Koheltajat kohtaavat Kouvolassa − ratkaiseeko kolmas erä?

LIIGA / Ennakko
Suomela on vireessä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kouvolassa käydään perjantaina häntäpään joukkueiden kamppailu, kun loukkaantumisista kärsinyt KooKoo saa vastaansa kolmansissa erissä nukahdelleen JYPin.

Edelliset ottelut

Joukkueiden tie ei ole ollut kuluvalla kaudella ruusuinen. Sekä sarjajumbo KooKoo että yhdennellätoista sijalla oleva JYP ovat joutuneet vuoristorataan, jota on ollut vaikea pysäyttää. Kummatkin joukkueet ovat kolmen ottelun tappioputkessa, vaikka molemmilla viimeisin kamppailu onkin kääntynyt häviöksi vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Kotijoukkue KooKoo käänsi kurssiaan hetkeksi parempaan suuntaan valmentajanvaihdoksella, mutta Tuomas Tuokkolan johtama joukkue on ajautunut HIFK-voiton jälkeen uuteen tappioputkeen. Marraskuun lopulla kouvolalaiset joutuivat nöyrtymään KalPalle ottelun viimeisellä sekunilla.

Viime viikolla HPK nappasi kotonaan pisteet tylysti 2−0, ja puolestaan Kouvolassa Tappara nitisti kotijoukkueen voittolaukauksien jälkeen. KooKoo on valahtanut sarjan huonoimman kotijoukkueen paikalle, sillä se on voittanut Kouvolassa vain kaksi peliä varsinaisella peliajalla.

Kausi ei ole ollut myöskään jyväskyläläisille riemumarssia. JYP otti edellisviikolla kuokkaansa sekä Sportilta että Jukureilta, eikä kuluva viikko ole alkanut kirkkaammissa merkeissä. Joukkue johti keskiviikkona kotonaan Sportia vastaan jo 3−0, mutta vaasalaiset tulivat kolmannessa erässä rinnalle. Nujerrettu JYP joutui katsomaan, kun vierailijat veivät kaksi pistettä jatkoajalla maalein 3−4.

Jyväskyläläisjoukkue on Liigan kahdenneksitoista huonoin vieraissa, joten lähtökohdat ovat vähintäänkin mielenkiintoiset.

Ratkaisukohdat

Kolmannet erät tekevät perjantaisesta kamppailusta mielenkiintoisen. JYPin keskiviikkoisen romahduksen jälkeen joukkue on hävinnyt kuluvalla kaudella jo 16 kolmatta erää, joten tilasto ei ole mairitteleva.

Isäntäjoukkue KooKoon puolestaan kärsi tappion marraskuun lopulla KalPalle aivan viimeisellä sekunnilla, mutta lauantaina kouvolalaiset nousivat Tapparan rinnalle vielä kolmannessa erässä.

Illan vierailijoilla on kuitenkin suuri mahdollisuus iskeä kapuloita rattaisiin erikoistilanteissa. Kotijoukkueen alivoima on tilastoissa vasta yhdestoista, kun taas JYP on alivoimalla Liigan paras joukkue. Ylivoimalla jyväskyläläiset ovat toiseksi parhaita, kun KooKoo on vasta sijalla seitsemän. 

Kouvolalaiset ovat viime aikoina kärsineet loukkaantumisista. KooKoo saa perjantaiseen otteluun täydet kentälliset, mutta sivussa ovat kuitenkin Toni Hyvärinen, Julius Nyqvist, Juha Järvenpää ja Veeti Vainio, jonka kausi on jo ohi.

Sairastupalaisten lisäksi maalintekovastuu on KooKoossa jakautunut kuluvalla kaudella melko pienille hartioille, sillä valokeilaan ovat useimmiten nouseet huippuvireessä oleva Juha-Pekka Haataja, Kai Kantola ja Terry Broadhurst. Kolmikko on tehnyt lähes puolet joukkueensa maaleista.

JYPin terävimpiä syömähampaita ovat 27 ottelussa yhteensä 20 pistettä nakuttanut Antti Suomela ja hyvään vireeseen yltynyt Sami Niku. Kouvolalaisten on myös syytä varoa joukkueen varakapteeni Jani Tuppuraista, joka katkaisi keskiviikkona kymmenen ottelun pisteettömän putkensa.K

Tilastopoiminnat

JYP ja KooKoo kohtasivat edellisen kerran lokakuun loppupuolella Jyväskylässä, jolloin kouvolalaiset olivat jatkoajan jälkeen parempia maalein 2−3.

33−vuotias Ossi Louhivaara tekee perjantaina paluun Kouvolaan. Hyökkääjä edusti KooKoota Mestiksessä viimeksi kaudella 2003−04.

Seuraa Heitä

Antti Suomela #11 | Lausanne

Keskushyökkääjä

Hyvässä vireessä oleva Suomela on iskenyt kahdessa viimeisessä ottelussa kaksi maalia. Hyökkääjä on tehnyt kauden 27 ottelussa jo 20 tehopistettä.

Robin Jacobsson #5 | Graz 99ers

Puolustaja

Ruotsalaispuolustaja on yksi KooKoon joukkueen positiivisimpia yllätyksiä. Jacobsson on nakuttanut kolme tehopistettä kolmeen viimeisimpään otteluun, eikä rooli puolustuksessa ole pienenemään päinkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP voittaa viimein
JYP elää käsittämättömässä sulamisputkessa, sillä joukkueen pelaaminen johtoasemassa on surkeaa. KooKoon otteissa ei suuria parannuksia ole ollut nähtävissä valmentajavaihdoksen jälkeen. JYP tulee todennäköisesti peliin jälleen pirteästi, mutta jänteen kestäminen loppuun saakka on arvuuttelujen varassa. Tällä kertaa jyväskyläläiset kuitenkin kestävät.
2
2 3