JYP hakee viikolleen täydellistä lopetusta

LIIGA / Ennakko
TPS on ollut keskinäisissä kohtaamisissa askeleen edessä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Lauantai-iltana JYP saa vieraakseen TPS:n. Hurrikaanipaidat ovat jatkaneet tällä viikolla voittojen tiellä ja joukkueen pelillinen ilme näyttää pudotuspelejä varten mallikkaalta. Turkulaiset tulevat Jyväskylään kaksi tappiota niskassaan.

JYPin helmikuu on ollut tähän asti melkein täydellinen. Ainoastaan Ässät ja sarjakärki Tappara ovat ottaneet JYPiä vastaan pisteitä. Kahdeksasta helmikuun ottelustaan jyväskyläläisjoukkue on voittanut seitsemän.

Sarjassa toisena majailevan TPS:n helmikuu on ollut hieman ailahteleva. Seitsemästä ottelustaan turkulaisjoukkue on voittanut vain kolme. Edellisessä ottelussa Pelicans oli jatkoajan päätteeksi vahvempi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, joista TPS on ottanut kaksi voittoa. Viimeksi JYP otti kuitenkin tyylipuhtaan voiton vieraskaukalossa Turussa luvuin 5−1. Kyseisessä ottelussa Anssi Löfman oli tehokkaalla päällä tehtaille kolme pistettä.

Ratkaisukohdat

JYP on ottanut tukevan otteen kotiedusta pudotuspeleihin. Hurrikaanipaidat ovat kaataneet edellisessä kolmessa ottelussa kärkiviisikkoon kuuluvista KalPan, HPK:n ja viimeisimpänä Tapparan. Hurrikaanipaitojen otteista on hankala löytää heikkouksia tällä hetkellä.

Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut mallikasta. Pekka Tuokkola ja Juho Olkinuora ovat torjuneet hyvällä tasolla ja JYP onkin päästänyt edelliseen kahdeksaan otteluun vain yhdeksän maalia. HPK tosin sai edellisessä kotiottelussa JYPin avauspelaamisen aktiivisen kiekottoman pelin ansiosta hankaluuksiin. Tässä piilee TPS:n yksi iskunkohta illan ottelussa.

JYPin iskunpaikka on erikoistilannepelaamisessa. Sekä yli- että alivoima on ollut läpi kauden sarjan parhaimmistoa. TPS:n vastaavat ovat sarjan keskikastia. Alivoima on tökkinyt pahemman kerran kahdeksan ottelun otannalla ja ylivoimasta saattaa puuttuua palanen, kun maskimiehenä toiminut Jani Forsström tippui kokoonpanosta pois edellisessä ottelussa.

Turkulaisilla on paljon poissaoloja Erik ThorellinDave SpinanCurtis Hamiltonin ja Ilkka Pikkaraisen muodossa. Nämä tekevät ison loven hyökkäyspelaamiseen. Poissaolojen myötä turkulaisten maalinteon tehokkuus on ollut kateissa ja kaksinkamppailuissa tietynlainen pehmeys on vaivannut. 

Ottelu tulee ratkeaman siihen, miten turkulaiset pystyvät JYPin hyökkäyksiinlähtöjä aktiivisen karvauspelaamisella häiritsemään. Myös turkulaisten avauspelaamisen täytyy olla kunnossa, sillä jyväskyläläiset tulevat varmasti kovaa päälle. Erikoistilannepelaaminen myös nousee arvoon arvaamattomaan.

Seuraa Heitä

Janne Tavi #40 | Karlskoga

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on alkanut heräilemään, kun kiekkokausi etenee kohti kevättä. Upotti edellisessä ottelussa sarjakärjen kahdella maalillaan.

Jasper Lindsten #76 | Västerås

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä saanut pelata kokeneiden Eric Perrinin ja Tomi Kallion kanssa. Pisteitä on syntynytkin ihan hyvällä tahdilla ja samaa vaaditaan JYPiä vastaan, varsinkin kun TPS:llä on paljon poissaoloja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP nousee taisteluun kakkossijasta
Viime aikoina maalinteko-ongelmista kärsinyt TPS saapuu liigan kuumimman joukkueen, JYPin vieraaksi. TPS on pitkään majaillut sarjataulukon toisella sijalla, mutta eritoten jyväskyläläisten vahva nousukiito on asettanut sijan uhatuksi. Joukkueet ovat erittäin tasaväkisiä tasakentällisin, jolloin avainsanaksi muodostuu puolustuksen tasapaino. JYP repii tarvittavan eron erikoistilanteissa.
3 4
2 3