Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi

Panoksena muutakin kuin paikallishegemonia − Pudotuspeliviiva siintää jo Jukureiden horisontissa

Keskinäisiä kohtaamisia hallinnut Jukurit hakee pudotuspelipaikkajahdilleen tärkeitä pisteitä KalPan vieraana.

Runkosarjan viimeinen savolaisten kohtaaminen antaa kotijoukkue KalPalle mahdollisuuden tasoittaa puntit. Kuopiossa vieraileva Jukurit on nimittäin ollut KalPalle hankala vastus tämän kauden yhteenotoissa liigajäillä ja johtaa keskinäisiä kamppailuja ennen perjantain koitosta voitoin 3-2.

Jukureille ottelussa on paikallishegemoniaakin enemmän panosta: Joukkue kaipaa kipeästi pisteitä jahdatessaan pudotuspelipaikkaa. Se on ennen perjantain-kierrosta kahden pisteen päässä kevään jatkumisesta.

Savolaisjoukkueet kohtaavat nyt lyhyen ajan sisällä toistamiseen: edellinen välienselvittely vajaa pari viikkoa sitten päättyi KalPan kotivoittoon. Mikkeliläisvieraat johtivat tuota kamppailua kolmannessa erässä jo kahdella maalilla, mutta KalPa punnersi tuolloin tasoihin ja lopulta voittoon voittomaalikilpailun jälkeen.

KalPalla on niskassaan kaksi peräkkäistä tappiota, kun tiistaina Tappara oli liian vahva isäntä Liigan kärkikamppailussa Tampereella ja viime perjantaina HPK haki vieraspisteet Kuopiosta. Loppuvuoden mahtava pistesaldo on savolaisille muutoinkin jo lähihistoriaa, sillä KalPa ei ole onnistunut voittamaan varsinaisella peliajalla kertaakaan helmikuun aikana.

Liigan kärkipäähän lukeutuva ylivoimapeli oli Tapparaa vastaan jälleen tehokasta, kun KalPa heilutti kahdesti maaliverkkoa miesylivoimalla. Toisaalta edellisessä kotiottelussa HPK:ta vastaan kerho sumputti keskikaistan mestarillisesti eikä KalPa saanut ylivoimallaan mitään näkyvää aikaiseksi.

Jukurit saapuu Kuopioon nousuvireisenä hakemaan kolmatta peräkkäistä voittoa. Tiistaina se otti tärkeän kotivoiton, kun Lukko kaatui Miika Koiviston jatkoaikaosumalla. Viime perjantaina Ilves nöyrtyi Hakametsässä: se johti kotiotteluaan avauserän jälkeen maalilla, mutta Jukureiden neljä osumaa toisessa erässä ratkaisi vieraspisteet mikkeliläisille.

Eteläsavolaiset ovat onnistuneet viime aikoina hyvin maalinteossa, ja mikä positiivisinta pudotuspelipaikkajahdin kannalta, joukkue on onnistunut nousemaan takaa-ajoasemasta voittoon. 

Jukurit matkannee Kuopioon varsin samankaltaisella kokoonpanolla, jolla Lukko-ottelun lopetti. Lukko-pelin huilannut Teemu Henritius on vielä kysymysmerkki, mutta ilmeisesti mistään vakavammasta ei ole kyse, kun Ville Leskinen päästettiin lainalle Mestiksen Iisalmen Peli-Karhuihin.

Tulosvetovihje

Piristynyt Jukurit kiusaa KalPaa
Jukurit on kuulunut tällä kaudella niihin joukkueisiin, jotka on laittanut KalPan todella ahtaalle. Joukkue on onnistunut myös napsimaan isoja päänahkoja kuopiolaisia vastaan. Viime aikojen piristyneet otteet antavat ison sysäyksen itseluottumastu, joka riittää vähintään pisteeseen. KalPa lepää liikaa ylivoimansa varassa, jotta kolme pistettä jäisi Kuopioon.
2 3
2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Arttu Ilomäki #22 | Lukko

Keskushyökkääjä

Vahvan tammikuun jälkeen Ilomäen tehot ovat hiipuneet huolimatta ykkösketjun jääajasta, helmikuussa on syntynyt vain yksi tehopiste. Onnistunut maalinteossa viimeksi yli kuukausi sitten, joko olisi aika heiluttaa verkkoa?

Teemu Tallberg #38 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Neljään viime otteluun viisi tehopistettä saalistanut hyökkääjä on ollut tärkeä pala kakkosketjua fyysisen pelinsä ansiosta.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Piristynyt Jukurit kiusaa KalPaa
2 3
2
TPS vie vahvistuneiden taiston
3 4
1 2
Ässien kutsu kuuden joukkoon
2 3
2 4

Edelliset ottelut

KalPa

17.10
HPK - KalPa
13.10
KalPa - KooKoo
4 - 3 VL
11.10
Stavanger - KalPa

Jukurit