Tehokas ylivoima kohtaa passiivisen alivoiman - JYP saa vieraita Lahdesta

LIIGA / Ennakko
Antti Suomelalla ja koko joukkueella on ollut syytä juhlaan viime aikoina.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP saa keskiviikko-iltana vieraita Lahdesta, kun Pelicans saapuu vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat pelanneet viime aikoina hyvää jääkiekkoa ja tulevat illan otteluun voittoputkessa. Joukkueiden välillä sarjassa on vain piste, joten illan ottelusta on tulossa tasainen ja mielenkiintoinen.

JYP tiedotti maanantaina, että Veini Vehviläinen ja Juuso Pulli hakemaan peliaikaa lainalle. Varsinkin Vehviläisen lähtö oli odotettu, sillä JYP oli tehnyt aikaisemmin loppukautta koskevan sopimuksen Juho Olkinuoran kanssa. Näin ollen tie JYPin maalille oli tukossa.

JYP tulee illan otteluun neljän ottelun voittoputkessa. Jyväskyläläisjoukkue on tosin kohdannut voittoputkensa aikana sarjassa alempana olevia joukkueita, mutta joukkoon mahtuu iso voitto HIFK:sta. Joukkueen trendi on selkeästi ylöspäin, vaikka jobinpostia tulikin Michel Miklikin loukkaantumisen muodossa.

Pelicans tulee Jyväskylään kolmen ottelun voittoputkessa. Lahtelaiset voittivat sarjajumbon Lukon edellisessä ottelussa 7−3-luvuin ja olivat suvereeneja kyseisessä ottelussa. Pelicans ei ole hävinnyt kuin kerran edellisiin viiteen otteluun.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. JYP on voittanut näistä kaksi, kerran kotonaan ja kerran vieraissa. 

Ratkaisunkohdat

JYP on noussut kohisten sarjataulukossa voittojensa ansiosta. Miklikin loukkaantuminen tosin jätti loven joukkueen hyökkäysketjuihin ja maalintekoon, mutta hurrikaanipaitojen pelitapa tuottaa tällä hetkellä tarpeeksi maalipaikkoja, ja joukkue onkin alkanut osua maalipuiden väliin. Tästä osoituksena on edelliseen viiteen otteluun tehdyt 18 maalia. 

Varsinkin JYPin erikoistilannepelaaminen on ollut todella hyvällä tasolla. Edellisessä ottelun JYP ratkaisi juurikin ylivoimamaaleillaan. Jyväskyläläisjoukkueen erikoistilannepelaaminen on ollut kymmenen ottelun kuntopuntarissa sarjan parasta, kun alivoimapelaaminenkin on ollut vahvaa.

Pelicansin puolustuspelaaminen on toiminut hyvin pitkin kautta. Varsinkin edellisissä viidessä ottelussa joukkue on päästänyt vain yhdeksän maalia. Alivoimapelaaminen on tosin takkuillut pahasti viime aikoina. Siinä ongelmana on ollut liika passiivisuus, jolloin vastustajan pelaajat ovat päässeet liian helposti maalipaikoille.

Ylivoimapelaaminen on ollut läpi kauden hankalaa lahtelaisille, mutta Juha Leimun paluu on tuonut ihan uutta eloa siihen. Leimu tuo viivapelotteen, ja teki muun muassa edellisessä ottelussa 2+1 tehot. Ylivoimaan on tulossa mahdollinen uusi palanen, jos Antti Erkinjuntti palaa kaukaloon.

Ottelun ratkaisu todennäköisesti tulee olemaan siinä, saako JYP murrettua Pelicansin viisikkopuolustusta. Myös erikoistilannepelaaminen tulee nousemaan arvoon arvaamattomaan. Lahtelaisilla on ollut vaikeuksia alivoimapelaamisensa kanssa, joten on mielenkiintoista nähdä, että pystyvätkö he pysäyttämään kotijoukkueen ylivoiman. Aikaisemmissa joukkueiden välisissä kohtaamisissa tämä on onnistunut.

Seuraa Heitä

Mikko Kalteva #7 |

Puolustaja

JYPin puolustuksen liideri, on ollut joukkueensa paras puolustaja. On joukkueensa paras puolustaja myös pisteiden valossa. Samaa vaaditaan Pelicansia vastaan.

Mikko Kousa #44 | Düsseldorfer EG

Puolustaja

Moni epäili miehen virettä tullesssaan takaisin Lahteen, mutta on näyttänyt kuuluvansa sarjan parhaimmistoon pelipaikallaan. Tehnyt seitsemään otteluun tehot 2+4.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jyväskylän keskiviikkoillassa juhlitaan maaleja
Molemmat joukkueet ovat antaneet viime aikoina vakuuttavia signaaleja kevättä silmällä pitäen, vaikka JYP on viihtynyt paremmin vieraissa ja Pelicans kotona. Erityishuomio kiinnittyy ylivoimiin, joissa joukkueet kuuluvat sarjan parhaimmistoon. JYP vie pidemmän korren laadukkaamman viisikkopelin johdosta.
4 5
2 3