Jesse Saarinen on ollut terävällä pelipäällä.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Bensan puute heikentää Jyväskylän tähtiloistoa

Lauantai-illan kiekkoviihteestä Hippoksella vastaavat JYP ja Pelicans. JYPin tilanne vaikuttaa kokoonpanovinkkelistä hieman selvemmältä, kun taas Pelicans pohtii bensan riittävyyttä.

JYPin edellinen ottelu torstaina Hämeenlinnassa, kun HPK voitti huonosti otteluruuhkan keskellä latautuneen hurrikaaniryhmän. Latauksen onnistumiseen oman haasteensa jälleen tuo tiistaina pelattava CHL:n toinen välierä, jossa JYPillä on hyvä mahdollisuus napata paikka finaaliin.

Pelicans pelasi vielä torstaina pitkän kaavan mukaan, kun Ilves kaatui jatkoajan jälkeen. Lahtelaiset menettivät päätöserässä kahden maalin johtonsa, mutta Aleksi Rekosen komea soolo-osuma toi kaksi pistettä isännille.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen ja molemmilla kerroilla voiton on napannut vierasjoukkue.

Tähän iltaan lähdetäänkin tutuilla teemoilla. Pelicansin kohdalla mielenkiintoa herättää bensan riittävyys, kun päälle isketään vielä mahdollisesti koko sarjan kuluttavin pelitapa. Myös JYP tahkoaa tiiviiseen tahtiin, eikä Michel Miklíkin poistuttua vahvuudesta ole enää kaivattua leveyttä.

JYPin puolella muutokset ovatkin hyvin pieniä, kun Juuso Vainio ja Arttu Likola vaihtuvat Anton Stråkaan ja Jaakko Jokiseen. Vainion kohdalla kyse on loukkaantumisesta, kun hän sai kiekon kaulan alueelle Hämeenlinnassa. Maalilla on ykkösvahdin paikkaan viime otteluissa tarrannut Jussi Olkinuora.

Myös Pelicansilla on omat poissaolohuolensa, kun Jesse Mankinen putoaa joukkueen vahvuudesta. Häntä ykkösketjussa paikkaa Kimi Koivisto. Pelaava maalivahtikin vaihtuu, kun torjuntavuoron nappaa Joona Voutilainen.

Kumpi on terävämpi?

Lauantai-illan ratkaisukohta liiittyykin varmasti terävyyteen maalipaikoissa. Molemmat joukkueet haluavat puolustaa mahdollisimman vähän, jotta energiaa hyökkäämiseen jäisi mahdollisimman paljon. Tämän takia fiksu riistopelaaminen kuuluukin molempien joukkueiden avainsanoihin.

Erityisesti lahtelaisilta on nähty todella näyttävää vastahyökkäyspelaamista. Viisikkoa porrastetaan loistavasti, mikä avaa puolustajille Libor Sulakin johdolla jatkuvasti laadukkaita maalintekopaikkoja. 

JYPin kohdalla juuri lataus herättääkin kysymysmerkkejä, mutta isäntien onneksi joukkue on oppinut voittamaan heikommallakin pelillä. Loka-marraskuun jatkuvat maalin tappiot ovat alkaneet kääntyä useammin voitoiksi, mikä on tärkeä seikka pudotuspelejä ajatellen.

Tulosvetovihje

JYPin kotivire jatkuu
JYP kärsi torstaina tappion HPK:lle, mutta isossa kuvassa joukkueen otteet ovat olleet viime aikoina hyviä ja erityisesti kotikaukalossa peli on kulkenut. Pelicansilla on peli allaan perjantailta, joten JYPillä on pieni lepoetu puolellaan. Lahtelaisryhmä on viime kierroksilla pelannut varsin aktiivisesti hyökkäyspäässä, mutta puolustuspään virheet maksoivat muun muassa Ilvestä vastaan takaiskuja. JYP kaivaakin ottelusta voiton tylymmän otteensa ansiosta ja jatkaa kotivoittojen putkeaan kuuden ottelun mittaiseksi.
3 4
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Antti Suomela #14 | HIFK

Hyökkääjä

Huhut sopimuksesta HIFK:hon iskivät hetki sitten, ja samaan aikaan tehopisteet ovat laskeneet todella alhaiselle tasolle. Piristystä kaivataan.

Hannes Björninen #24 | Pelicans

Hyökkääjä

Nuori sentteri on kehittynyt erityisesti maalinteon saralla, mikä tuo leveyttä lahtelaisten hyökkäyskalustoon. Suuri vastuunkantaja erityisesti kokonaisvaltaisessa pelaamisessa.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Erikoistilanteissa ratkaisun avaimet Hakametsässä
2 3
2 3
JYPin kotivire jatkuu
3 4
1 2
KooKooTappara
KooKoo kiusaa Tapparaa
1 2
2 3
Kärpät parempi kovavireisten taistossa
3 4
1 2
Vähämaalista taistoa Vaasassa
1 2
1 2
SaiPa taistelee, mutta TPS vie
4 5
2 3
Lukko parempi Satakunnan mittelössä
0 1
2 3

Tällä kaudella