Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Niko Hovinen on ollut hurjassa vireessä loukkaantumisesta toivuttuaan.

Antti Tyni

SaiPa testaa tulikuuman KalPan nykyvireen

Viime kierroksella historiallisen yhdeksännen perättäisen voiton napannut KalPa saa vastaansa kolme edellistä vieraspeliään voittaneen SaiPan. Sarjataulukossa joukkueet ovat tasapistein sijoilla viisi ja kuusi, mikä lisää kamppailun mielenkiintoa entisestään.

Voittoputkensa aikana KalPa on paitsi puolustanut hyvin myös latonut maaleja. Kolmessa edellispelissä savolaiset ovat onnistuneet maalinteossa viidesti.

Viime kierroksilla nuoresta ryhmästä esiin on noussut erityisesti Joni Ikonen, joka on latonut kolmeen viime peliin tehot 3+1. Sitä ennen nuorukainen pelasi Liiga-uransa alun vaatimattomin tehoin 0+2.

Edellispelissä säväytti myös tehot 2+1 iskenyt Topi Piipponen, joka on pelannut vasta seitsemän Liiga-ottelua.

Viime aikojen maalijuhlat ovat positiivinen signaali, sillä koko kauden otannalla kuopiolaisjoukkue on tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja. Päästettyjen maalien osalta KalPa on neljäntenä. Illan vastustaja SaiPa on heiluttanut maaliverkkoja vain kolmesti KalPaa enemmän.

Sputnikien otteet ovat viime aikoina ailahdelleet puolustuspelaamisen lisäksi myös maalinteon osalta. Edelliseen viiteen peliin joukkue on iskenyt kolmetoista maalia jääden kahdesti nollille.

Myös KalPa onnistui nollaamaan SaiPan joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Lappeenrannassa. Silloin joukkueen maalia vartioi Niko Hovinen, joka on torjunut tällä kaudella yhteensä kuusi ottelua hurjalla torjuntaprosentilla 98,2.

Loukkaantumisen takia pitkän pätkän sivussa ollut Hovinen on torjunut KalPan maalilla peräti viidessä ottelussa historiallisen voittoputken aikana.

SaiPan maalilla erityisesti alkusyksystä vakuuttanut Frans Tuohimaa palasi voittojen tielle KooKoota vastaan torjuttuaan sitä ennen kolmessa tappiollisessa ottelussa.

Nuoret ja nimettömät vastakkain

Jos viimeaikainen vire jätetään huomioimatta, joukkueilla on paljon yhtäläisyyksiä. Vähäisistä maalimääristä johtuen ei liene yllätys, ettei kummassakaan joukkueessa ole kymmenen maalin rajapyykin rikkoneita.

Cody Kunyk SaiPasta sekä Alexandre Texier ja Alexander Ruuttu KalPasta ovat tehneet kahdeksan maalia mieheen.

Molemmilla on myös selvät kärkinimet pisteiden valossa: SaiPan Topi Nättinen on iskenyt tasan 20 pistettä ja KalPan Balazs Sebok kaksi pistettä vähemmän. Nättinen on enää kolmen pisteen päässä viime kaudella syntyneestä henkilökohtaisesta piste-ennätyksestään. Unkarilainen Sebok puolestaan on jo tehnyt oman piste-ennätyksensä.

Joukkueet ovat myös ylivoimatilastoissa kaksi heikointa joukkuetta. KalPa ei ole tehnyt montaa ylivoimamaalia edes voittoputkensa aikana. Kotijoukkueen alivoima sen sijaan on koko liigan toiseksi parasta, kun taas SaiPalla neljänneksi heikointa.

Tulikuuman Hovisen ja parantuneen maalitahdin ansiosta KalPalla on kaikki eväät venyttää ennätysmäistä voittoputkeaan. SaiPan täytyy käyttää paikkansa jälleen tehokkaasti, eikä oman pään virheisiin ole varaa, jos se mielii jatkaa voittoisia vieraspelejään. 

Tulosvetovihje

Kuopiossa tiukkaa taistelua pisteistä
KalPan ja SaiPan kohtaamisesta on odotettavissa tiukka taistelu. Molemmat joukkueet ovat osoittaneet pystyvänsä tehoiluunkin, mutta lähtökohtana pelille on ollut tiivis puolustus. Molempien maalivahtipelaaminen on ollut myös vahvalla tasolla, mikä pitänee maalimäärät aisoissa. KalPa on joukkueista kovemmassa vireessä ja erityisesti kotikaukalossaan se on ollut paha vastus viime aikoina, joten se lähtee hienoisena ennakkosuosikkina otteluun. Jatkoajan mahdollisuutta ei kuitenkaan kannata sulkea pois tässä kohtaamisessa.
2 3
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Niko Hovinen #32 | KalPa

Maalivahti

Kuusi ottelua, neljä nollapeliä ja vain kolme päästettyä maalia. Jatkuuko hurja vire vai tuleeko nyt se kuuluisa ohipeli?

Cody Kunyk #19 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Kanadalainen oli keskeisessä roolissa SaiPan noustessa kahden maalin takaa voittoon KooKoota vastaan. Jatkuuko maaliputki?

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TPS kaivaa voiton HPK:sta
1 2
3 4
Kuopiossa tiukkaa taistelua pisteistä
2 3
1 2
Pelicans kaataa siipirikon KooKoon
1 2
3 4
Ässien vahva vire valttia paikalliskamppailussa
2 3
3 4

Edelliset ottelut

KalPa

24.03
Tappara - KalPa
08.03
KalPa - Lukko
5 - 0

SaiPa

Tällä kaudella

harjoitusottelut

18.08.2017
SaiPa - KalPa
4 - 3

runkosarja