Kumman jalka liikkuu kovempaa? - Kärpät ja HPK kohtaavat viidettä kertaa tällä kaudella

LIIGA / Ennakko
HPK pääsi juhlimaan edellisellä kerralla Oulussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät saa tiistaina vieraita Hämeenlinnasta, kun HPK saapuu jo toistamiseen tämän vuoden puolella Ouluun. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella neljästi ja voitot ovat tasan 2-2. Tiistai-illan ottelussa kohtaavat neljättä sijaansa puolustava Kerho ja pudotuspelipaikasta kynsin ja hampain taisteleva kärppälauma.

Vierasjoukkue HPK käänsi tammikuun toisella viikolla pelatun tasaisen ottelun voitokseen jatkoajalla. Hämeenlinnalaisjoukkue aloitti maalinteon jo alle minuutin pelin jälkeen, mutta kotijoukkue Kärpät nousi rinnalle ja ohi jo ensimmäisen erän aikana.

Ottelun viime minuuteille saakka näytti siltä, että kolme pistettä jää Ouluun, mutta niin vain vierasjoukkue iski 2−2-tasoitusmaalin puolitoista minuuttia ennen päätössummeria ja pelin lopullinen ratkaisu haettiin jatkoajalta.

Tiistai-illan kotijoukkue Kärpät pelasi edellisen ottelunsa perjantaina Mikkelissä. Jukurit vei ottelun nimiinsä lukemin 2−1. Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen listasi tappion syitä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa:

− Ensimmäisessä erässä kaksi aivan hirveää virhettä meidän pelaamisessamme ja Jukurit rokotti molemmista. Emme olleet tarpeeksi nälkäisiä maalipaikoissa ja maalinedustilanteissa.

Vierasjoukkue HPK puolestaan pelasi edellisen ottelunsa lauantaina kotonaan ja voitti SaiPan lukemin 3−2. HPK:n valmentaja Timo Turunen oli ottelun jälkeen tyytyväinen voittoon, mutta löysi joukkueen otteista kehitettävääkin.

− Tosi hyvät kolme pistettä. Saimme näistä kahdesta pelistä hyvää informaatiota siitä, mitä meidän pitää kehittää ja mitkä ovat meidän vahvuutemme tällä hetkellä. Koko 60-minuuttiseen emme ole tyytyväisiä. Siinä on paljon oppimista, että miten peliä rytmittää.

Odotusarvona vauhdikas ottelu

Tällä hetkellä sarjataulukon kymmenennellä sijalla majaileva Kärpät on pärjännyt HPK:ta paremmin erikoistilanteissa. Kotijoukkueen ylivoimaprosentti 20,44 % on lähes kuusi prosenttiyksikköä vierasjoukkueen lukemaa parempi. Alivoimalla Kärpät on pitänyt maalinsa puhtaana hiukan hämeenlinnalaisia paremmin.

Tammikuun otteluistaan oululaisjoukkue on voittanut viisi ja hävinnyt viisi, kun Kerho puolestaan on napannut seitsemän voittoa yhdestätoista pelaamastaan ottelusta.

Tiistai-illan ottelun lienee seuratuin pelaaja löytyy vierasjoukkueen pukukopista. Kärpissä syksyllä 14 ottelun visiitin tehnyt Niklas Hagman palaa Raksilaan tällä kertaa HPK:n paidassa. Hagman on pelannut HPK:n paidassa neljä ottelua tehoin 0+0.

Joukkueiden kauden viidennestä kohtaamisesta on odotettavissa vauhdikas ja tasainen vääntö. Kolme neljästä aiemmasta kohtaamisesta on päättynyt vain yhden maalin erolla. Nähtäväksi jää riittääkö Kärppien vauhti HPK:n rinnalla ja saako HPK vaimennettua Kärppien laajentunutta ratkaisijaosastoa.

Seuraa Heitä

Ville Leskinen #12 | KooKoo

Laitahyökkääjä

Kärppien hyviä otteita esittäneen kakkosketjun laituri. Pelaa toistaiseksi parasta liigakauttaan.

Niklas Hagman #6 |

Vasen laitahyökkääjä

Kärppien paidassa syksyllä esiintynyt Niklas Hagman palaa Raksilaan. Löytääkö Hagman peli-ilonsa paremmin hämeenlinnalaisjoukkueen mukana?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ouluun odotettavissa tasainen ottelu
Kärpät ja HPK tarjoavat ennakkoasetelmien mukaan hyvin tasaista kamppailua. Molempien joukkueiden ottelut ovat olleet pääosin maalin pelejä. Kärpät taistelevat vielä paikasta kahdeksan parhaan joukossa ja tuo tavoite on varma motivaation tarjoaja. Maalit ovat olleet molemmilla hieman tiukassa, joten maalijuhlia tuskin on luvassa.
2 3
2 3