Saako JYP tappioputkensa poikki kotiluolassaan?

LIIGA / Ennakko
Jani Tuppurainen katkaisi edellisessä kotiottelussa maalittoman putkensa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Lauantai-illan Liiga kierroksella JYP saa vieraakseen Kärpät. JYP seilaa tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa ja lähtee tätä putkea katkaisemaan. Kärpät ovat voittaneet kaksi edellistä otteluaan.

JYP tulee illan otteluun neljän ottelun häviöputkessa. Viimeksi eilen JYP hävisi luvuin 5-2 KooKoon vieraana. Edellisistä viidestä ottelustaan hurrikaanilauma on voittanut vain yhden.

Kärpät saapuu Jyväskylään voitto takataskussaan, kun oululaisjoukkue voitti edellisessä ottelussa SaiPan kotonaan luvuin 3-1. Kärpät onkin voittanut kaksi ottelua putkeen ja edellisistä viidestä ottelustaan Kärpät onkin voittanut kolme.

JYP ja Kärpät ovat tällä kaudella kohdanneet kerran Oulussa ja tuolloin hurrikaanilauma oli vahvempi luvuin 3-1. Kyseisessä ottelussa Jani Tuppurainen oli hyvin esillä, saalistaen 1+1 tehot.

Ratkaisun paikat

JYPin isoin murheenkryyni on kolmannet erät. Asiasta on puhuttu kopin sisällä kauden aikana useaan otteeseen, mutta vastauksia ei ole JYP vielä löytänyt. Edellisessä kotiottelussa Sport tuli kolmen maalin takaa tasoihin juurikin kolmannessa erässä.

JYP on kuitenkin pelannut hyvää jääkiekkoa. Edellisessä kotiottelussa kotiyleisö näki pitkästä aikaa vanhan kunnon JYPin. Jyväskyläläisjoukkue oli jokaisella kentän osa-alueella aktiivinen ja koko ajan vastustajan iholla. Joukkue karvasi aggressiivisesti ylhäältä asti ja taklaukset vietiin loppuun asti. Samaa on varmasti odotettavissa illan ottelussa.

Mikäli JYP pystyy pelaamaan samalla tavalla Kärppiä vastaan kuin miten se pelasi Sportia vastaan kaksi ensimmäistä erää, on kotijoukkue tällöin vahvoilla.

Kärpät on parantanut otteitaan viime aikoina. Oululaisjoukkue on pyrkinyt viemään peliään lähemmäksi kiekkokontrollia alkukauteen verrattuna. Oululaiset ovat hyökkäyksiinlähdöissä palautellut kiekkoa omiin päin, jos tie ylös on ollut tukossa. Aggressiivinen karvauspelaaminen on myös alkanut kantamaan hedelmää.

Otteet tosin ovat ailahdelleet. Avauserissä Kärpät on päässyt hyökkäyksiinlähdöissä hyvin omista pois, mutta ajoitukset ovat olleet vielä hakusessa. Vastustajan suorat hyökkäykset ovat myös olleet myrkkyä oululaisille ja tässä piileekin JYPin mahdollisuus. JYP on varsinkin kotikentällään kääntänyt peliä nopeasti.

Molempien joukkueiden ylivoimapelaaminen on ollut tällä kaudella vahvaa. JYP teki edellisessä ottelussa ainoat maalinsa juurikin ylivoimalla. Alivoimapelaamisessakaan ei joukkueiden välillä ole suuria eroja.

Seuraa Heitä

Jani Tuppurainen #10 | Grenoble

Laitahyökkääjä

Kokenut hyökkääjä sai katkastua kymmenen ottelun maalittoman putken keskiviikkona. JYP tarvitsee Tuppuraiselta vieläkin enemmän tehoja ja tasaisuutta.

Saku Mäenalanen #8 |

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä teki edellisessä ottelussa kaksi maalia. Tällä kaudella kolme maali tehnyt isokokoinen hyökkääjä mielii varmasti lisää maaleja ja yhteistyö Ville Leskisen kanssa tuntuu toimivan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät löytänyt virettään
Viimeisen 12 ottelun jaksolla JYP on voittanut varsinaisella peliajalla vain kerran. Kärpät ovat löytäneet pelinsä punaista lankaa ja ottanut kaksi kertaa täyden pistepotin peräkkäin. Repaleisella kokoonpanolla pelaava Kärpät on saanut maalihanojaan auki, mutta JYPiltä voi odottaa ryhtiliikettä puolustuksen osalta.
1 2
2 3