Onko Ilveksestä haastamaan kovakuntoista KalPaa?

LIIGA / Ennakko
KalPan Mikko Nuutinen teki viime viikolla kolmeen peliin kolme maalia.
Kuva © Timo Savela
Sarjakärki KalPa on huilaillut alkuviikon lauantain juhlapelin ja paidannostoseremonioiden jälkeen. Sarjan häntäpäässä oleva Ilves pääsi viime viikolla takaisin voittokantaan, mutta eilen tuli lunta tupaan HIFK:lta. Tupsukorvien valmentaja Karri Kivellä on kova työ löytää kuopiolaisten akilleen kantapää.

Liigan kärkipaikalla ansaitusti keikkuva KalPa on tällä hetkellä sarjan kovin joukkue. 13 viime kamppailusta kuopiolaiset ovat hävinneet vain yhden ja kotiotteluissa se ei ole tällä kaudella jäänyt vielä kertaakaan pisteittä.

Viime lauantaina se kohtasi Kimmo Timosen paidannostoseremonioiden yhteydessä TPS:n ja voitto jäi juhlallisesti kotiin lukemin 4-3. KalPa antoi ottelussa turkulaisille siimaa, mutta kampesi itsensä kahdesti maalin takaa tasoihin ja lopulta päätöserässä ohi. Kuopiolaisten pelinkuva on mennyt viime aikoina niin, että joukkueen peli ei ole ottelun alkupuolella parhaimmillaan, mutta loppua kohden kilpipaidat heräävät paremmin peliin ja tekevät voittoon tarvittavat osumat.

Mikko Nuutinen kunnostautui viime viikolla maalien muodossa ja hyökkääjä onnistui tekemään kaikissa kolmessa ottelussa maalin vastustajan verkkoon. Marraskuun pienessä pistepimennossa ollut Janne Keränen on aloittanut joulukuun nälkäisesti ja kahteen otteluun on kärkiketjun hyökkääjä merkkauttanut jo kolme maalia.

Sarjan 11. sijalla oleva Ilves on kuntopuntarissa päinvastaisessa päässä KalPaan verrattuna. 10 viimeisimmästä ottelusta tupsukorvat ovat voittaneet vain kaksi ja yhdestä ottelusta pistepottiin jäi yksi piste jatkoaikatappion jälkeen.

Viime viikolla joukkue osoitti jo piristymisen merkkejä, kun se voitti viikon kolmesta kamppailustaan kaksi, kun Sport ja Kärpät hävisivät kotikaukaloissaan Ilvekselle. Sarjassa osakkeitaan parannellut Lukko tosin voitti tupsukorvat viime torstaina ja eilen joukkue hävisi kotonaan HIFK:lle 1-4. Ilveksen ainokaisen teki puolustaja Olli Vainio. Osuma oli hänelle liigauran ensimmäinen.

Ilves sai viikon alussa mielenkiintoisen vahvistuksen, kun Jokereissa alkukauden vaisusti kiekkoillut Michael Keränen teki paluu Ilves-paitaan. Laitahyökkääjä istutettiin heti HIFK-ottelussa Ilveksen ykköskenttään Tapio Laakson ja Brett Bulmerin seuraksi. Avausottelussa ei tehoja vielä tullut, mutta joukkueessa toivotaan, että hyökkääjä löytää taas pelivireensä ja ottaa isoa roolia myös pisteiden muodossa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran Hakametsässä syyskuun lopulla. Silloin KalPa voitto lukemin 4-6. Kovassa vedossa olevalle kotijoukkueelle luulisi Ilveksen oleva suhteellisen helppo iltapala Kuopion torstai-illassa.

Seuraa Heitä

Mikael Seppälä #5 | HV 71

Puolustaja

KalPassa aiemmin pelannut Seppälä siirtyi Kajaanin Hokista takaisin kilpipaitaan. Kuopiolaisten takalinjat kaipasivat vahvistusta, miten Seppälä pääsee kiinni Liigan kovempaan pelirytmiin?

Marcus Fagerudd #77 | Djurgården

Puolustaja

Ilves-puolustajan otteet ovat ailahdelleet. Kyyti voi olla kylmää KalPa-hyökkääjiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPa jatkaa hurmostaan
Lähes kaikkien yllätykseksi sarjan piikkipaikalla heiluva KalPa isännöi torstaina Ilvestä. Vierailijat saivat potentiaalisen jättivahvistuksen hyökkäyskalustoonsa Michael Keräsen muodossa. Yksi Keränen ei kuitenkaan takaa onnea kuopiolaisten vieraana. Vähintään KalPan vakuuttava ylivoimapeli tuo tarvittavan edun torstai-illan mittelössä.
3 4
2