Tuttuja vieraita Kärppien kotiavauksessa

LIIGA / Ennakko
Mika Pyörälä aloitti liigakautensa vahvasti.
Kuva © Jarno Hietanen
Kärppien liigakauden kotiavaus nähdään tiistaina, kun vieraaksi saapuuu entisillä kärppäpelaajilla vahvistunut HIFK.

Kärppien liigakauden avannut kahden ottelun vieraskiertue ei pisteiden valossa sujunut aivan nappiin. Joukkue sai kasaan TPS:ää ja HPK:ta vastaan pelatuista otteluista ainoastaan yhden pisteen.

Pisteet huomioiden HIFK:n kaksi ensimmäistä ottelua sujuivat paremmin, mutta helpolla ei heillekään pisteitä herunut. Lukko vei viime hetkessä ensimmäisen ottelun jatkoajalle, kun taas JYPiä vastaan tehty voittomaali syntyi vasta päätöserän loppupuolella.

Kärppien vieraat ovat toki jo itsessään kauden mielenkiintoisimpia vastustajia, mutta tällä kertaa mukana on myös Kärppien mestaruusvuosilta tuttuja kasvoja. Juhamatti Aaltonen palasi kahden jokerikauden jälkeen Liigaan, mutta tällä kertaa pääkaupungin punapaitoihin.

Vielä kauempaa Helsinkiin matkasi Niklas Bäckström, jonka kärppäkannattajat muistavat kaksinkertaisena suomenmestarina Kärppien 2000-luvun alun mestaruusputkessa.

Pyörälä ja Petrell kovassa pistetahdissa

Kärppien kahden ottelun tehomieheksi äityi luottohyökkääjä Mika Pyörälä, joka keräsi kahdessa ottelussa yhteensä kolme pistettä. Hyvän pistetahdin ottivat myös Lasse Kukkonen ja Niklas Olausson, jotka tekivät molemmat yhteensä kaksi tehopistettä.

HIFK:n paras pistemies on kahden pelatun ottelun jälkeen Lennart Petrell, joka on säväyttänyt pelaamisellaan läpi harjoituskauden. Ruotsista takaisin HIFK:hon palannut Petrell on takonut kovia pistemääriä CHL-otteluissa, esimerkkinä mainittakoon voitokas viimeinen alkusarjaottelu Esbjergiä vastaan jossa Petrell keräsi pisteet 2+1=3.

Kärppien kakkosketju Saku Mäenalanen - Mikael Ruohomaa - Ville Leskinen ei ole vielä saanut pistetiliään auki. Kolmikko on kuitenkin osoittanut lupaavia merkkejä CHL-alkusarjassa, joten maalihanat saattavat hyvinkin aueta piakkoin.

Vahva maalivahtitandem

Mikäli joukkueet jatkavat vastuun jakamista tasaisesti molemmille maalivahdeille, aloittavat maalivahdit tulevat olemaan Jussi Rynnäs ja Kevin Lankinen

Lankinen pelasi kauden ensimmäisessä ottelussa Lukkoa vastaan, jolloin ongelmana tuntui olevan irtokiekot. HIFK:n puolustuksesta on lähtenyt useita oman maalin edustaa siivoavia pelaajia, joten juuri tässä saattaisi olla Kärppien iskun paikka. Jos maalilla aloittaa Bäckström, Kärppien maalinteko tuskin onnistuu maalinedustan irtokiekoista. 

Seuraa Heitä

Jesse Saarinen #77 |

Laitahyökkääjä

CHL-alkusarjan ottelut sujuivat hyvin, mutta siirto oikeaan laitaan ei ole vielä tuottanut pisteiden valossa tulosta. Vasemmalta ampuvan laiturin voi olla vaikea sopeutua oikeaan laitaan.

Miro Heiskanen #4 | Dallas

Puolustaja

Vasta 17-vuotias Miro Heiskanen on esittänyt todella lupaavia otteita kauden alussa. Heiskanen jakelee tarkkoja syöttöjä ja hallitsee myös kiekottoman pelaamisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kauden kolmas vai ensimmäinen?
HIFK on voittanut molemmat kauden kaksi peliään keräten viisi pistettä. Kärpillä puolestaan voittotili on avaamatta, vaikka Hämeenlinnasta mukaan tarttuikin yksi piste. Oululaiset tulevatkin kotiavaukseensa varmasti energisellä ilmeellä. HIFK:n ja Kärppien ottelut varsinkin Oulussa ovat olleet erittäin tiukkoja, ja tämän voi povata jatkuvan.
2 3
2 3