Herääkö hiipunut hurrikaani hiipuneeseen paikallistaistoon?

LIIGA / Ennakko
Kaukalossa nähtäneen ärsytetty JYP.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jyväskylässä nähdään tiistaina takavuosien kuuman kaksikon kohtaaminen, kun JYP ja KalPa mittelevät keskinäisestä paremmuudestaan. Joukkueet lähtevät otteluun hyvin erilaisista lähtökohdista.

JYP pelasi maajoukkuetauon jälkeen kaksi ottelua Ensin Bern eteni CHL:n puolivälieriin, kun aiemmin pelatun ensimmäisen kohtaamisen voitto riitti Jyväskylän kohtaamisen päätyttyä 3−3. Perjantaina TPS haki pisteet 1−3-lukemin. Tuskin ollaan kaukana totuudesta, jos sanoo viikon olleen yksi hurrikaanien kauden heikoimmista tällä kaudella.

Myös kuopiolaisten kohtalona oli CHL:stä tippuminen, kun sveitsiläinen Fribourg-Gotteron oli etevämpi. KalPa nappasi kahdesta liigaottelustaan viisi pistettä. Ensin kaatui SaiPa voittolaukauskilpailussa ja perjantaina Kuopiossa HIFK nöyrtyi 3−1-lukemin.

KalPan loiston vuosina vuosikymmenen vaihteessa näiden kahden joukkueen kohtaamiset olivat tulikuumia. Viime vuosina otteluiden tunnelataus on kuitenkin ollut yksittäisiä kuohahduksia lukuun ottamatta vaisumpi. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen, kun KalPa oli syyskuussa voittolaukauksilla parempi luvuin 3−2.

Ratkaisukohdat

Viime viikon JYPin esitykset olivat heikkoja, kun erityisesti viisikkopelaaminen rakoili pahasti. Etäisyydet pääsivät kasvamaan pahasti, mikä teki hyökkäyspelaamisesta todella vaikeaa.

TPS-ottelun jälkeen Marko Virtanen sanoi, että joukkueella on juttutuokion paikka. Tuollaisen pohjakosketuksen jälkeen usein on nähty erinomainen kasvojenpesu, jota jyväskyläläisleirissä toivotaan KalPa-ottelussa.

Jos onnistumisia ei tule nopeasti, KalPalle saattaa tarjoutua avaimet voittoon varsin helpostikin. Jos onnistumisia ei jyväskyläläisille ole tullut, puolustusvalmius on unohtunut täysin. Hyökkäyssuuntaan säntäily olisi todellista nannaa KalPalle, jonka suorahyökkäyspelaaminen on ollut viime aikoina loistavalla tolalla.

Hurjaan tahtiin maaleja mättäneet kuopiolaiset kohtaavat joukkueen, jonka suurin vahvuus on ollut alivoimapelaaminen. Oli kuopiolaisten maalilla sitten Eero Kilpeläinen tai Denis Godla, pienetkin maalimäärät voivat riittää lentävän kalakukon raikaamiseen Jyväskylän illassa.

Erikoista

JYPin murheen kryyninä on ollut erityisesti kolmannet erät. 17 ottelun aikana JYP on hävinnyt peräti kymmenen kertaa kolmannen erän.

KalPalla puolestaan heikoin erä on ollut avauserä. Kuopiolaisilta voidaankiin nähdä erittäin kärsivällistä puolustus ensin -pelaamista, jottei JYPin lumipallo-efekti lähtisi nopeasti pyörimään toivomaansa suuntaan.

Seuraa Heitä

Urho Vaakanainen #5 | Anaheim

Puolustaja

Pirteä nuorukainen on ollut alkukaudella JYPin paras puolustaja. 17-vuotias puolustaja pelaa äärimmäisen kypsästi ja tasaisesti ikäänsä nähden. Tehopistetili on kuitenkin vielä avaamatta, mitä voidaan pitää kevyenä yllätyksenä.

Matias Myttynen #65 |

Keskushyökkääjä

Jyväskyläläisillekin tuttu Myttynen tuli KalPaan koeajalle syyskuussa. Otteet poikivatkin nopeasti loppukauden sopimuksen, eikä meno ole hiipunut. 15 liigaottelua ovat tuoneet sentterille 11 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPalle luvassa jälleen niukka voitto
Edelleen kauden yllättäjän titteliä kantava KalPa porskuttaa kuntopuntarin kärjessä uhaten jopa Tapparan ykkössijaa. Sekä KalPa että JYP ovat maalinteossa hieman vaisuja, joten odotettavissa on, ettei kumpikaan joukkue tule tekemään yli kolmea maalia. JYP jää todennäköisesti KalPan jalkoihin, vaikkakaan ei kovin selvin numeroin.
2
2 3