Savon sarvipäät vieraiksi Haatajan juhlailtaan

LIIGA / Ennakko
Pisteistä on kamppailtu kuluvalla kaudella kahdesti aiemmin.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Kouvolan keskiviikkoillassa yhteen lyö Mestis-vuosilta tuttu taistelupari, kun Jukurit saapuu KooKoon vieraaksi. Ottelussa on myös pientä juhlan tuntua, sillä KooKoo-hyökkääjä Juha-Pekka Haataja saavuttaa ottelussa merkkipaalun ottelumäärissä.

KooKoon edellisviikko oli tiukka, sillä se pelasi kolme peliä. Keskiviikkona joukkue nappasikin yllätysvoiton Tapparan vieraana 6-3-numeroin, mutta taipui viikonlopun otteluissa voittomaalikisassa sekä SaiPalle että Ilvekselle.

Kahdessa jälkimmäisessäkin pelissä kouvolalaisryhmä onnistui luomaan tilanteita, mutta tehottomuus vaivasi. Viime aikoina tehoista päävastuussa on ollut kaksikko Kai Kantola- Terry Broadhurst. Onnistumisia kaivattaisiin myös keskiviikkona uran 700. liigapelin pelaavalta kultakypärä Juha-Pekka Haatajalta, joka on viiden ottelun maalittomassa putkessa.

Kouvolalaisjoukkueelle viime viikon kamppailut toivat myös ikäviä uutisia pelaajarintamalta. Joukkue menetti sairastuvan puolelle puolustajat Ossi-Petteri Grönholmin sekä Niko Tuhkasen ja hyökkääjät Mika Koiviston sekä Jan-Mikael Juutilaisen. Puolustuspään poissaolot ovat erityisen pahoja, sillä kouvolalaisjoukkueella on ainoastaan viisi tervettä puolustajaa, joten kuormitusta pakistossa on tiedossa.

Aukaisiko voitto lukkoja?

Viime ajat pahasti alamäessä kulkenut Jukurit katkaisi torstaina kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla Sportin jatkoajalle 4-3. Kolmen ottelun viikolla joukkue kärsi alkuviikosta tappiot Tapparalle ja SaiPalle.

Joukkueen yskähdellyt maalinteko osoitti ainakin Sportia vastaan hetkellistä parantumista. HPK:sta vuokralle saapunut puolustaja Teemu Suhonen toi joukkueen kiekolliseen pelaamiseen ja erikoistilanteisiin uutta väriä, minkä lisäksi hän iski myös heti maalin.

Mikkeliläisten hyökkäys sai viikon otteluissa muutenkin apinoita hartioilta pois, kun Miika Roine katkaisi pitkän maalittoman putkensa Tapparaa vastaan ja Sport-ottelussa oli puolestaan Jesper Piitulaisen vuoro päättää kuiva kausi. Nähtäväksi jää tuovatko onnistumiset rentoutta mikkeliläisten pelaamiseen ja joukkue pystyisi palaamaan kohti alkukauden pelaamistaan.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti ja molemmilla on yksi voitto. Jukurit nappasi voiton voittomaalikisassa Kouvolasta ja KooKoo kävi hakemassa kolme pistettä paria viikkoa myöhemmin Mikkelistä.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Kokeneelle laitahyökkääjälle ottelu on uran 700. Liigassa. Katkaiseeko hyökkääjä juhlan kunniaksi maalittoman putkensa?

Teemu Suhonen #4 | Sport

Puolustaja

Teki vahvan paluun jukuripaitaan Sportia vastaan iskemällä maalin. Taitavalta puolustajalta tarvitaan tehoja myös KooKoota vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurien tuska ei hellitä vieläkään
Jukurien korpivaellus on jatkunut jo pitkään, eikä valonpilkahduksia juuri ole nähty. Ajoittain laadukaskin pelaaminen on kaatunut maalinteon tehokkuuteen, mikä on jälleen suurimpana uhkana. KooKoo ei kärsi enää sarjanousin kivuista tiukkojen pelejen kääntämisessä yhtä näkyvästi, mikä tuo nihkeän pelin päätteeksi voiton.
2 3
1 2