Virtanen heitti piikin, miten luottoratsut vastaavat?

LIIGA / Ennakko
Tulista vääntöä maalilla riittänee myös keskiviikkona.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Alavireinen hurrikaaniryhmä saa keskiviikona vieraita Vaasasta. Molemmat joukkueet ovat vaikeroineet maalinteon kanssa, mikä ennakoi vähämaalista ottelua Jyväskylän Hippoksella.

JYP pelasi viime viikolla kolme ottelua voittaen vain yhden voittolaukauskilpailun kautta. Kahdessa viimeisessä ottelussa molemmilla kerroilla JYPin verkkoon iskettiin kaksi osumaa, mutta silti hurrikaaniryhmän pistepussi ei päässyt lihomaan.

Myös vaasalaiset ovat hävinneet kaksi edellistä otteluaan. Lauantaina Lukko oli etevämpi ja Sportin viikon ensimmäisessä ottelussa maanantaina HPK haki pisteet 1−2-voitolla. Myös vaasalaisten voi sanoa olevan ongelmissa maalintekonsa kanssa, sillä kahden edellisen ottelun maaliero on murheellinen 2−6.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Viime viikolla Sport isännöi edellisessä voitokkaassa ottelussaan JYPiä 2−0-lukemin.

Ratkaisukohdat

Edellisen JYPin ottelun jälkeen suurimmaksi puheenaiheeksi nousivat Marko Virtasen kommentit. JYPin pääkäskijä sanoi pelin olevan hyvällä mallilla, mutta kärkihyökkääjät eivät ole kantaneet tulosvastuutaan. Vaikka kommentti voidaankin luokitella hieman asiattomaksi, vinha totuusperä löytyy.

Esimerkiksi kärkihyökkääjät Janne Tavi ja Jani Tuppurainen ovat iskeneet 52:een otteluun vain yhdeksän maalia. Tavi on pelannut 13 ottelua ilman täysosumaa, Tuppurainen kymmenen. Myös esimerkiksi kapteeni Juha-Pekka Hytösen alkukausi on sujunut alkukanttiin.

Jyväskyläläisjoukkue itsekin asetti tavoitteekseen mestaruuden tältä kaudelta, joten kymmenentenä sarjataulukossa majailevan joukkueen suoritustason nousua odotellaan kovasti. Kärkipelaajien täytyy nostaa tasoaan, mutta toisaalta valmennuksen tehtävä on repiä pelaajista maksimi irti.

Tämän vuoksi myös löysä hirsi Virtasen ympärillä kiristyy koko ajan ainakin ensi kauden jatkosopimusneuvotteluja ajatellen.

Sportin puolella maalinteon ongelmat ovat olleet konkreettisempia, sillä jopa laadukkaiden maalipaikkojen aikaansaanti esimerkiksi HPK:ta vastaan oli haastavaa. JYPillekin tuttu Markus Nenonen on ollut vahvassa vireessä, mutta esimerkiksi Olavi Vauhkoselta ja Joonas Vihkolta odotetaan rutkasti parempaa suoritustasoa.

Näillä lähtökohdilla ottelusta voidaan odottaa pudotuspelihenkistä ottelua, jossa kamppailupelaaminen, työmoraali ja erikoistilanteiden toimivuus ratkaisevat. Ärsytettynä "pakkovoiton" edessä JYP on usein ollut parhaimmillaan, ja sellaiselta asetelmat illan otteluun myös vaikuttavat.

Seuraa Heitä

Ossi Louhivaara #23 |

Laitahyökkääjä

Pahoista loukkaantumisista kärsinyt luottohyökkääjä on pelannut vasta kahdeksan ottelua kuluvalla kaudella. Pirteää pörräämistä, mutta maalitilltä vaaditaan yhtä osumaa suurempaa lukemaa.

Ari Gröndahl #17 | KooKoo

Puolustaja

Kiekollista profiiliaan nostanut Gröndahl sai kutsun maajoukkueeseen. Myös Jyväskylässä odotetaan vahvaa suorittamista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jyväskylässä ei luvassa maalikarkeloita
JYPillä on menossa hieman synkkä kausi. Voitot ovat kiven alla, ja usein joukkue on joutunut kaivamaan irtopisteitä jatkoajan tai rankkareiden kautta. Niin ikään vaasalaisetkin haluavat saada maalihanansa jälleen auki. Sportin onnistuminen vastustajan maalilla on ollut viime otteluissa niin heikkoa, että voidaan odottaa tilanteen jatkuvan myös JYPiä vastaan. Luvassa on vähämaalinen ja tasainen taisto.
2 1
1 0