Kaataako KooKoo HIFK:n jälleen jatkoajalla?

LIIGA / Ennakko
Haataja on pöllyttänyt HIFK:n verkkoja kahdesti.
Lauantaina Kouvolassa kohtaavat alavireiset KooKoo ja HIFK. Helsinkiläiset kuitenkin väläyttivät materiaalinsa laajuutta torstaina, joten isäntien on oltava varuillaan ottelun alusta alkaen.

Edelliset ottelut

Sekä KooKoolla että HIFK:lla on ollut ongelmia joulutauon jälkeen, ja joukkueet ovatkin neljän viimeisimmän kamppailuiden perusteella kuntopuntarin häntäpäässä. Helsinkiläiset ovat tilastossa kolmantenatoista, ja alempana ovat ainoastaan KooKoo ja Jukurit.

Kouvolalaiset viilettivät ennen pyhiä hurjassa viiden ottelun voittoputkessa, mutta lahjojen avaamisen jälkeen tahti on hiipunut. Joukkue hävisi Kärpille ja JYPille peräti 3-0, minkä lisäksi käkättimeen tuli myös Pelicansilta. Vuoden viimeisessä ottelussa KooKoo onnistui kaatamaan Vaasassa Sportin, mutta vasta jatkoajan jälkeen.

Myös sarjassa kuudentena oleva HIFK palasi lomilta nihkeästi. Lauantainen vierasjoukkue hävisi kolme ottelua putkeen, kun TPS, HPK ja Ässät päihittivät helsinkiläiset. Torstaina HIFK kuitenkin osoitti merkkejä paremmasta, sillä Jukurit kaatui Nordenskiöldinkadulla suvereenisti 4-1.

Ratkaisukohdat

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet todella tasaisia. Syyskuussa KooKoo vei kaksi pistettä jatkoajan jälkeen maalein 2-1. Kuukautta myöhemmin Helsingissä kamppailu venyi niin ikään jatkoajalle, ja kouvolalaiset veivät jälleen suuremman pistepotin Juha-Pekka Haatajan iskettyä ottelun ainoan maalin.

Keskinäisissä kamppailuissa on syntynyt vain neljä maalia, joista kaksi on nähty varsinaisella peliajalla. Vierailijoiden päävalmentaja Antti Törmänen odottaa jälleen tasaista vääntöä.

− Olemme antaneet kuudesta pisteestä neljä sinne, vähän liikaa mielestäni. Varsinkin ensimmäinen peli oli meidän hallussamme.

− KooKoo on pelannut hyvin ja he ovat tulleet taistelemaan pudotuspelipaikasta. Se näkyy varmasti ottelussa, Törmänen ennakoi.

Molempien joukkueiden sairastupa on ollut tyhjenemään päin. KooKoolla sivussa oli pahimmillaan kymmenen pelaajaa, mutta nyt vammojaan parantelevat ainoastaan Toni Hyvärinen, Juha Järvenpää, Mikko Jokela ja Veeti Vainio. Joukkueen kapteeni Josh Green sai pienen tällin tiistaina Lahdessa, mutta tarkempaa tietoa hyökkääjän kunnosta ei ole.

Myös HIFK on saanut loukkaantuneita pelaajiaan takaisin tositoimiin, kun Robert Leino palasi kaukaloon torstaina Helsingissä. Päävalmentaja Törmäsen mukaan myös Joe Finley ja Micke-Max Åsten ovat pian käytettävissä.

Jos vierailijat lähtevät otteluun liian rennolla otteella, KooKoo voi erinomaisen maalivahtipelin turvin kääntää pelin jälleen itselleen. HIFK oli torstaina kotonaan hyvässä iskussa, mutta ottelun jo käytännössä ratkettua joukkue alkoi pelata turhan pehmeästi.

Isäntien tulee siis käyttää pienetkin nukahdukset hyväkseen − muutoin helsinkiläiset menevät armotta menojaan.

Tilastopoiminnat

KooKoon ylivoima on Liigan kolmanneksi parasta, kun ottelu pelataan Kouvolassa. HIFK on puolestaan vieraissa sekä yli- että alivoimassa tilaston pohjilla, joten lähtökohdat erikoistilanteisiin ovat vähintäänkin mielenkiintoiset.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Haataja on tehnyt HIFK:ta vastaan tehot 2+1, ja koko kauden aikana 36 ottelussa pisteitä on yhteensä 23. Hyökkääjä on KooKoon pelin kulmakivi ja johtaja, joka ei sudi ohi hyvästä paikasta.

Saku Salmela #90 | KalPa

Puolustaja

Salmela iski torstaina ensimmäisen maalinsa HIFK:n paidassa. Helsinkiläinen on saanut vastuuta sekä hyökkääjänä että puolustajana, joten todellinen monitoimimies voi olla vaaraksi KooKoolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK hakee pisteet KooKoolta
Kumpikaan joukkue ei ole tehnyt itseään tunnetuksi kovana maalintekijäporukkana. HIFK:n selvästi leveämmän ja taitavamman materiaalin pitäisi pystyä päihittämään kotijoukkue melko selvästi, mutta helsinkiläisten hinku maalien saamiseen ei ole ollut päätä huimaava. IFK kyllä tulee voittamaan ottelun, mutta hyvin pienin numeroin.
1
2 3