Ässien Andreas Bernard joutuu taas urakoimaan Oulussa

LIIGA / Ennakko
Andreas Bernard torjui edellisen kerran Raksilassa 45 laukausta. Kiekkosadetta on jälleen luvassa.
Kuva © Sami Kemppainen
Pari viikkoa sitten päävalmentajan vaihtanut Porin Ässät haluaisi kääntää uuden sivun ennen pudotuspelejä. Helmikuun ensimmäinen ottelu ei lupaa yhtään parempaa patapaidoille, sillä vastassa on Liigan kiistaton ykkönen Oulun Kärpät.

Ässät jäi täysin jalkoihin, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran kolme viikkoa sitten Porissa. Vierasjoukkue Kärpät myllytti Ässiä luvuin 0−5. Joulukuun alussa Ässät onnistui uskomattomalla puolustustaistelulla katkaisemaan Kärppien silloisen kotivoittojen ennätysputken. Ensimmäisessä ottelussa Kärpät haki voiton Porista, joten vierasjoukkue on voittanut jokaisen pelin.

Nyt vieraiden voittoa on turha odotella. Kymmenen viimeisen ottelun tarkastelujaksolla joukkueet ovat täysin vastakkaisissa tilanteissa. Ässät on saanut vain yhden voiton, kun taas Kärpät on hävinnyt vain yhden.

Edellisessä kotiottelussaan tiistaina Kärpät oli kompastua jälleen HPK:hon. Joukkue näytti kuitenkin henkistä vahvuuttaan sekä maalintekovoimaansa kolmannen erän kirissä. Kärpät nousi kolmen maalin takaa tasoihin ja vei ottelun jatkoajalla luvuin 5−4.

Kärpät teki samalla palveluksen Ässille, joka roikkuu viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni. Takana on kahdeksan pisteen päässä juurikin HPK. Ässät hävisi tiistaina Kuopiossa KalPalle luvuin 2−1.

Joukkueiden loukkaantumistilanne on hyvin erilainen. Ässiltä puuttuu kentällisen verran tärkeitä pelimiehiä, kun taas Kärppien miehistö on Teemu Kivihalmetta lukuun ottamatta pelikunnossa.

Ottelun merkitys joukkueille on täysin erilainen. Ässien on taisteltava pisteitä itselleen, jotta pudotuspelien ensimmäisen kierroksen pelipaikka pysyy joukkueella. Kärpät koittaa lähinnä pitää pelaajansa terveinä ja virkeinä. Tiistainen ottelu HPK:ta vastaan osoitti kuitenkin Kärppien pystyvän ja haluavan voittaa myös vaikeita pelejä.

Ässien on pysyttävä pois jäähypenkiltä toisin kuin kahdessa viimeisessä pelissään. Ässien heikko alivoima ja Kärppien tulivoimainen ylivoima eivät ole hyvä yhdistelmä porilaisten kannalta.

Vierasjoukkueen ainut mahdollisuus pisteiden saamiseen on joulukuussa nähty tiivis ja uhrautuva puolustuspeli. Kärpiltä on toisinaan nähty liiallista kiekon siirtelyä, ja Ässien pitääkin saada kotijoukkue turhautumaan omalla pelillään. Tämänhetkinen Kärpät on kuitenkin kaikilla mittareilla liian hyvä joukkue.

Seuraa Heitä

Otto Karvinen #21 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Rouhija ratkaisi tiistain pelin jatkoajalla Kärpille. Teki myös loistavan esityön Kärppien avausmaaliin. Itseluottamuksen pitäisi riittää myös Ässiä vastaan.

Simon Suoranta #50 | TUTO

Laitahyökkääjä

Entinen kärppä oli pitkään poissa Ässien kokoonpanosta. Palaa Raksilaan ykköskentässä. Saanut kolme pistettä viidessä pelissä loukkaantumisen jälkeen. Ässät kaipaa kovasti lisää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät ei jätä räikeää etumatkaa käyttämättä
Ässien vieraskurimus on ollut viime aikoina todella paha, kun erityisesti maalinteko on ollut pahasti vajaavaista. Myös alivoimassa on ollut pahoja ongelmia. Jo nämä seikat riittävät kallistamaan vaakakuppia vahvasti Kärppien suuntaan. Vahva pelin hallinta avaa Kärpille riittävät paikat, jotka käytetään voittoon riittävällä prosentilla.
4 5
1