Paluu arkeen vuosituhannen tiedotustilaisuuden jälkeen

LIIGA / Ennakko
Oululaiset eivät vieläkään saaneet lupausta uudesta areenasta, joten myös tulevat Lukko-ottelut tullaan pelaamaan Raksilan jäähallissa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen
Kärppien rummuttama vuosituhannen uutispommi jysähti torstaina, ja pöly laskeutuu pikkuhiljaa takaisin maahan. Oululaisen kiekkokansan syke ehtii juuri ja juuri laskea ennen Kärppien ja Lukon kohtaamista perjantaina.

Koko Suomen kiekkokansa jännitti Kärppien tiedotustilaisuuden sisältöä hieman yli vuorokausi ennen perjantain ottelua.

Kärppien torstaina pitämän, vuosituhannen suurimpana kärppäuutisena mainostaman tiedotustilaisuuden sisältö tuli lopulta vaikuttamaan yllättävän vähän Kärppien loppukauteen. Toimitusjohtaja Juha Junno jättää pestinsä vasta kauden jälkeen, pelaajisto ja valmentaja pysyy samana, kuin myös seuran pitkäaikainen kotihallikin.

Erityisesti uusi areena oli kannattajien spekuloinnin ja haaveilun kohteena, mutta oululaista pääsarjakiekkoilua joudutaan vielä ainakin toistaiseksi katselemaan vuonna 1974 rakennetun ja vuosina 2003-2004 peruskorjatun Raksilan jäähallin tutuilla penkeillä.

On vaikea sanoa, minkälaisissa tunnelmissa yleisö saapuu perjantaina Raksilan lehtereille. Monien pelkäämä loikkaus naapurimaiden sarjoihin vältettiin, mutta toisaalta seuran kovasti rummuttama tiedotustilaisuus jätti kannattajat hieman epätietoiseen tilaan. Pitkäaikainen, menestystä Ouluun tuonut toimitusjohtaja siirtyy sivuun, ja Kärpissä alkaa täysin uusi, Tommi Virkkusen aikakausi.

Tavoitteiden saavuttaminen lähellä

Elämä jatkuu Raksilassa normaaliin tapaan Rauman Lukon saapuessa vieraaksi viimeistä kertaa runkosarjan aikana. Keskinäiset ottelut ovat ennen illan koitosta yhden jatkoaikavoiton verran Lukon eduksi, kun taas maaliero kääntyy yhden maalin verran Kärppien hyväksi.

Joukkueiden edellinen keskinäinen koitos äityi melkoiseksi maalijuhlaksi, sillä verkot heiluivat ottelussa yhteensä kymmenen kertaa. Kyseinen ottelu pelattiin Raumalla ja päättyi Kärppien voittoon lukemin 3–7.

Joukkueiden alkukausi oli vaikea, mutta tällä hetkellä molempien pelaaminen on huomattavasti paremmalla tolalla. Selkeitä tappioitakin tulee yhä, mutta esimerkiksi Lukon torstaina pelaama voitokas ottelu sarjataulukon kolmantena majailevaa KalPaa vastaan osoitti, ettei Lukkoa ole vieläkään lyöty lopullisesti kuluvan kauden osalta.

Hyvin pyörii myös Kärppien pelaaminen, mutta suoran pudotuspelipaikan saaminen vaikeutui KooKoota ja Sportia vastaan kärsittyjen pistemenetyksien takia. Molemmilla joukkueilla on silti yhä mahdollisuudet saavuttaa nykyiset tavoitteensa pudotuspelien suhteen. Kärpät on seitsemän pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta, Lukko taas neljän pisteen päässä pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle pääsyyn oikeuttavasta sijoituksesta.

Kärppien pakkiparit menossa uusiksi

Kärppien sairastupa palautui viime viikkojen aikana nopeasti takaisin suurilukuiseksi toipilasosastoksi, mutta ainakin Lasse Kukkosen paluu sairastuvalta nähdään jo perjantain Lukko-ottelussa. Onkin mielenkiintoista nähdä, kenen vierellä Kukkosta ykkösparissa mallikkaasti tuurannut Ivan Svarny pelaa, kun kapteeni palaa takaisin omalle paikalleen.

Vasemmalta ampuva suurikokoinen ja fyysinen Svarny tuskin pelaa Jani Hakanpään vierellä, sillä molemmat pelaajat ovat pitkälti samantyyppisiä puolustajia. Sen sijaan paikka saattaa löytyä Mikko Niemelän vasemmalta puolelta.

Lopullisesta paikasta huolimatta Kärppien pakkiparit tulevat väkisinkin muuttumaan totutuista, sillä Svarnyn liittyminen joukkueeseen pakottaa hakemaan uudenlaisia koostumuksia, mikäli puolustajat halutaan pitää kätisyyksien mukaisilla paikoilla.

Vaikka Kärppien sairastupa tyhjentyisi hyökkääjistä, siirtorajalla Kärppiin siirtyneen Brock Trotterin paikka ykkösketjun oikeassa laidassa tuskin muuttuisi. Trotter on iskenyt kolmessa kärppäpaidassa pelaamassaan ottelussa tehot 3+3=6, joten hän on tällä hetkellä koko joukkueen kovimmassa pistetahdissa.

Seuraa Heitä

Mikko Lehtonen #8 |

Laitahyökkääjä

Lehtonen on tällä hetkellä kinkkisessä tilanteessa, sillä sekä Ville Leskisen että Brock Trotterin otteet Kärppien oikeassa laidassa sujuvat tuloksellisesti paremmin kuin hänellä. Aiemmilla kausilla Lehtonen takoi pisteitä kovaan tahtiin, mutta kuluvalla kaudella hän ei ole päässyt samalle tasolle.

Valentin Claireaux #34 |

Keskushyökkääjä

Juuri jatkosopimuksen Lukon kanssa solminut Claireaux oli mukana torstaina KalPan kaataneen maalin kehittelyssä, joten Kärppien on syytä olla tarkkana ranskalaishyökkääjän kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukko ei pysy Kärppien kyydissä
Lukko on jäänyt viimeisessä yhdeksässä pelissä pisteittä vain kahdesti. Toisaalta pisteitä on karttunut usein alavireisiä tai sarjataulukon pohjalle juuttuneita joukkueita vastaan. Kärppiä ei voi vielä sanoa huippuvireiseksi, mutta kausi on ollut selvästi nousujohteinen. Oululaisilta löytyy ratkaisuvalmiutta kolmeen ketjuun, eikä Lukko pysy Kärppien kyydissä koko perjantai-iltaa Raksilassa. Pahimmillaan lukemat voivat revetä suuriksikin, mikäli Kärpät pääsee johtoon ottelun avaushetkillä.
4 5
1 2