Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Iikka Kangasniemen on saatava jälleen pisteitä aikaan.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Pelicans kohtaa Oulussa puolet pistepörssin kärkikymmeniköstä

Lahden Pelicans joutuu lauantaina kovasta paikasta toiseen nelostietä pohjoiseen. Perjantaina Jyväskylässä pelannut joukkue matkustaa Ouluun sarjakärki Kärppien vieraaksi.

Ylemmän pudotuspeliviivan tuntumassa tällä hetkellä majailevalle Pelicansille kaikki pisteet ovat elintärkeitä. Perjantaina joukkue taisteli Jyväskylässä JYPiä vastaan voittolaukauksiin asti. Lauantaina pisteet ovat jälleen työn ja tuskan takana. Yksikin piste Raksilasta olisi Pelicansille kova saavutus.

Kärpät luistelee lauantaina Raksilaan sopivan levänneenä torstaisen vierasvoiton jälkeen. Helsingin IFK kaatui tiukassa pelissä lukemin 1−3. Ykkösketjun tutkapari Julius Junttila ja Charles Bertrand ottivat jälleen ison roolin Kärppien voitossa. Myös kakkoskentässä hyvin lämmenneet Saku Mäenalanen ja Ville Leskinen pääsivät pisteille.

Pelicans on haastanut sarjajohtajan

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Oulussa meni selvästi kärpille 5−2. Kotonaan Pelicans on pärjännyt hyvin Kärpille tällä kaudella. Ensimmäinen ottelu Lahdessa meni Kärpille vasta voittolaukausten jälkeen 2−3. Viimeisimmän kohtaamisen Pelicans vei joulukuussa nimiinsä 3−1. Samalla Kärpillä alkoi kauden ainut pidempi tappioputki.

Joulukuun pienten kompastelujen jälkeen Kärpät on korjannut kurssiaan. Ainut tappio tuli HPK:ta vastaan kotipelissä, jossa ratkaisu haettiin voittolaukauskisasta. Ilves ja Lukko ovat kuitenkin onnistuneet viemään Kärpät vieraspeleissä jatkoajalle tämän vuoden puolella.

Pelicansin vuosi ei ole sujunut pudotuspelien metsästystä ajatellen yhtä hyvin. Joukkue ei ole saanut kunnon voittoputkea aikaiseksi ja vaikeuksia on ollut myös sarjan häntäpään joukkueiden kanssa. Joukkueen paras pistemies Iikka Kangasniemi on tehnyt tämän vuoden puolella vain kolme tehopistettä.

Pelikaanipuolustus joutuu koetukselle

Kärppien pistemiehet ovat vallanneet puolet pistepörssin kärkikymmeniköstä. Lisäksi puolustajien pistepörssiä johtava Miika Koivisto on tehnyt vain kolme pistettä vähemmän kuin Pelicansin Kangasniemi.

Lauantain ottelussa Pelicansin maalissa oletettavasti pelaava Joona Voutilainen joutuu kovaan paikkaan. Maalivahdin torjuntaprosentti on tippunut tällä kaudella alle yhdeksänkymmenen. Tämä ei lupaa hyvää perjantaina itsensä väsyttäneelle vierasjoukkueelle.

Pelicansin toivo pisteiden metsästyksessä kiteytyy vahvaan alkuun, jossa usein edellisenä päivänä pelanneet joukkueet ovat vahvoilla. Sen jälkeen luvassa on kova puolustusvoittoinen taistelu, johon Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen joukkue on varmasti valmis. Kärppien luistelu- ja tulivoima koituu lopulta pelikaanilauman kohtaloksi.

Tulosvetovihje

Kärpät ei jätä räikeää etumatkaa käyttämättä
Pelicans lähtee valtavalta takamatkalta Kärppien vieraaksi. Loukkaantuneiden lista on nälkävuoden mittainen, ja alla on matkustuksen ja edellisen päivän pitkän ottelun tuomat rasitukset. Tämä on herkkua Kärppien vauhdikkaalle pelityylille. Oululaiset hyödyntävätkin väsähtämisen terävien kärkiyksilöiden johdolla.
5 6
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Miika Koivisto #55 | Kärpät

Puolustaja

Kärpillä tehoja löytyy myös puolustajilta. Koivisto on suurella todennäköisyydellä mukana myös maanantaina julkistettavassa olympiajoukkueessa.

Jesse Saarinen #85 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Entinen kärppäpelaaja on Pelicansin toiseksi paras pistemies. Pienikokoinen ja vauhdikas pelaaja voi yllättää tutun puolustajiston.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Ilveksellä pakkovoiton paikka
2 3
3 4
Jukurit ei voita vieläkään JYPiä
1
3 4
HIFK:n tehokkuus tuo voiton
0 2
3 4
Kaakon derbyssä ylitöitä
2 3
2 3
Kärpät ei jätä räikeää etumatkaa käyttämättä
5 6
1 2
Lukko voittaa jälleen
3 4
1 2
HPK palaa voittokantaan
0 1
3 4

Loukkaantuneet