Kiimalaisen paita nousee Raksilan kattoon, mutta miten on tunnelman laita?

LIIGA / Ennakko
Fanien ilakointi on ollut oululaisten keskuudessa tällä kaudella harvinainen näky.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Sarjataulukon häntäpäässä viihtyvät Kärpät ja KooKoo kohtaavat toisensa toistamiseen kuluvan kauden aikana. Illan kamppailusta ei lähtökohtaisesti ole odotettavissa suurta urheilujuhlaa lukuunottamatta kärppälegenda Markku Kiimalaisen paidanjäädytysseremoniaa ennen ottelun alkua.

Lauantain kamppailu on sarjataulukon pohjamudissa rämpivien joukkueiden kauden toinen keskenäinen kohtaaminen. Edellinen pelattiin lokakuun lopussa Kouvolassa, kun KooKoo vei pisteet lopulta voittolaukauskilpailussa Josh Greenin osumalla.

Kärppien edellinen ottelu oli tappiollinen KalPan jatkettua huimaa virettään oululaisten kustannuksella torstaina lukemin 3-1. KooKoo puolestaan koki perjantaina katkeran tappion Sportia vastaan Tommi Tikan upotettua voittomaalin kouvolalaisten verkkoon vain kaksi sekuntia ennen päätössummeria.

Riittääkö suota molemmille rämmittäväksi?

Molempien joukkueiden alkukausi on sujunut kauniisti sanottuna alavireisesti. Kun kolmasosa kautta on pelattu, Kärpät on onnistunut haalimaan 23 pistettä KooKoon tullessa hieman perässä 19 pisteellään.

Kovin paljoa postiivista sanottavaa ei kummaltakaan leiriltä tunnu tällä hetkellä löytyvän. Kannattajat vaativat jo jatkuvasti nousevaan äänensävyyn vastuuvalmentajille Kai Suikkaselle ja Petri Mattilalle potkuja.

On kuitenkin selvää, ettei kummankaan joukkueen peli voi tämänhetkistä paljoa huonommaksikaan mennä. Potentiaalia parempaan kuitenkin on; puhuttiinhan KooKoon keskushyökkääjistä Liigan parhaimmistona ennen kauden alkua.

Kärpät on puolestaan saanut rutkasti vahvistuksia jo alkukaudesta esimerkiksi Niklas Hagmanin ja Jiri Tlustyn muodossa.

Mistä sitten kiikastaa? Materiaali molemmilla joukkueilla on kuitenkin riittävä ja valmennus - vaikkakin paljon kritisoitu - myös osoittanut kykenevänsä menestykseen menneinä vuosina. KooKootakin pidettiin viime kauden positiivisimpana yllättäjänä.

Lumipalloa on kuitenkin vaikea saada pysähtymään, kun se on aloittanut pyörimisensä tässä tapauksessa väärään suuntaan. Poppakonsteja tilanteen parantamiseen ei ole. Jos niitä olisi olemassa, rämpimistä tuskin jatkettaisiin yhä.

Potkut ovat yksi vaihtoehto, mutta nekään eivät takaa parempaa huomista. Päinvastoin, pahimmillaan ne vain pitkittävät jo valmiiksi hankalaa prosessia.

Ruotsalaisen ja Viuhkolan seuraksi

Ilta on Oulun pimeässä alkutalvessa erityinen rakkaan joukkueen rämpimisestä huolimatta. Huikeat 19 vuotta eli koko ammattiuransa Kärppiä edustaneen Markku Kiimalaisen paita nostetaan nimittäin Raksilan kattoon vain kolmantena seuran historiassa.

Edellisestäkään juhlaseremoniasta ei ole kauaa, sillä Jari Viuhkola sai kokea saman kunnian viime kaudella upeine juhlallisuuksineen.

On toivottavaa, että edes kotijoukkue saa uutta pontta seuralegendan juhlapäivän kunniaksi ja miksei jopa uutta lumipalloa liikkeelle – tällä kertaa positiiviseen suuntaan. Myös KooKoolle tarjotaan mainiota tilaisuutta pilata oululaisten juhlat ja poistua pohjoisesta kolme pistettä takataskussa.

Tunnelma Raksilan pyhätössä on ollut alkukaudesta kuin kirkossa konsanaan satunnaisilla vihellyksillä säestettynä. Vaikka syytä juhlimiselle ei juuri olekaan ollut, olisi suotavaa että oululaiset fanit syttyisivät kannattamaan omiaan ja tukemaan joukkuetta myös vaikeina aikoina.

Vaikka menestykseen on totuttu ja alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin lupaava, kannattaa kaikki kivet koittaa kääntää kurssin kääntämiseksi ylöspäin.

Seuraa Heitä

Jiri Tlusty #11 |

Keskushyökkääjä

Kovin odotuksin Ouluun tullut laituri on väläytellyt taitojaan, muttei vielä varsinaisesti loistanut. Joukkueen viisikkopelin sekava tila ei paranna tilannetta, vaan vie helposti yksilöt mukanaan heikommalle tasolle. Yksilötaitoa Tlustylla on kuitenkin sen verran, että yksittäisen pelin kääntäminen voitoksi on täysin mahdollista.

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Joukkueen peli ei näytä kauniilta, mutta ainakin Haataja tekee tulosta. Oululaislähtöisellä laiturilla on lauantai-illassa mahdollisuus kurittaa entistä joukkuettaan jo valmiiksi pimeän syksyn keskellä. Perjantain peli Sportia vastaan tuotti kaksi maalia, luonnollinen jatkumo tälle olisi lauantaina kolme.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärppien hanat aukeaa
Lauantai-ilta ja kotiottelu tuovat Kärpille tarvittavan potkun ailahtelevasti esiintyvää KooKoota vastaan. Kiekollisesta taitoa kotijoukkueelta löytyy huomattavasti enemmän ja onnistumiset ruokkivat toisiaan. Suikkasen ketjujen onnenpyörä välttää rosvosektorin ja lopputuloksena on kotivoitto.
5 6
1 2