Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Mathew Maione iski perjantaina kuopiolaisten voittomaalin.

Antti Tyni

Ilveksen tappioputki uhkaa jatkua - KalPa löytämässä peliään

KalPa on saanut peliänsä parempiin uomiin ja tulosta on alkanut tulla, vaikka tehokkuudessa onkin vielä parannettavaa. Ilveksenkin peli osoittaa elpymisen merkkejä, vaikka tappioita tulee. Tupsukorvat katkaisisivat mielellään jo neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputken.

KalPan pelaaminen on alkanut parantua kauden edetessä, ja joukkue pääsee entistä paremmin maalipaikoille. Hyökkäyspelin järkevöittäminen on ollut yksi lääke tähän. Vanha vajaamiehisenä hyökkäyspäähän puskeminen on vähentynyt ja se on korvattu aiempaa kontrolloidummilla lähdöillä.

Joukkueen vastahyökkäykset olivat keskiviikon Lukko-pelissä hyviä, vaikka tehokkuudessa onkin vielä parannettavaa. Kliinisemmällä viimeistelyllä keskiviikon ottelu olisi voinut ratketa jo varsinaisella peliajalla.

Samaa tehottomuutta oli nähtävissä myös perjantaisessa ottelussa SaiPaa vastaan. Muun muassa Janne Tavilla oli parikin huippupaikkaa, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin. Lopulta Mathew Maionen viime hetken maali ratkaisi kolmen pisteen vierasvoiton kuopiolaisille. KalPa on nyt voittanut molemmat tämän viikon ottelunsa.

Kuopiolaisten uusi puolustaja Ryan Wilson on esiintynyt sillä tavalla kuin häneltä ennakkoon odotettiin. Mies on oman puolustusalueen varma pelaaja, eikä esitä varsinaisia ihmeitä hyökkäyssuuntaan. Tällaista pelaajaa KalPa-puolustus kaipaa, varsinkin kun kanadalainen on pelannut mielellään hyökkäämään lähtevän Maionen parina.

Vastustajaksi saapuvan Ilveksen peli on niin ikään osoittanut pieniä paranemisen merkkejä maaottelutauon jälkeen. Joukkue hävisi kuitenkin tiistaina kotonaan Kärpille 0−2 ja perjantaina Tapparalle 1−4. Joukkueen tappioputki on venähtänyt jo neljän ottelun mittaiseksi.

Eilisessä Tappara-ottelussa avauserä oli enemmän Ilves-painotteinen, mutta kun Tappara käynnisteli ottelun edetessä koneensa, jäi Ilves jalkoihin. Tupsukorvilla oli toki omat paikkansa, mutta viimeistely ei ollut riittävän hyvällä tasolla.

KalPa puolusti eilisessä SaiPa-mittelössä kurinalaisesti, joten Ilveksellä ei ole helppo työ parannella tehokkuustilastojaan ja palata voittokantaan.

Tupsukorvien kolmoskenttä Eemeli Suomi, Juhani Tamminen, Ville Meskanen on ollut joukkueen parhaimmistoa. Herroista Suomi kantaa myös joukkueen kultakypärää.

KalPassa alkukaudesta pelannut maalivahti Riku Helenius on saanut uudessa seurassaan Ilveksessä ykköstorjujan viittaa harteilleen. Aivotärähdyksestä kärsinyt tupsukorvien toinen maalivahti Antti Lehtonen on ollut jo luukkuvahtina. Lehtonen saattaa pelata KalPaa vastaan ensimmäisen ottelunsa sitten lokakuun alun.

Tulosvetovihje

KalPan pisteputki jatkuu
Ilveksen kausi on ollut vaikea. Kausi alkoi viiden ottelun tappioputkella, nyt peräkkäisiä tappioita on neljä. Sarjataulukossa Ilves on valahtanut viimeistä edelliseksi. Vieraspeleistä pisteitä on kertynyt vähiten. Myös KalPan kausi on kokonaisuutena ollut mollivoittoinen, mutta tunnelin päässä on näkynyt valoa viime kierroksilla, nykyinen pisteputki on viiden ottelun mittainen. Suurimaalista voittoa tuskin on luvassa, mutta kuopiolaiset ovat ennakkosuosikkeja.
2 3
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Alexander Ruuttu #82 | KalPa

Hyökkääjä

Kakkoskentän laiturin pistetahti on tihentynyt iltojen pimetessä. Ruuttu johtaa KalPan maalipörssiä kuudella osumallaan.

Joona Koppanen #11 | Ilves

Keskushyökkääjä

Nuori sentteri on pelannut pirteästi, ja hänen ketjunsa teki perjantaisessa Tappara-ottelussa myös maalin. Liigauran avausmaali Koppaselta vielä puuttuu, mutta se ei ole kaukana.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFK jyrää kotonaan
4 5
1 2
Ässien tappioputki poikki
0 1
3 4
KooKoolla vaikeuksia kotihallissa
1 2
2 3
LukkoTPS
Hyvä isäntä, vahva vieras
2 3
2 3
Tapparan pisteputki jatkuu
3 4
1 2
KalPan pisteputki jatkuu
2 3
1 2
Isännät määräävät tahdin
5 6
1 2

Loukkaantuneet

kh
Kämmenvamma 10.2. Sivussa 6-8 viikkoa.
p
Alaraajavamma
lh
Loukkaantui ottelussa Ässiä vastaan 20. tammikuuta. Kausi ohi.

Edelliset ottelut

KalPa

08.03
KalPa - Lukko
5 - 0
03.03
KalPa - JYP
4 - 3

Ilves