Avausvoittoa vailla oleva JYP saapuu KalPan vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Jesse Mankinen iski launtaina kauden avausmaalinsa.
Kuva © Timo Savela
Kahdella tappiolla liigakautensa avannut JYP saapuu Kuopioon haastamaan KalPaa. Jyväskyläläisten hyökkäyspään koostumukset eivät ole vielä asettuneet, mutta materiaalista tehot eivät jää kiinni. Kilpipaidat kaipaavat Miikka Pitkäsen kaltaisia onnistujia.

Edelliset ottelut

KalPa oli perjantaina liiga-avauksen jälkeen neljän ottelun voittoputkessa, mutta lauantaina sarjanousija Jukurit onnistui voittamaan kuopiolaiset 4-2. Kilpipaitojen pelitapa on suoraviivaistunut viime kaudesta ja se näkyi positiivisesti Pelicansia vastaan perjantaina. Lauantain Jukurit–kamppailussa vanha ongelma maalinteon vaikeuden kanssa tuli jälleen esille.

Mestarisuosikkien joukkoon nostettu JYP on saanut liigakauden kahdessa avauspelissä kasaan yhden pisteen. Jyväskyläläiset hävisivät perjantaina Ilvekselle voittomaalikilpailussa ja lauantaina HIFK otti voiton lukemin 2–1. JYPin joukkueesta löytyy hyökkäysosaamista, mutta avausotteluissa otteet ovat olleet vielä varsin tahmeita.

Ratkaisukohdat

Jukurit–ottelussa KalPalla oli tilanteet tehdä voittoon tarvittavat maalit, mutta pelaajien viimeistely oli huonoa. Iso osa kuopiolaispelaajien laukauksista meni ohi maalin ja Janne Keränen kolisutteli tolppia. Nuori Miikka Pitkänen on ollut KalPa–hyökkäyksen pirteimpiä liigakauden alussa. Keskushyökkääjä on iskenyt maalin kolmessa ottelussa peräkkäin ja hänen peli-ilmeensä on ollut erittäin pirteä.

Kuopiolaisten päävalmentaja Pekka Virta valitteli Jukurit–pelin jälkeen pelaajiensa aneemista asennetta. Hänen mukaansa joukkue ei ollut henkisen valmistautumisen ja tunnetason osalta siellä, missä pitäisi. Kapealla materiaalilla operoiva KalPa–joukkue kaipaa joka peliin hyvää asennetta. Jukurit näytti, etteivät he ole heittopussi.

JYP kärsii KalPan kanssa maalinteon hankaluudesta näin alkukaudesta, vaikka joukkueen hyökkäyspään materiaali onkin huomattavasti leveämpi kuin kuopiolaisilla. Jyväskyläläisten päävalmentaja Marko Virtanen ei ole vielä löytänyt sopivimpia hyökkäyskoostumuksia. Tulosta alkaa kuitenkin varmasti syntyä ketjujen vakiintuessa uomiinsa.

Avaustappioihin johtivat myös joukkueen löysä maalineduspelaaminen. Kahdessa avausottelussa JYPin verkkoon iskettiin neljä maalia ja kaikki tehtiin maalinedustan sektorilta. Tässä voikin olla KalPan paikka iskeä, sillä joukkue on suoraviivaistanut hyökkäyspeliään.

Tilastopoiminta

Viime kauden runkosarjassa KalPa kohtasi JYPin kotonaan kolme kertaa: kaikki kamppailut ratkesivat vasta voittomaalikilpailuissa. KalPa voitti näistä kaksi ja JYP yhden.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kauden ensimmäinen Pönttövuoren kahina
KalPa avasi kauden tyylipuhtaalla voitolla Pelicansista, mutta lauantaina Jukurit nappasi historiansa ensimmäisen liigavoiton kuopiolaisten kustannuksella. JYPin voittotili on vielä avaamatta. JYPillä on ollut suuria ongelmia viisikkonsa organisoinnin kanssa, mikä sataa kuopiolaisten laariin. KalPan täytyy olla kuitenkin varovainen jyväskyläläisten ylivoimapelin kanssa, joka on ollut tehokasta.
2 3
1 2