Sport yrittää murtaa KalPan kotitaikaa

LIIGA / Ennakko
Niko Mikkolan pelaaminen on noussut uudelle tasolle tällä kaudella.
Kuopiossa kohtaavat kaksi vähän yllättävästikin sarjan kärkipäässä olevaa joukkuetta. KalPa ei ole hävinnyt yhtään kuluvan liigakauden kotiottelua varsinaisella peliajalla, joten Sportilla on kova urakka hakea pisteet matkaansa.

Edelliset ottelut

KalPa vietti viime viikon tien päällä. Tiistaina joukkue hävisi CHL-kamppailussa Djurgårdenille Tukholmassa, mutta eteni siitä huolimatta jatkoon maalieron turvin. Torstaina joukkue pelasi Turussa TPS:ää vastaan ja viikon päätteeksi joukkue matkasi vielä Raumalle Lukon vieraaksi. Näistä liigakamppailuista kuopiolaiset hakivat täydet pistepotit ja joukkue on Liigassa toisena.

Vaasan Sport on sarjassa neljäntenä ja pelasi viime viikolla kaksi peliä. Keskiviikkona Ilves kaatui vieraissa lopulta jatkoajalla ja perjantaina Jukurit lähti Vaasasta pisteittä.

Ratkaisukohdat

Voitoista huolimatta KalPan pelissä on olemassa ongelmakohtia. Päätöserissä pelaaminen passivoitui viime otteluissa ja vastustajat pääsivät vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä KalPan päätyyn. KalPa yksinkertaisesti tyytyi vetäytymään ja laskemaan aktiivisuustasoaan johtoasemassa. Loistavasti maalilla pelaava Eero Kilpeläinen ja tolpat ovat pitäneet KalPan voitoissa kiinni.

Joukkueen pitäisi pyrkiä hakemaan itse parempaa kontrollia pelistä myös johtoasemassa. Varsinkin Djurgårdenia vastaan KalPa oli ottavana osapuolena ruotsalaisten vyöryttäessä hyökkäyksiä. Olisi erittäin hyvä, jos joukkue pystyisi näissä tilanteissa hidastamaan peliä ja hallitsemaan näin paremmin kenttätapahtumia. Nyt joukkue on luottanut paljon keskialueen sumppuun.

Viime kauteen verrattuna kuopiolaisten maalinteko on ollut paremmalla tolalla ja joukkueesta on löytynyt ratkaisijoita laajalta rintamalta. Ykköskentän Jaakko Rissanen ja Janne Keränen ovat tehneet jo 10 pistettä mieheen 11 ottelussa.

Sportin pelissä on ollut vaihtelua hyvästä pistesaldosta huolimatta. Keskiviikon ottelussa vaasalaiset luovuttivat välillä pelin kokonaan Ilveksen käsiin ja Jukureita vastaan mikkeliläiset pääsivät hallitsemaan ottelua niin ikään pitkiä pätkiä. Sport kuitenkin onnistui puolustamaan hyvin ja taululle kirjattiin vain yksi takaiskumaali.

Sportilta löytyy myös pistenikkareita Joonas Komulaisen, Olavi Vauhkosen ja Ville Viitaluoman muodossa. Myös nuori Joel Kiviranta on iskenyt jo viisi maalia alkukaudesta. Vaasalaisten täytyisi hyödyntää KalPan mahdollinen väsymys. Otteluun pitää lähteä heti aktiivisesti ja toivoa palkintoa maalien muodossa.

Tilastopoiminnat

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja voitot jakautuivat tasan 2-2. Sport kuitenkin takoi KalPan maaliin varsinaisella peliajalla 14 osumaa. KalPalla vastaava lukema oli 7.

Seuraa Heitä

Balázs Sebők #86 |

Keskushyökkääjä

Unkarilaishyökkääjä on ottanut roolia KalPan hyökkäyksessä ja alkukaudesta on tilille kertynyt jo lähes puolet viime kauden koko pistesaldosta.

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Lukosta Sportiin tälle kaudelle siirtynyt Vauhkonen on saanut kauteen hyvän alun. Joukkueen kultakypärälle on kertynyt 11 otteluun seitsemän tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kuopiossa tarvitaan jatkoaikaa
Erinomaisesti kotonaan esiintynyt KalPa kohtaa loistavassa vierasvireessä olevan Sportin. Kummankin joukkueen ottelut ovat olleet vähämaalisia, eikä kaavasta poiketa tälläkään kertaa. KalPa nappaa kaksi pistettä.
2
2