Itsevarma Kärpät on ollut kuluvalla kaudella paha vastus jokaiselle seuralle. Sportin itsevarmuus joutuukin tiistaina todelliselle koetukselle.

Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Haaskat muille jättänyt Kärpät nitistää Sportin

Seurajohdon puheissa jo tulevaan kauteen katseleva Sport joutuu tekemään aivan kaikkensa, jotta se kykenisi edes haastamaan sarjakärjen.

Runkosarjan paras vastaan huonoin. Kärpät on varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, Sport taas paikkansa niiden ulkopuolella.

Sportin seurajohdon puheet ovat kääntyneet jo tulevan kauden rakentamiseen, toki vakuuttaen ettei kauden viimeisen kymmenen ottelun kohdalla olla luovutettu.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että seura keskittyy entistä enemmän sisäänajamaan nuoria pelaajiaan tulevalle kaudelle. Myös Tapparaan siirtynyt kultakypärä Markus Nenonen kuului tulevan kauden suunnitelmiin, mutta Sport hävisi sopimussummasta käydyn kädenväännön.

Nenosen ennenaikainen siirtyminen toiseen Liiga-seuraan tuo toki lisäpotkua tulevan kauden pelaajabudjettiin, mutta kovassa nosteessa oleva Nenonen oli seuralle kenties lisäeurojakin arvokkaampi pelaaja tulevalle kaudelle.

Haaskat jätetty muille

Kärpät on tyypillisesti ollut yksi niistä seuroista, jotka ovat lentäneet keväällä sarjataulukon pohjalle jumahtaneiden seurojen haaskalle. Tällä kaudella tilanne on ollut päinvastainen, sillä edellinen pelaajahankinta on lokakuulta. Tuolloin Juha Koivisto saapui korvaamaan alaketjujen pitkiä poissaoloja.

Tappara on pumpannut itseään täyteen lisäpelaajia läpi kauden, eikä tällainen toiminta ole ollut vuosikausiin vierasta Kärpillekään. Nyt Oulussa on kuitenkin toinen ääni kellossa, ja syyt tälle ovat selkeät.

Kärppien tilikauden tulos on usein jopa niinkin hyvä, että siitä riittää osinkojen maksamiseen. Edelliskausi oli kuitenkin pahasti tappiollinen, joten säästötoimet tällä kaudella ovat varsin ymmärrettäviä. Lisäksi pelilliset tulokset eivät huuda uusien pelaajien apua.

Tilaa uusille pelaajille toki olisi, sillä etenkin kolmosketju on ollut läpi kauden heikko. Onnistumisia sille sattuu vain satunnaisesti, ja maalinteko on kahden ylemmän ketjun harteilla. Tulevat olympialaiset aiheuttavat Julius Junttilan, Miika Koiviston ja Lasse Kukkosen puuttumisen kokoonpanosta, jolloin Liigan vaarallisimman ykkösketjun vaarallisuus putoaa selkeästi.

Sportilla ei juurikaan saumaa

Mitä tiistain ottelulta voi siis odottaa, kun vastakkain asettuvat joukkueet, joista toisella onnistuu kaikki ja toisella ei mikään? Ainoa Sportin voittoa puoltava seikka on se, että Kärpät on pelannut useissa edellisissä otteluissa alkupuolen varsin heikosti.

Se on lisäksi joutunut useampaan kertaan pitkälle takamatkalle varsin lyhyessä ajassa. Toisaalta Kärpät on osoittanut sisukkuudensa pääsemällä vielä lyhyemmässä ajassa tasoihin. Sportin onnistumiset ovat etenkin ensi kautta varten näytönhaluisten pelaajien harteilla, mutta nämä harteet ovat vielä varsin kapeat.

Sport ei ole voittanut Kärppiä kuluvalla kaudella, eikä se tule voittamaan tiistainakaan.

Tulosvetovihje

Kärpille murskavoitto
Kärpät on päässyt viime aikoina maalien makuun. Viimeisen kymmenen ottelun jaksolla Kärpät on tehnyt 38 maalia ja pistepörssin kärkikymmeniköstä peräti puolet on oululaisryhmän pelaajia. Myös puolustajien pistepörssin kärkeä pitää hallussaan Miika Koivisto. Kärpät on vienyt nimiinsä kaksikon kolme aiempaakin kohtaamista hurjalla maalierolla 15-5. Sportin kausi on ollut vaikea. Suurimmat otsikot nähtiin jo syyskauden puolella, mutta joulun jälkeen joukkueen tili on karttunut vain yhdellä täydellä pistepotilla, eikä enempää ole luvassa tiistainakaan.
6 7
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Otto Karvinen #21 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Karvinen on yksi Kärppien alaketjujen näkyvimpiä pelaajia. Joukkuetovereiltaan kehuja saava hyökkääjä saattaakin olla varsin tärkeä pelaaja kevään edetessä.

Antti Kalapudas #51 | Sport

Keskushyökkääjä

Kalapudas oli edelliskaudella. mies paikallaan Kärppien Ville Leskisen ja Saku Mäenalasen keskellä. Uransa parasta Liiga-kautta pelaava Kalapudas kuuluu myös tulevan kauden kotkapaitoihin.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Paineet Ässien puolella
2 3
1 2
Ilves yllättää
1 2
2 3
KooKooHPK
HPK vie kuuden pisteen ottelun
1 2
3 4
Kärpille murskavoitto
6 7
1 2
LukkoPelicans
Odotettavissa maaleja
4 5
3 4
Tappara kompastelee vieraissa
3 4
2 3

Edelliset ottelut

Kärpät

17.02
Kärpät - SaiPa
3 - 4 VL
01.02
Kärpät - Ässät
5 - 4

Sport

Tällä kaudella