Myytin kimpussa − Saako JYP edes mahdollisuutta sulaa?

LIIGA / Ennakko
Jani Lajunen on yksi heistä, joiden kanssa JYP saa ollla tarkkana.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Alavireisesti kauden aloittanut JYP saa lauantaina vieraakseen hallitsevan mestarin Tapparan, jolla ei ole ollut tietoakaan mestaruuskrapulasta.

Edelliset ottelut

JYP avasi kauden kolmella tappiolla, joista kaksi tuli voittomaalikilpailun kautta. Perjantaina Hämeenlinnassa tuli jo neljäs tappio, ja ensimmäinen ilman yhtäkään tehtyä maalia. Vanha myytti on pitänyt JYPin osalta paikkansa, sillä kahden maalin johto on ollut paha johto jo kahteen kertaan.

Tapparan kauden alku on puolestaan ollut täysin päinvastainen, sillä tilillä on kolme voittoa kolmesta ottelusta. Myös maaliero on varsin komea: 12−5.

Viime kauden alussa kirvesrinnat hakivat ensimmäisen kolmen pisteen saalinsa Jyväskylästä lähes kuuteen vuoteen. Lopulta viime kauden keskinäisten otteluiden erävoitot kirjattiin 2−2, kun molemmat nappasivat yhden koti- ja yhden vierasvoiton.

Ratkaisukohdat

Ehjä 60-minuuttinen on ollut jyväskyläläisillä pahasti hakusessa erityisesti puolustusalueen organisoinnin sekä hyökkäyksiin lähtemisen osalta. JYP onkin nojannut sarjan parhaan ylivoimapelin varaan, joka on toiminut 36:n prosentin teholla.

Paremmalla viimeistelytehokkuudella hurrikaaniryhmän pistetili olisikin todennäköisesti huomattavasti pulleampi. Aihioita huomattavasti parempaan riittää, ja kilpailutilanteesta huolen pitää laaja rinki.

Tamperelaiset ovat tulleet kauden ensimmäisiin otteluihin yllättävän valmiilla ilmeellä. Viisikko on pysynyt pääosin hyvin kasassa ja viimeistely on ollut erinomaisella tasolla. Haikailut lähtijöiden perään ovat toistaiseksi olleet turhia erityisesti Henrik Haapalan tasonnoston ansiosta.

Tappara toi täksi kaudeksi puolustukseen huomattavasti lisää kiekollista osaamista, mikä helpottaa avauspelaamista myös kovan paineen alla. Tapparalla onkin hyvä mahdollisuus hyvillä kiekonsiirroilla murtaa JYPin riistopelaaminen, mikä on kauden alussa sortunut yli-innokkuuteen.

Erikoista

JYPin konkarihyökkääjä Jani Tuppurainen saavuttaa komean merkkipaalun, kun tilille pamahtaa uran 500. liigaottelu.

Seuraa Heitä

Sami Niku #8 | Ilves

Puolustaja

Nuorelta puolustajalta odotettiin tason nosta, ja sen JYP on saanut. Niku on ilmeisesti harjoitellut myös laukaustaan kesän aikana, sillä se on ottanut askeleita eteenpäin, vaikka maalitili onkin avaamatta.

Valtteri Kemiläinen #13 | Tappara

Puolustaja

Jyväskylään palaava Kemiläinen taistelee Tapparan tärkeimmän kiekollisen pakin asemasta Otso Rantakarin kanssa. Paluusta kasvattiseuran vieraaksi tulee varmasti tunteikas.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tapparan nousukiito jatkuu Jyväskylässä
Kaksi kautensa aivan eri tavalla avannutta joukkuetta. JYPin peli ei ole lähtenyt kulkemaan lainkaan, kun taas Tappara porskuttaa ainoana joukkueena ilman tappiota. Tamperelaisten noususuhdanteelle ei tule loppua vielä tässä ottelussa.
1 2
4 5