Lukko haastaa repaleisen KooKoon − Iskeekö Broadhurst jälleen viime hetkillä?

LIIGA / Ennakko
Tuomas Tuokkolan suojateilla riittää mietittävää.
Kuva © Timo Savela
Lauantaina Kouvolassa kohtaavat joukkueet, joiden täytyy napata enemmän pisteitä, mikäli pudotuspelit kiinnostavat. Lukolla pelissä ovat myös pelaajien sopimukset, joten panoksia ei ottelusta ainakaan puutu.

Edelliset ottelut

Sekä KooKoolla että Lukolla menee kovin tukkoisesti. Kouvolalaiset ovat sarjassa kolmansinatoista, ja raumalaiset ovat puolestaan jämähtäneet jumbosijalle.

Illan isäntäjoukkue viiletti ennen joulua viiden ottelun voittoputkessa, mutta pyhien jälkeen KooKoo on napannut kymmenestä kamppailusta vain kaksi voittoa. Lukolla saman ajanjakson lukema on puolestaan viisi.

Edellisviikolla KooKoo hävisi SaiPalle ja Ilvekselle voittomaalikilpailun jälkeen 1−2. Keskiviikona myös Jukurit voitti Kouvolassa samoin lukemin varsinaisen peliajan jälkeen. Torstaina TPS antoi kouvolalaisille armotonta kyytiä, kun ottelu päättyi peräti 5−1.

Umpisurkeaa kautta pelaava Lukko onnistui perjantaina katkaisemaan kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa Raumalla, kun SaiPa kaatui maalein 3−2. Viime viikolla HPK nollasi joukkueen Hämeenlinnassa. Perjantaina puolestaan Ässät oli paikalliskamppailussa parempi, ja lauantaina Pelicans tylytti Lukkoa peräti 7−3.

Raumalaiset ovat neljän viimeisimmän ottelun perusteella kuntopuntarin toiseksi viimeisenä − alempana on ainoastaan KooKoo. 

Ratkaisukohdat

KooKoo ja Lukko kohtaavat Kouvolassa kolmatta kertaa. Lokakuun alussa raumalaiset nappasivat kaksi pistettä jatkoajan jälkeen lukemin 2−1. Kouvolalaisten kotiottelussa ääni kellossa oli puolestaan toinen, kun isännät kiitivät 4−0-voittoon.

Joukkueiden kohtaaminen voi siis olla joko tiukkaa vääntöä tai maalintekojuhlaa. Sama filosofia pätee myös kolmannessa kamppailussa, sillä korpivaelluksestaan huolimatta Lukko on osoittanut, että joukkueessa on myös maalintekotaitoa.

Lauantainen ottelu on koko raumalaisjoukkueelle merkittävä. Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala kertoi Ylen haastattelussa, että mikäli viikonlopun pelit vain jatkavat tappioputkea, seurassa harkitaan kärkipelaajien myymistä.

Kumpikin joukkue on paininut loukaantumisten kanssa. Illan vierailijoilta sivussa ovat Janne Niskala, Simo-Pekka Riikola, Lauri Tukonen ja Sameli Ventelä sekä pelikieltoa kärsivä Ilmari Pitkänen.

Etenkin KooKoo lähtee otteluun todella repaleisena. Sairastupaa miehittävät Mika Koivisto, Veeti Vainio, Juha Järvenpää, Mikko Jokela, Niko Tuhkanen, Jan-Mikael Juutilainen ja kapteeni Josh Green. Apuja tuskin saadaan viikkoon tai kahteen. 

Kouvolalaiset lähtevät otteluun hieman ennakkosuosikkina, sillä isäntien maalivahtipeli on Leland Irvingin ansiosta huomattavasti Lukkoa parempaa. KooKoo esitti hyvää peliä viime perjantaina SaiPaa vastaan, mutta vajailla ketjuilla pelaaminen antaa raumalaisille mahdollisuuden iskeä. 

Tilastopoiminnat

Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Lukko piti kiinni 1−0-johdostaan lähes 50 minuuttia. Kun KooKoon Terry Broadhurst kaadettiin alivoimalla ja ottelun viimeisellä sekunnilla, hyökkääjä tasoitti pelin rangaistuslaukauksesta ajassa 59.59.

Seuraa Heitä

Terry Broadhurst #37 |

Laitahyökkääjä

Broadhurst on ollut Lukkoa vastaan iskussa, sillä kahdessa kohtaamisessa tehopisteitä on syntynyt 1+3. Hyökkääjältä on nähty viime aikoina komeita maaleja.

Ville Vahalahti #82 |

Laitahyökkääjä

Vahalahti on raumalaisten kulmakivi. Neljään viimeisimpään otteluun maaleja on kertynyt kaksi ja syöttöjä yksi, joten vierailijoiden syömähampaasta ei ole epäselvyyttä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukolla painaa jaloissa
Vastakkain ovat kaksi samantyylisen kauden pelannutta joukkuetta valmentajien potkuineen ja notkahduksineen. Kummallakin on menossa uusi vaikea vaihe. KooKoo on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan varsinaisella peliajalla yhden, Lukko kaksi. Lukko on kuitenkin pystynyt kääntämään enemmän pelejä myös jatkoajalla voitokseen. Kapealla ringillä pelaavaa Lukkoa painaa kuitenkin perjantain ottelu SaiPaa vastaan sekä matkustaminen yli 300 kilometrin päähän vierasotteluun.
2 3
1 2