Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Thomas Nykopp ratkaisi perjantain ottelun jatkoajalla.

Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

HIFK hakee toista kärpännahkaa pohjoisesta

Helsingin IFK saalisti perjantaina ensimmäisen voittonsa Oulun Kärpistä tälle kaudelle. Tiukassa ottelussa tunteet kävivät kuumana. Katsojille se varmasti kelpaa, sillä joukkueet kohtaavat toisensa Oulussa uudestaan lauantai-iltana.

Perjantain runsasjäähyinen ottelu tarjosi kiekkoviihdettä koko rahan edestä. HIFK onnistui kirimään oululaisten kahden maalin etumatkan kolmannessa erässä. Lopulta Thomas Nykopp ratkaisi pelin jatkoajalla HIFK:lle.

Kärppien pisteputki venyi kuitenkin jo kahdenkymmenen ottelun mittaiseksi. Viidessä viimeisessä pelissä joukkue on kuitenkin kolmesti kadottanut johtoasemansa ja hävinnyt jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Runkosarjan viimeisten pelien panoksettomuus paistaa keskittymisen herpaantumisena. Joukkue tuskin haluaa ottaa tätä kuitenkaan tavaksi ennen pudotuspelejä.

HIFK:lla on vielä mahdollisuuksia parantaa sijoitustaan runkosarjassa. Joukkue voi teoriassa ottaa jopa kotiedun Tapparan tai JYPin nokan edestä. Todennäköisintä kuitenkin on, että HIFK kohtaa jomman kumman näistä joukkueista puolivälierissä.

HIFK:n ylivoima ei toimi

Vierasjoukkueen ylivoima on ollut luokatonta viimeisissä peleissä. HIFK ei ole saanut viidessä viimeisessä pelissä neljäntoista ylivoiman aikana yhtäkään osumaa. Pudotuspelejä varten erikoistilannepelaaminen olisi ehdottomasti saatava kuntoon. Samalla ajanjaksolla tarkasteltuna myös alivoimapelaamiseen olisi molempien kiinnitettävä huomiota.

Kristian Vesalainen siirtyi Kärppiin ainoana pelaajana ennen siirtoikkunan umpeutumista ja on lunastanut paikkansa kahden pelin aikana. Mies on väläytellyt maalintekotaitojaan sekä ranne- että lyöntilaukauksilla. Perjantaina nuoren miehen tehot 1+1 tulivat osana Kärppien kakkosylivoimaa.

Myöskään HIFK ei lähtenyt kärkijoukkueiden kilpavarusteluun mukaan, vaan pidättäytyi hankinnoista budjettisyistä. Ainoastaan Teemu Tallberg siirtyi Jukureista Helsinkiin. Laajuutta joukkueesta löytyy joka tapauksessa, sen on osoittanut viime peleissä tehopisteiden jakaantuminen usealle pelaajalle.

Tulinen ottelu kiinnostaa Oulussa

Raksilan areena on myyty jo ennakkoon lähes loppuun, ja viimeisetkin paikat luultavasti lunastetaan ovelta. Oululaisia kiinnostaa HIFK:n kohtaaminen Raksilassa, vaikkei Kärpillä panoksia olekaan. Kuten perjantainen osoitti, joukkueiden kohdatessa sattuu ja tapahtuu joka kerta.

Kärppien tunne- ja suoritustaso kestää paremmin kotiyleisön edessä ja HIFK:lla on kova työ saada toinen kärpännahka tältä kaudelta kotiin vietäväksi. Ihme ei olisi, jos otteluparissa nähtäisiin jatkoaika jo neljättä kertaa tälle kaudelle.

Tulosvetovihje

HIFK:n loppukiri ei riitä
HIFK:lla on ollut kahdessa viime ottelussa vaikeuksia ensimmäisen maalin iskemisessä. Lukkoa vastaan helsinkiläiset jäivät maaleitta ja perjantain ottelussa Kärppiä vastaan avausmaalia saatiin odottaa lähes kolmannen erän puoliväliin. Vasta selkä seinää vasten HIFK:n viimeistelyyn tuli päättäväisyyttä. Lauantaina Kärpät ei anna armoa, mikäli HIFK jälleen nukkuu ottelun alun.
3 4
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Lennart Petrell #32 | HIFK

Laitahyökkääjä

Sielulla ja sydämellä pelaava voimahyökkääjä syttyy taatusti peräkkäisten päivien taisteluun.

Kristian Vesalainen #93 | Kärpät

Hyökkääjä

Vesalaisen peliä seuratessa ei tarvitse kauaa miettiä, miksi kyseessä on suuri lupaus. Isokokoinen pelaaja liikkuu sulavasti ja laukoo terävästi.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KalPaJYP
KalPa vahvassa vireessä
2 3
1 2
Ilveksellä henki päällä
1 2
4 5
HIFK:n loppukiri ei riitä
3 4
1 2
LukkoHPK
Raumalla maalit kateissa
2 3
0 1
Lappeenrannassa maalijuhlat
5 6
1 2
Pelicansin alamäki jatkuu
5 6
0 1
Tukkoinen Tappara
2 3
1 2

Loukkaantuneet

p
Sivussa mahdollisesti loppukauden
p
Sivussa loppukauden
p
Tilannetta tarkkaillaan päivittäin
lh
8 vk (päiv. 5.1.)