komean lukeman +11.

Liigadata-tilin twiitin mukaan TPS:n voitto KooKoosta olisi seuralle historian tuhannes.

Seuraa Heitä

Robin Jacobsson #5 | Graz 99ers

Puolustaja

Ruotsalaispuolustaja Jacobsson on noussut joukkueensa kärkipuolustajien joukkoon. Jacobsson on esiintynyt edukseen niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin.

Otto Nieminen #42 | FPS

Laitahyökkääjä

TUTOsta TPS:n paitaan päässyt Nieminen on iskenyt kovalla tahdilla maaleja viime otteluissa. Räväkästi luistelevan Niemisen peli on myös kehittynyt koko ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS palaa voittojen tielle
KooKoo nappasi pitkästä aikaa voiton tiistaina Tuomas Tuokkolan debyyttiottelussa. TPS puolestaan hävisi Pelicansille jatkoajalla. Tappio sisuunnutti 1000. voittoaan hakevaa turkulaislaumaa siinä määrin, että he repivät voiton vaikka väkisin. Turkulaiset ovat olleet maajoukkuetauon jälkeen sarjan paras vierasjoukkue erityisesti erinomaisen ylivoimapelin turvin.
1 2
3 4