Veljekset Tyrväinen − Antaako Pelicans jälleen keskustelunaiheita?

LIIGA / Ennakko
JYPin ja Pelicansin kamppailut ovat olleet kovaa taistelua pisteistä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP ja Pelicans mittelevät torstaina ensimmäisen kerran pisteistä tällä kaudella. Isäntien haaste ei ole kaikista pienin, sillä lahtelaiset ovat tehneet eniten ja päästäneet vähiten maaleja tämän sesongin aikana.

JYP on alkanut hiljalleen löytää pelillisen jyvänsä, mistä kertoo viisi peräkkäistä pisteellistä ottelua. Otteluiden aikana voimasuhteet ovat heilahdelleet voimakkaasti, mistä kertoo kauden peräti viisi ylitöiksi mennyttä ottelua.

Tämän lisäksi JYP kävi tiistaina raapimassa puolivälieräpaikan CHL:ssä. Paikka jatkossa varmistui yhteismaalein 6−4.

Haastavan kauden alun jälkeen myös Pelicans on hiljalleen alkanut löytää pelinsä, vaikka pientä ailahtelua onkin ollut aistittavissa. Lahtelaisten kauden alkua kuvastaakin joko suurinumeroinen voitto tai vähämaalinen tappio.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa. JYP oli keskinäisissä otteluissa niskan päällä vieden yhteispisteet 7−5. Kolme kertaa ottelu ratkesi yhden maalin erolla ja kahdesti voittaja haettiin jatkoajalta.

Ratkaisukohdat

JYPin suurin ongelma on ollut liigan laajuisesti tuttu: paketin kasassa pitäminen koko 60-minuuttisen ajan. Erityisesti otteluun valmistautuminen on tuntunut olevan haastava, sillä kotiotteluiden avauserät ovat olleet haastavia.

Isännille toivoa antaa Joonas Nättisen viime viikkoinen paluu kokoonpanoon, minkä johdosta JYP sai kokoon murhaavan TSN-ketjun. Ketjun muut lenkit Antti Suomela ja Jani Tuppurainen ovat vuoroin iskeneet maaleja.

Tämän ketjun vaarallisuus perustuu ennen kaikkea erikoistilannepelaamiseen. Tähän Pelicans antaa kovan vastalauseen, sillä lahtelaiset ovat ottaneet sarjassa vähiten kahden minuutin rangaistuksia.

Jos Pelicans jatkaa kurinalaista peliään, voitto on hyvin lähellä. Vaikka ennen kautta Pelicansin hyökkäyskalusto keräsikin haukkuja, iskukykyä siitä kyllä löytyy. Erityisesti Iikka Kangasniemen vahvat otteet ovat kantaneet pussinokat eniten maaleja tehneeksi joukkueeksi.

Erikoista

Pelicansin kahdesta edellisestä Jyväskylän-vierailusta ei ole tapahtumia puuttunut. Viime marraskuun loppupuolella Petri Matikainen reagoi joukkueensa heikkoon alkuun lähettämällä kolme pelaajaa koppiin. Tämä nostattikin lahtelaiset 3−0-tappioasemasta aina jatkoajalle saakka.

Pari viikkoa myöhemmin syyskauden viimeisessä ottelussa JYP ja Pelicans mättivät peräti 11 maalia. Mukaan mahtui niin kaksi ulosajoa kuin liigahistorian nopein hattutemppu, jonka teki Juha Leimu.

Odotusarvo puheenaiheille sai lisää pontta keskiviikkona, kun Pelicans kiinnitti Antti Tyrväisen. Veljensä Juhanin kanssa he muodostavat yhden liigan värikkäimmistä kaksikoista.

Seuraa Heitä

Jerry Turkulainen #32 | HC Ajoie

Laitahyökkääjä

Pirteän sisääntulon liigaan suorittanut pikkuväkkärä on vakuuttanut kaikki. 18-vuotias lupaus on ihastuttanut erityisesti liikkeellään ja pelirohkeudellaan.

Miska Siikonen #71 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Viime kauden lopulla paikkansa Pelicansin kokoonpanossa vakiinnuttanut Siikonen on pelannut vahvan syksyn. Piste per peli -tahdilla pelaava sentteri on ennakkoluuloton ja vahva jässikkä, joka avaa erinomaisesti tilaa Iikka Kangasniemelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jyväskylässä nähdään maaleja
JYPin ottelut ovat lähes poikkeuksetta päättyneet yhden maalin erolla. Pelicans puolestaan on joko voittanut isolla marginaalilla tai hävinnyt pienellä. Pelicansin nappaaman Antti Tyrväisen voi arvata olevan näkyvästi esillä, sillä mies pursuaa näyttöhaluja. Tämä kostautuu ylilatauksena, joten JYP mätkii tarvittavat maalit ylivoimalla.
4 5
2 3