Liigan paras vierasjoukkue vastaan laukausvyöry − Savinaisen johdolla Kouvolaan

LIIGA / Ennakko
Viime kohtaaminen päättyi kouvolalaisjuhliin.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Perjantaina pelataan melkoinen Daavidin ja Goljatin kohtaaminen, kun liigakärki Tappara kohtaa KooKoon. Joukkueiden edellinen kamppailu oli kouvolalaisten juhlaa, mutta tällä kertaa muun muassa Sebastian Revon tehoilu käynee isäntien kohtaloksi.

Edelliset ottelut

Joukkueet lähtevät perjantaiseen otteluun hyvin erilaisista lähtökohdista. Vierasjoukkue Tappara ylitti ensimmäisenä tällä kaudella sadan pisteen rajan, joten tamperelaiset pitävät hallussaan Liigan piikkipaikkaa. KooKoo on puolestaan sijalla 13 − lähes 50 pistettä vastustajaansa jäljessä.

Molemmat joukkueet pelasivat edellisen kerran tiistaina. Tapparalle tuloksena oli karu 3−5-tappio Lukolle, KooKoo puolestaan kaatoi Pelicansin jatkoajan jälkeen luvuin 2−1.

Tiistainen tappio katkaisi tamperelaisten kolmen ottelun voittoputken. Ennen raumalaisten yllätysvoittoa Tappara kaatoi HIFK:n kahdesti maalein 5−3 ja 2−1, mutta taakse jäi myös paikallisvastustaja Ilves. KooKoo puolestaan hävisi edellisviikon tuplapeliviikonlopun molemmat ottelut KalPalle.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti. Tappara kirjautti kaksi ensimmäistä kamppailua nimiinsä maalein 4−1 ja 3−4 (vl.), mutta kolmas kerta oli KooKoon näytöstä. Tuolloin kouvolalaiset nousivat loppukirin ansiosta 6−3-voittoon.

Ratkaisukohdat

Sarjakärki Tappara on hyvässä iskussa, vaikka vierastappio Lukolle ei joukkuetta mairittelekaan. Tamperelaiset ovat Liigan parhaita vieraissa: Kokonaistilaston lisäksi Tapparan on myös vierasylivoimatilaston kärjessä, ja alivoima on rankattu toiseksi.

Illan vierailijoilla on käytössään melkoisia lyömäaseita, sillä esimerkiksi Veli-Matti Savinainen on tehnyt viimeiseen kolmeen ottelun tehot 3+1. Vireessä on myös Sebastian Repo, joka on tehnyt samassa ajassa kaksi maalia.

Kouvolalaiset puolestaan parsivat kokoonpanoaan kasaan. Myös Samu Perhosen loukkaannuttua joukkueen maalia vartioivat ottelukohtaisella sopimuksella pelaava Niko Hovinen ja ainakin viikon verran KooKoo-paitaa kantava Lassi Yrjölä.

Kotijoukkue sai kuitenkin hyviä uutisia, kun hyökkääjä Mika Koivisto palasi sairastuvalta kokoonpanoon tiistaina. Myös Mikko Jokelan ja Mikko Virtasen paluut lähestyvät, joten pelurit saatetaan nähdä kentällä Tapparaa vastaan.

KooKoo joutuu tällä hetkellä tekemään valtavasti töitä pisteidensä eteen. Esimerkiksi tiistaina 62 laukauksesta vain yksi päätyi varsinaisella peliajalla maaliin. Vastassa olleen Janne Juvosen hyvyydestä huolimatta kouvolalaisten täytyy tehdä viimeistelyllensä jotakin, mikäli joukkue tahtoo pudotuspeleihin. Joukkueen peli näytti jo viime lauantaina lupaavalta, mutta palkintona ei ollut yhtään pistettä.

Isäntäjoukkueesta parhaassa iskussa on Juha-Pekka Haataja. Hyökkääjä on pelannut aktiivisesti ja uhrautuvaisesti omiensa puolesta, mikä on palkittu viimeisessä kolmessa ottelussa tehoilla 1+2. Myös tiistaina ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Olli Korhonen on ollut kelpo apu KooKoolle.

Kouvolalaisryhmä joutuu perjantaina valtavan haasteen eteen. Joukkue on pystynyt osoittamaan, että Tappara on yllätettävissä, mutta tamperelaiset tuskin hortoilevat samalla tavalla toiste.

Tilastopoiminnat

KooKoo on tällä kaudella laukonut Tapparaa vastaan jokaisessa ottelussa yli 50 kertaa. Työnteko on kuitenkin tuottanut vain neljä pistettä yhdeksästä.

Seuraa Heitä

Robin Jacobsson #5 | Graz 99ers

Puolustaja

Jämäkkä ruotsalaispuolustaja on työteliäs ja iso apu joukkueelleen. Jacobsson on tehnyt kuluvalla kaudella Tapparaa vastaan tehot 2+1, joten pelkästä peruspakista ei ole kyse.

Sebastian Repo #92 | Lukko

Laitahyökkääjä

Repo on päässyt kunnon lentoon. Taitava hyökkääjä on aina vaarallinen kiekon kanssa. KooKoota vastaan sekä maaleja että syöttöjä on kertynyt kaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara vankistaa sarjajohtoaan
Tapparan ja KooKoon välisissä otteluissa on nähty melkoisia voimasuhteiden vaihteluja, ja tältä tuskin vältytään tälläkään kertaa. KooKoolla on viime aikoina ollut todella suuria vaikeuksia ylivoimapelinsä kanssa, kun taas Tapparalla se on kuulunut vahvuuksiin. Molemmat joukkueet ovat pelanneet paljon tiukkoja pelejä, ja tällä kertaa Tapparan parempi rutiinitaso riittää voittoon.
1 2
3 4