Kärppien uudet vahvistukset jäälle Kouvolassa − vastassa yllätävä KooKoo

LIIGA / Ennakko
Leskinen on viimeistellyt kahteen otteluun viisi tehopistettä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Torstaina Kouvolassa kohtaavat pelaajistaan luopunut KooKoo ja siirtorajalla vahvistunut Kärpät. Tuleeko kamppailusta jälleen tiukkaa vääntöä vai nitistävätkö oululaiset kotijoukkueen pudotuspelihaaveet?

Edelliset ottelut

Alkukaudella tahmeasti pelannut Kärpät on parantanut runkosarjan loppua kohti, sillä joukkue on voittanut kevätkauden 16 ottelustaan kymmenen. Joukkue on tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa, kun se voitti edellisviikolla Tapparan. Tiistaina kaatui puolestaan SaiPa maalein 5−3.

Myös KooKoo on löytänyt tunnelin päässä pilkottavan valon. Häntäpäähän valahtaneet kouvolalaiset voittivat tiistaina kotonaan Sportin 4−2 ja katkaisivat neljän ottelun tappioputkensa.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti. Lokakuussa KooKoo vei pisteet voittomaalikilpailun jälkeen 3−2, mutta kahdessa muussa kamppailussa Kärpät on ollut parempi. Marraskuinen ottelu Raksilassa päättyi isännille jatkoajan jälkeen 2−1, ja kuukautta myöhemmin oululaiset voittivat 3−0.

Ratkaisukohdat

Kaksi Kärppien ja KooKoon välisistä väännöistä olivat tasaista ja varovaista peliä. Maalivahdeille kertyi vähän torjuntoja, ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta tai voittomaalikilpailusta.

Maaleilla tuskin mässäillään myöskään torstaina. Oululaisten tiivis puolustus ja maalivahti Jussi Rynnäs ovat pitäneet kiekot joukkueen maalista pois hyvällä prosentilla.

Sekä isännät että vierailijat ovat myös toisinaan kärsineet maalinteon vaikeuksista. Kummatkin joukkueet tekivät tiistaisessa ottelussaan paljon osumia, mutta vähämaalisia kamppailuita molempien vyöllä on paljon.

KooKoon tilanne on hieman parodoksinen, sillä joukkue kauppasi hiljattain Jarkko Malisen, Ryan O'Connorin, Kai Kantolan ja Mikko Lehtosen. Tyhjennysmyynneistä huolimatta tiistainen ottelu Sportia vastaan oli virkeintä jääkiekkoa, mitä joukkueelta on hetkeen nähty. Kouvolalaisten ketjujen peli toimi erinomaisesti ja nopeat hyökkäykset olivat vaarallisia.

Kärpät on puolestaan täydentänyt nippuaan siirtorajalla. Joukkue hankki riveihinsä SaiPaa edustaneen Brock Trotterin ja slovakialaispuolustaja Ivan Svarnyn. Sivussa kuitenkin ovat ainakin Lasse Kukkonen, Saku Mäenalanen, Mikael Ruohomaa ja Taneli Ronkainen.

Kärpät lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta joukkueen on täytynyt tällä kaudella todella taistella jokaisesta pisteestään, sillä materiaali ei ole viime vuosien tasolla.

Isännät pystyvät haastamaan vierailijat, jos joukkue pelaa tiistaisella tavalla. Kouvolalaisten voitto vaatii kuitenkin nopeaa ja ennakkoluulotonta peliä sekä kärkipelureiden onnistumista, jotta pisteet olisivat napattavissa. 

Varovaisuuden taakse ei ole syytä piiloutua, sillä etenkin vierailijoiden Mika Pyörälän johtama ylivoima on hyvässä iskussa.

Seuraa Heitä

Niko Tuhkanen #53 |

Puolustaja

Kouvolaan lainattu puolustaja räväytti tiistaina Sportia vastaan iskemällä tehot 1+2. Tuhkasen viivavetoa on syytä pitää silmällä.

Ville Leskinen #12 | KooKoo

Laitahyökkääjä

Kauden 44 ottelussa tehot 12+12 iskenyt Leskinen on tosivireessä. Hyökkääjä on tehnyt kahteen edelliseen otteluun kaksi ja syöttänyt kolme osumaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät esittelee vahvistuksiaan voittojuhlissa
Rivejään tyhjentänyt KooKoo saa vieraaksi nimivahvistuneen oululaisjoukkueen. Kärpät ilmoittautui kevään pudotuspeleihin todenteolla hankkimalla kaksi uutta pelaajaa jo ennestään nimivahvaan joukkueeseen. Kun mukaan otetaan loistoiskossa ollut Antti Kalaputaan ketju, KooKoo ei Kärppiä pysty pysäytämään. Kouvolalaiset yrittävät tappaa peliä - siinä onnistumatta.
1
3 4