"Toisen erän tyrmääjä" KalPa haastaa Tapparan loppukirit

LIIGA / Ennakko
Löytääkö KalPa keinoja Tapparan tähtiduon pysäyttämiseksi?
Kuva © Jarno Hietanen
Kuopiossa nähdään Liigan absoluuttinen kärkikamppailu, kun sarjakärki Tappara testaa sarjakakkosen KalPan kotivirettä.

Sekä isäntäjoukkue KalPa että Kuopiossa vieraileva Tappara pelaavat lauantaina viikon kolmannen Liiga-ottelunsa. KalPa haki tiistaina vieraspisteet Jyväskylästä ja kuritti torstaina Kärppiä kotonaan. Tapparalla on puolestaan alla tiistainen vierasvoitto Hämeenlinnassa. Torstaina JYP taipui Hakametsässä jatkoajalla.

Savolaisten Euroopan-valloitus katkesi hiljattain Sveitsissä, mutta kotoisessa Liigassa lentokeli on jatkunut. KalPa on hävinnyt viimeksi neljä viikkoa sitten. Lokakuun loppupuolen Jukurit-vierastappion jälkeen on vyölle kertynyt jo kuusi voittoa.

Voittoputkea on rakennettu erityisesti otteluiden toisissa erissä. Viimeisten kuuden ottelun toisten erien maalisaldo on kuopiolaisille tyrmäävä 13-0.

Tehoduon johdolla rinnalle ja ohi

Liigan kärkijoukkue ja hallitseva Suomen mestari Tappara porskuttaa puolestaan viiden ottelun voittoputkessa, vaikka on viime otteluissaan joutunutkin alussa takaa-ajajaksi. Tamperelaiset ovat kuitenkin onnistuneet löytämään kirivaihteen ajoissa ja nousseet lopulta tappioasemasta voittoihin saakka.

Tappara oli vaikeuksissa JYPin korkeaa ja aggressiivista karvausta vastaan torstain kotiottelussaan. Tappara-puolustuksesta etenkin Otso Rantakari ja Aleksi Salonen ovat sortuneet kiekonmenetyksiin avauspelissään paineen alla.

Sen sijaan Liigan tehokkain hyökkäysduo Henrik Haapala − Veli-Matti Savinainen on kannatellut Tapparaa. Kaksikko johtaa Liigan pistepörssiä ja Savinainen on onnistunut maalinteossa jokaisessa marraskuun neljästä ottelustaan.

Pitkälti Tapparan tehoduon ansiosta myös joukkueen ylivoima on Liigan eliittiä: Tappara on heiluttanut maaliverkkoa miesylivoimalla kahdesti neljällä ylivoimalla viikon aiemmissa otteluissa.

Savolaisten hyökkäysase on viime aikoina ollut loistavan tehokasta kautta pelaava Jesse Mankinen. Kolmeen edelliseen otteluun seitsemän tehopistettä latonut Mankinen onkin jo joukkueensa paras pistemies.

Mankisen tavoin kolmen ottelun pisteputkessa liitävä Matias Myttynen kuuluu myös KalPan syyskauden valopilkkuihin. Syksyllä pikakomennuksella kilpipaidan päälleen pukenut keskushyökkääjä on sopeutunut mainiosti savolaisryhmään ja on enää neljän pisteen päässä Liigan yhden kauden piste-ennätyksestään.

Seuraa Heitä

Jere Rouhiainen #5 | Grenoble

Puolustaja

Saanut tasakentällisin hyvin peliaikaa ja onkin ollut joukkueensa kärkipäätä edistyneiden tilastojen perusteella.

Otto Leskinen #28 | Tappara

Puolustaja

19-vuotias puolustajalupaus on saanut vastuuta takalinjojen loukkaantumisten vuoksi, ja esiintynyt vakuuttavasti. Kärppiä vastaan syntyi Liiga-uran avausosuma.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärkikaksikolla tasainen taisto
Kiistattomassa kärkikamppailussa kumpikaan joukkueista ei halua antaa toiselle etumatkaa keskinäisen ottelun turvin, joten edessä on tiiviiden viisikoiden taistelu. KalPa hallitsee kiekkoa, mutta Tappara on sarjan paras joukkue tukkimaan keskialueen. Erikoistilannepelaamisessa Tappara on Liigan eliittiä.
1 2
1 2