JYP saalistaa kotietua pudotuspeleihin - Lukko hakee kolmatta voittoa putkeen

LIIGA / Ennakko
JYP on ollut niskan päällä keskinäisissä kohtaamisissa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Perjantai-illan iloksi JYP saa vieraita Raumalta, kun Lukko saapuu Jyväskylään. Illan ottelu on hurrikaanipaidoille viikon ensimmäinen ja he tulevatkin otteluun hyvin levänneenä. Lukolla on iso voitto sarjakärjestä takataskussaan.

JYP on saanut levätä ja harjoitella koko viikon. Edellinen ottelu onkin edellisen viikon lauantailta, jolloin jyväskyläläisjoukkue kävi hakemassa täydet pisteet Tampereelta Ilvestä vastaan. JYPin koko tammikuu oli kuin yhtä riemukulkua, kun hurrikaanipaidat hävisivät vain kaksi ottelua kymmenestä ottelustaan.

Lukko tulee Jyväskylään kahden peräkkäisen voiton voimin. Edellisessä ottelussa raumalaisjoukkue kaatoi sarjakärki Tapparan ja itseluottamus on varmasti koholla. Tammikuu oli kuitenkin hankala, kun Lukko voitti 11 ottelustaan vain neljä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja joka kerta JYP on ollut vahvempi. JYPin puolelta Antti Suomela ja Valtteri Hotakainen ovat olleet tehokkaita Lukkoa vastaan, kumpikin on tehnyt kolme pistettä näissä otteluissa. Steven Seigo Lukon puolelta on tehnyt myös kolme pistettä keskinäisissä kohtaamisissa.

Ratkaisukohdat

JYP on vahvan tammikuunsa turvin noussut taistelemaan jopa kotiedusta pudotuspeleihin. Jyväskyläläisjoukkueen pelaamisen taso on noussut pelin joka eri osa-alueella. JYPin puolustus- ja hyökkäyspelaaminen on ollut hyvällä tasolla ja pelaajat yksilötasolla ovat nostaneet tasoaan.

JYPiltä ei ole enää näkynyt sulamisia johtoasemassa ja joukkue on pystynyt kääntämään tiukkoja maalin otteluita itselleen. Lukko pyrkii puolustamaan tiiviisti viisikkona, joten tähän JYPin on pystyttävä vastaamaan ja pelattava kärsivällisesti, jos väylä ylöspäin on tukossa.

Lukon trendi on hivenen ylöspäin, kun raumalaisjoukkue on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan kolme ja joukkue on kivunnut pois sarjan jumbopaikalta. Toni Koivisto ja Jesse Virtanen ovat tehneet näihin otteluihin kuusi pistettä. Ville Vahalahti ja Aleksi Saarela ovat tarjonneet hyvää taustatukea neljällä pistellään.

Mikäli Lukko mielii ottaa täydet pisteet Jyväskylästä, pitää edellä mainittujen pelaajien jatkaa hyvää virettään. Lukko pyrki TPS:n vieraana viime viikolla aktiivisen karvauspelaamisen avulla saamaan riistoja ja häiritsemään hyökkäyksiin lähtöjä. JYPin avauspelaamisessa on ollut pitkin kautta ongelmia, joten jos raumalaiset onnistuvat tätä häiritsemään, kasvavat heidän voittomahdollisuutensa.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Hytönen #15 |

Keskushyökkääjä

Joukkueensa kapteeni on syttynyt ihan uuteen liekkiin, kun kevät lähestyy. Teki tammikuussa kymmeneen otteluun yhtä monta pistettä ja viiteen edelliseen otteluun seitsemän pistettä. Ollut johtavia pelaajia.

Toni Koivisto #22 |

Laitahyökkääjä

Nopea hyökkääjä teki tammikuussa 11 otteluun yhtä monta pistettä. Edelliseen viiteen otteluun kuusi pistettä ja samaa virettä tarvitaan Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP jatkaa kotiedun tavoittelua
Lukko on alkanut hiljalleen saada formunsa parempaan kuntoon, kun ykkössentteri Aaron Gagnon lähti joukkueesta. Rivistöstä on löytänyt lisää tuloksentekijöitä, joita myös JYPiltä löytyy leveällä rintamalla. Kummallakin joukkueilla on ollut pienoisia haasteita puolustussuuntaan, joten iltaan saattaa mahtua useita maaleja. JYP vie pidemmän korren paremmalla viisikkopelillä.
3 4
2 3