Tyrmäävä ykkösnyrkki vastaan konttaavat savolaiset

LIIGA / Ennakko
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kuntopuntarin ääripäät kohtaavat Kuopiossa, kun tehokkaan ykkösketjunsa johdolla vieraspisteitä metsästävä Kärpät pyrkii hyödyntämään KalPan heikkoa kevättalven virettä.

Viiden viime ottelun otannalla Liigan heikoin yhdistelmä KalPa saa lauantai-iltaansa kovan haasteen, kun kuntopuntarin kärkiryhmä Kärpät saapuu Kuopioon.

Kotijoukkueen pelillinen taso on ollut viime aikoina vaatimatonta. Savolaisryhmä on näennäisesti hallinnut otteluitaan, mutta laadukkaiden maalipaikkojen luominen ja etenkin niiden hyödyntäminen on ollut KalPalle vaikeaa.

KalPa hävisi torstaina kotonaan Lukolle hallittuaan jälleen kenttätapahtumia. Mielikuvituksettomat ratkaisut harvoissa maalipaikoissa ja kaukolaukausten pommittaminen Lukko-vahti Kaapo Kähkösen rintapanssariin takasivat kuopiolaisten synkälle helmikuulle jatkoa: Vain yksi voitto viidessä edellisessä ottelussa ja vain yksi tehty maali jo kolmannessa peräkkäisessä ottelussa.

Vahvaan kevättalven vireeseen äityneellä Kärpillä on takanaan kolme voitokasta ottelua ja vain kaksi tappiota kymmenessä edellisessä ottelussaan. Perjantaina Oulussa Kärppien vireen sai kokea edellisenä iltana Kuopiossa KalPan kaatanut Rauman Lukko.

3−0-voittolukemat eivät kerro koko totuutta ottelusta, sillä suurin osa ottelusta oli pään hakkaamista seinään ja kiekon hakkaamista Lukko-maalia Oulussakin vartioineen Kähkösen suojiin.

Kärppien ykkösnyrkki Mika Pyörälä − John Albert − Brock Trotter on ollut joukkueensa parhaimmistoa viime kierroksilla.

Siirtotakarajalla SaiPasta hankittu Trotter on takonut neljään otteluun seitsemän tehopistettä kärppäpaidassa, Pyörälä on kerännyt kuusi pistettä kolmeen otteluun ja viime kaudella Manitoba Moosea kipparoinut Albert onnistunut maalinteossa kahdessa ottelussa peräkkäin.

Kärpät saa otteluun paljon äänekästä kannustusta, sillä Jatkoajan tietojen mukaan Oulusta Kuopioon omiaan kannustamaan saapuu viisi linja-autollista Kärppä-kannattajia.

Seuraa Heitä

Juuso Riikola #50 | SCL Tigers

Puolustaja

KalPa-puolustuksen johtaja on joukkueensa varmimpia kiekollisena ja kantaa suurta roolia Kärppien tehomiesten pysäyttämisessä.

Mika Pyörälä #17 |

Laitahyökkääjä

Liigan pistepörssin kakkonen on joukkueensa eliittiä edistyneissä tilastoissa ja tehokkaan ykkösnyrkin tärkeä jäsen. Jatkuvatko tehokkaat otteet myös Kuopiossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Maalinteko-ongelmainen isäntä jää kakkoseksi Kuopiossa
KalPa on kärsinyt viime aikoina pahoista maalinteko-ongelmista. Kun myös puolustuspeli on vuotanut pahemman kerran, kuopiolaisten kevään ylle alkaa muodostua uhkaavia pilviä. Kärpät sen sijaan on ollut oivassa nousussa, eikä edes edellisen illan ottelu rasita ylitsepääsemättömästi. Kärpät nappaa voiton Kuopiosta.
1
3 4