Liigajumbo Kärpät hullujen porilaisten kimppuun

LIIGA / Ennakko
Suikkasen kitarisat alkavat näkyä Kärppien vaihtoaitiossa yhä selvemmin.
Oulun Kärppien ja porilaisten urheiluihmisten yhteinen historia alkaa jo 1940-luvulta. Oululaiset saivat Palloliitolta Porin Kärppien säännöt mallikseen ja oululaiset nappasivat jääkiekon sääntöoppien lisäksi myös porilaisjoukkueen nimen itselleen.

Oulun Kärppien liigataival on lähtenyt uuden valmentajansa Kai Suikkasen kanssa heikosti käyntiin: kun mukaan lasketaan kauden harjoitusottelutkin, niin Kärpät ei ole Suikkasen johdolla onnistunut voittamaan kuudessa kohtaamisessaan vielä ainuttakaan liigajoukkuetta. Otteluista on neljä pelattu Raksilassa, joten kotikaukalossakaan ei ole sujunut.

Huono alkukausi näkyy selkeimmin fanien sylkikupiksi taas joutuneessa Ilkka Mikkolassa. 8-kertainen Suomen mestari on kotoisen Liigan plusmiinustilaston pohjimmaisena lukemallaan – 5. Mikkola on eräs niistä Kärppien pelaajista, joiden on näytettävä parempaa esimerkkiä paljon muuttuneelle joukkueelle. Maalintekopaikoille Kärpät pääsi edellisessä ottelussaan peräti 20 kertaa, joten pelillinen suunta on mennyt hiljalleen oikeaan suuntaan. Ylivoima on toiminut varsin hyvin, sillä Kärpät on tehnyt kaikissa kolmessa liigaottelussaan ylivoimamaalin.

Ässien alkukausi on sujunut paremmin. Perjantain ottelussa Kuopiossa Ässät pelasi kurinalaisesti. Kärpät sai sen sijaan perjantaina levähtää. Ässät pelaa vain 20 tuntia edellisen ottelunsa päättymisen jälkeen, mikä voi lauantain ottelun edetessä alkaa näkyä pienoisena väsymyksenä.

Ässien ja Kärppien kohtaamisessa on kyse myös valmentajien kohtaamisesta. Jyrki Ahon JYP voitti Suikkasen johdattaman Pelicansin finaaleissa keväällä 2012. Valmentajat usein korostavat, että pelaajat ratkovat pelit jäällä, mutta valmentajillakin on oma kilpailuasemansa, varsinkin kun taustalla on finaaleissa kohtaaminen.

Seuraa Heitä

Simon Suoranta #50 | TUTO

Laitahyökkääjä

Kärpissä edelliset viisi kautta pelannut nelosketjun duunari on äitynyt Porissa sen verran kovaan maalivireeseen, että hän on kolmella maalillaan maalintekijätilastossa jaetulla kärkipaikalla. Enimmillään viisi maalia yhdellä kaudella tehnyt Suoranta on löytänyt Porissa nosteen uralleen.

Niklas Olausson #16 | Luleå

Keskushyökkääjä

Ruotsalaissentterissä on potentiaalia vielä enempään kuin tähän mennessä on nähty. Piste per ottelu on toki kova tahti, mutta aineksia vielä suuremmaksi pelilliseksi johtohahmoksi on.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Viimeistään jatkoaika siivittää Kärpät voittoon
Molemmat joukkueet ovat aloittaneet taipaleensa hieman tahmeasti ja tuntuukin, että voittajaa joudutaan hakemaan jatkoajalta. Kärppien kotietua ei kuitenkaan kannata unohtaa. Maalit ovat olleet vähissä sekä Kärpillä että Ässillä, eikä tämä ottelu tuo varmaankaan asiaan muutosta.
3 2
1 2