Apinat pudoteltu, hurlumhein aika?

LIIGA / Ennakko
Jyväskylässä taistellaan pisteistä tosissaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP saa perjantai-illan ratoksi vieraita Kouvolasta. Molemmilla joukkueilla on alla tärkeät voitot, jotka antavat joukkueille rennommat lähtökohdat otteluun.

JYP pelasi edellisen ottelunsa tiistaina Lukkoa vastaan. Suurimman huomion varasti katsojan kuolema, mutta itse pelissäkin tapahtumia riitti. JYP nappasi pisteet lopulta 5−3-voitolla.

KooKoo taisteli keskiviikkona kauden toisen täyden pistepottinsa. Suurista maalinteko-ongelmista kärsinyt kouvolalaisryhmä räjäytti ketsuppipullonsa iskemällä taululle 5−1-lukemat.

− Se paha energia ja patoutuma, joka monesti on hävityn pelin jälkeen, alkoi purkautua, Mattila myhäili keskiviikon ottelun jälkimainingeissa.

Ratkaisukohdat

Suurin pelillinen anti JYPille tiistain ottelussa oli johtoaseman säilyttäminen loppuun saakka. Hurrikaaniryhmä on onnistunut monesti karkaamaan ottelussa johtoon, mutta vastustaja on napannut pisteitä viime hetken maaleilla.

KooKoo puolestaan pelasi mahdollisesti kauden työteliäimmän ottelunsa, kun kouvolalaiset pelasivat uhrautuvaa ja aktiivista kiekkoa, mikä avasi tarvittavan määrän laatupaikkoja.

Perjantai-illassa voidaan odottaakin, että molempien joukkueiden peli-ilmeestä huokuu kevyt vapautuneisuus. Kumpi onnistuu kaivamaan tästä pienen tarvittavan lisäenergian, on vahvoilla.

Tätä vapautuneisuutta KooKoo tulee tarvitsemaan, sillä lähtökohtaisesti JYP tarjoaa huomattavasti tiiviimmän viisikon murrettavaksi kuin Ilves.

Erikoista

Joukkueiden tilastolliset lähtökohdat otteluun ovat hyvin erilaiset. JYP ei ole jäänyt kertaakaan kotonaan ilman pisteitä, kun taas KooKoo ei ole onnistunut nappaamaan kaudella yhtään vierasvoittoa. Myös viime kaudella kaikki joukkueiden keskinäiset kohtaamiset päättyivät kotijoukkueen voittoon.

Tiistai-illan tapahtumien vuoksi JYP haluaa muistaa ottelussa kuollutta katsojaa pelaamalla surunauhat käsissään.

Seuraa Heitä

Valtteri Hotakainen #14 | Hermes

Keskushyökkääjä

Hotakainen iski tiistaina kauden ensimmäiset maalinsa. Pelaajan vapautuneisuudesta päätellen lisää voidaan odottaa.

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

KooKoon kultakypärä pelasi viisi ottelua ilman tehopisteitä ennen voitollista Ilves-ottelua. Tuolloin tuli syöttöpiste, joko olisi maalin aika?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KooKoo on taas varteenotettava vastustaja
KooKoo sai merkittävän vahvistuksen Leland Irvingin muodossa. Kouvolalaisilla onkin pitkästä aikaa mahdollisuus haastaa isompiaan, kun oma pää ei vuoda entiseen malliin. KooKoo voi saada onnistuessaan aikaiseksi kaksi tai kolme maalia, joten joukkueen puolustuksen ja Irvingin onnistuessa hyvin lopputuloksena on tasapeli tai niukka voitto suuntaan tai toiseen.
2 3
2 3