Niiralan kotitaika jatkoaikaässän testissä

LIIGA / Ennakko
KalPalla on ollut alkukaudesta kivaa kotona.
Kuva © 16-17
Jatkaako KalPa tappiotta kotonaan vai ottaako Ässät kolmannen peräkkäisen voittonsa? Jatkuuko Miikka Pitkäsen tai jatkoaikaässä Simon Suorannan maaliputki? Kysymyksiin saadaan vastaukset Kuopion perjantai-illassa, kun KalPa isännöi Porin Ässiä.

Satakunnan kiekkoylpeys Porin Ässät saapuu Kuopioon hyvässä vireessä haastamaan niin ikään vahvasti kautensa aloittanutta KalPaa.

KalPa voitti liigakautensa kotiavauksen puhtaasti, kun Pelicans kaatui lukemin 2-0. Jukurit aiheutti Mikkelissä kuopiolaisille kauden avaustappion, mutta alkuviikosta kotivoittojen putki sai jatkoa paikallisvastustaja JYPin kukistuttua Niiralassa pitkän kaavan kautta. KalPa nousi JYPiä vastaan kahden maalin takaa tasoihin ja oli lopulta taitavampi voittomaalikilpailussa.

Kuopiossa vieraileva satakuntalaisryhmä Ässät kärsi kauden avausottelussaan tappion Tampereella Tapparalle, mutta on sittemmin ottanut kaksi tiukkaa jatkoaikavoittoa kotijäällään Lukkoa ja HPK:ta vastaan.

Pitkänen ja Suoranta jälleen ratkaisijoina?

Kuopiolaisten parasta antia hyökkäyssuuntaan on alkukaudesta esittänyt kakkosketjun tutkapari Tommi Jokinen ja Miikka Pitkänen. Pitkänen on ollut kolmen liigaottelun otannalla KalPa-joukkueen valopilkku: Parikymppinen keskushyökkääjä on onnistunut maalinteossa kauden alun jokaisessa ottelussa ja heilutti verkkoa myös voittomaalikilpailussa tiistaina.

Myös Ässien kokoonpanosta löytyy yllättävä ratkaisija. Kärpistä Poriin siirtynyt Simon Suoranta viimeisteli voittomaalit jatkoajalla molemmissa ässävoittoon päättyneissä kamppailussa ja on Pitkäsen tavoin onnistunut maalinteossa kolmesti alkukauden aikana.

Ässien maalinteko on ollut tähän saakka pitkälti Suorannan harteilla, sillä isokokoisen laitahyökkääjän lisäksi toistaiseksi vasta kaksi muuta pelaajaa (Jarno Kärki, Jyri Marttinen) on onnistunut viimeistelyssä.

KalPa esittelee kotiyleisölle perjantaina myös uuden vahvistuksen, kun Matias Myttynen antaa joukkueelle näyttöjä lokakuun loppuun saakka kestävällä koeajalla.

Viime kaudella joukkueiden vähämaalisia kohtaamisia hallitsi Ässät, joka vei voiton keskinäisistä kohtaamisista kolmesti KalPan yhtä voittoa vastaan.

Seuraa Heitä

Miikka Pitkänen #61 |

Laitahyökkääjä

Kolme maalia yhtä monessa ottelussa, lisäksi onnistuminen voittomaalikilpailussa tiistaina. Venyykö maaliputki jo neljän ottelun mittaiseksi?

Simon Suoranta #50 | TUTO

Laitahyökkääjä

Kaksi ottelua, kaksi jatkoaikaosumaa. Perjantain jälkeen kolme kolmesta?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kuopiossa luvassa maalin taisto
Kaksikon välisissä otteluissa on tehty viimeksi yhteensä enemmän kuin viisi maalia vuonna 2013. Tällä kaudella kumpikin on tuskaillut viimeistelynsä kanssa, joten kaikki merkit viittaavat vähämaaliseen sekä tiukkaan taistoon.
1 2
1 2