Joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdeksan kertaa, HIFK vei pidemmän korren jokaisella kerralla.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kärpät pyrkii eroon HIFK-kammostaan

Kärpät saa keskiviikkona vieraita Helsingistä, kun HIFK saapuu vierailulle Ouluun. HIFK on ollut kahden viime kauden aikana keskinäisissä otteluissa vahvasti niskan päällä. Ottelun suurin mielenkiinto kohdistuu viimeistelyyn, jossa Kärpillä on ollut viime otteluissa ongelmia, HIFK:lla onnistumisia.

Kärpät on kerännyt viimeisestä seitsemästä ottelustaan 18 pistettä ja ainoa tappio tuli Tapparan vieraana. Edellisessä ottelussaan joukkue palasi kuitenkin voittojen tielle kaatamalla KalPan niukasti 3-2. Tasaiset ottelut ovat tulleet Kärpille tutuksi, sillä kuusi viimeistä kamppailua on päättynyt maalin erolla.

Myös HIFK lähtee otteluun voittopeli alla. Helsinkiläiset kävivät Turussa aiheuttamassa TPS:lle kauden ensimmäisen pisteettömän ottelun. Ennen TPS:n kaatamista HIFK voitti niin ikään kärkikamppailussa taistelevan Lukon. Samalla HIFK otti ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi peräkkäistä voittoa.

Sarjataulukossa joukkueet taistelevat eri sijoista. Kärpät nousisi voitolla sarjakärkeen, HIFK puolestaan nostaisi voitolla päänsä kymmenen parhaan joukkoon.

Päinvastaiset trendit

Vaikka Kärpät porskuttaa tuloksellisesti kovalla tasolla, on meno hyytynyt hieman Ässät- ja Lukko -otteluiden jälkeen, vaikka niiden jälkeen voittivatkin kaksi seuraavaa ottelua kolmesta. Aiemmin kovia maalilukemia iskenyt joukkue on viime otteluissa saanut vain muutaman maalin vastustajan verkkoon, nekin usein melkoisen puurtamisen tuloksena. Otteet eivät ole enää yhtä tehokkaat kuin oululaisten ollessa viiden ottelun voittoputkessa.

HIFK:n trendi viimeistelyssä on vastaavasti nouseva. Kauden alussa tie tolppien väliin oli tukossa, mutta yksittäiset onnistumiset ja voitot ovat vähentäneet mailan puristamista. Neljässä viime ottelussa helsinkiläiset ovat iskeneet 14 maalia, kun kauden alussa vastaavan maalimäärän keräämiseen kului kahdeksan peliä. 

Vaikka HIFK:n maalimäärät ovat nousussa, on hyökkääjien löydettävä vieläkin tehokkaampi vaihde. Joukkueen sisäisen pistepörssin neljästä parhaasta nimestä kaksi ovat puolustajia. Teemu  Erosen ja Ryan O'Connorin lisäksi Miro Heiskanen on tehnyt kolmessa pelaamassaan ottelussa yhtä monta tehopistettä. Vastaavasti Lennart Petrell, Joonas Rask ja Jarkko Malinen eivät ole kyenneet lunastamaan heihin kohdistettuja odotuksia. 

Myös Kärpillä on riveissään tehokkaita puolustajia, kirkkaimpana kruununa 15 pelissä 13 tehopistettä iskenyt Miika Koivisto. Yllättävämpiä alakerran kiekollisia onnistujia ovat Jani Hakanpää sekä Teemu Kivihalme. Hakanpää on tehnyt tällä kaudella jo yhdeksän pistettä, kun uran ennätys aikuisten sarjoissa on kaksitoista tehopistettä. 

Hyökkäyksessä Mikael Ruohomaan johtama ketju on jo noussut suureen tietoisuuteen, mutta myös taustalla on ratkaisuvoimaa. Kakkosketjussa Saku Mäenalanen, Nicklas Lasu ja Ville Leskinen osoittivat kauden alkuvaiheilla oivaa tuloskuntoa, mutta Leskisen loukkaantuminen aiheutti harmia.

Leskisen paluu sairastuvalta vanhalle paikalleen kakkosketjussa ei edellisessä ottelussa näkynyt vielä tulostaululla, mutta ketjulla on edellytyksiä haastaa jopa Kärppien ykkönen pisteiden teossa. 

Erikoista

HIFK:sta on muodostunut viime kausilla Kärpille vaikea vastus. Viime kaudella HIFK voitti viisi runkosarjan kuudesta kohtaamisesta, lisäksi helsinkiläiset voittivat Kärpät pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella suoraan otteluvoitoin 2-0. Kärppien edellinen kotivoitto HIFK:sta on jo lähes kahden vuoden takaa. Viimeksi oululaiset juhlivat 5. päivä joulukuuta vuonna 2015.

Keskiviikkona Kärpillä on kaikki edellytykset katkaista putki. Kärpät on hävinnyt kotonaan vasta yhden kotiottelun, senkin vasta rangaistuslaukauksilla HPK:lle kauden alussa. HIFK on puolestaan kolmanneksi heikoin vierasjoukkue, vaikka onnistuikin voittamaan TPS:n Turussa lauantaina. 

Tulosvetovihje

Hyvä isäntä, huono vieras
Pistekeskiarvolla mitattuna Kärpät on sarjan paras kotijoukkue, eikä se ole jäänyt kertaakaan pisteittä kotihallissaan. HIFK on vastaavasti kolmanneksi huonoin vierasjoukkue. Myös sarjataulukossa joukkueet edustavat eri ääripäätä. HIFK ei ole oululaisille helppo suupala, mutta ennakkosuosikin viitta lankeaa silti Kärpille.
2 3
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Ville Leskinen #12 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Kärppien kakkosketjussa viilettävä Leskinen teki ennen loukkaantumistaan neljässä pelissä viisi pistettä. Nyt mies on palannut loukkaantumisensa jälkeen ja saanut hakea tuntumaa yhden ottelun, joten Kärpät kaipaa apua viimeistelyynsä.

Vili Sopanen #15 | HIFK

Laitahyökkääjä

Liigassa erikoisten kiemuroiden jälkeen jatkanut Sopanen on pelannut kolme ottelua punapaidassa, mutta pitkä pelaamattomuus näkyy miehen otteissa. Tuntuma paranee ottelu ottelulta, joten tulostakin on syytä odottaa.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Hyvä isäntä, huono vieras
2 3
1 2

Loukkaantuneet

p
Paluu maaliskuussa
p
Paluu maaliskuun alussa
lh
8 vk (päiv. 5.1.)

Edelliset ottelut

Kärpät

17.02
Kärpät - SaiPa
3 - 4 VL
06.02
Kärpät - Sport
4 - 2

HIFK