Herätyskello soi, joko JYP herää ajallaan? − Sandell kohtaa peikkonsa

LIIGA / Ennakko
Jarkko Immoselta odotetaan kauden ensimmäistä maalia.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Torstai-illan kähmyssä Jyväskylässä kohtaavat JYP ja Ilves. Jyväskyläläisillä on ollut suuria ongelmia valmistautumisessa otteluun, mutta toistaiseksi tämä ei ole vielä vaikuttanut pahasti tulokseen. Ilveksen iskun paikka piileekiin jälleen heti alussa.

JYP kärsi kauden ensimmäisen suoran tappionsa lauantaina, kun TPS haki pisteet Jyväskylästä 3−2-voitolla. Joukkue onnistui hallitsemaan peliä luoden myös enemmän maalintekopaikkoja, mutta TPS oli tyly vieras.

Suurin trendi hurrikaaniryhmän pelaamisessa ovat olleet heikot alut, sillä kuudesta voitosta huolimatta JYP on johtanut ottelua avauserän jälkeen vain kertaalleen. Nyt joukkueen heikko alku näkyi ensimmäistä kertaa nollana pisteenä, joten onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka JYP on käsitellyt asian.

Päätä pensaaseen ei kuitenkaan Jyväskylässä ole tarvetta laittaa. Hetkittäin hapuilevaa avauspelaamista ja puolustustasapainoa lukuun ottamatta murheet ovat olleet melko vähissä. Iloinen hyökkäyspelaaminen on tuonut hyvin tulosta, vaikka Jarkko Immosen kauden ensimmäinen maali antaa edelleen odottaa itseään.

Jyväskyläläiset haastavatkin Ilveksen jo varsin tutulla sapluunalla. Myös Ilveksen puolelta löytyy omat kiekollisen varmuuden ongelmat, mitä JYPin karvauspelaaminen on omiaan sotkemaan. Myös Ilveksen jänteen kestävyys pitkissä puolustuspään pyörityksissä on kysymysmerkin alla.

Ilves innokas haastaja

Ilveksellä on allaan Karri Kiven sanoin kauden tasapainoisin esitys, joka toi voiton KooKoosta luvuin 4−3. Kyseessä oli tupsukorvien ensimmäinen täysi pistepotti kuluvalla kaudella, minkä vuoksi sijoitus sarjataulukossa on 13.

Hanakasti hyökkäysalueelle pyrkivä Ilves on onnistunut hyvin saamaan painopistettä vastustajan päätyyn, mutta viimeistely on ollut kehnolla tasolla. Ville Meskasen loukkaantuminen syö nuoren joukkueen maalintekopotentiaalista aimo annoksen, mutta varaa parantaa löytyy läpi joukkueen.

Kivi ei ole kaihtanut ketjujen aktiivista sekoittamista. Toistaiseksi vain Arttu Ruotsalaisen johtama kolmikko on pysynyt kasassa alkukauden ajan. Ketju onkin esiintynyt varsin pirteästi edukseen.

Hyvään liikkeeseen pelinsä perustuva Ilves tulee haastamaan JYPiä innokkaasti. KooKoo-pelin voitto kulminoitui suurilta osin vahvaan puolustajiin kohdistuneeseen riistopelaamiseen, jolla myös JYP on horjutettavissa. Maalintekokilpailussa tamperelaiset eivät pärjää, joten omat paikat tulee käyttää tehokkaasti hyväksi.

Erikoista

JYPin tappio lauantaina TPS:lle oli runkosarjan mittakaavassa varsin harvinainen. Viime joulun jälkeen kasaan on kertynyt 36 ottelua, joiden aikana JYP on jäänyt vain neljästi täysin ilman pisteitä.

Yhden näistä tappioista tuotti juuri Ilves viime tammikuussa. Samalla päättyi myös yli kymmenen vuoden piina, jonka aikana joukkue ei ollut hakenut täyttä pistepottia Jyväskylästä. Kiven johdolla tupsukorvat pyyhkivätkin tuon knopin historiankirjoihin nappaamalla viime kauden otteluista viisi pistettä kuudesta mahdollisesta.

Ilves-leirissä Sami Sandell pelaa tämän kauden osalta kahdeksannen ottelunsa. Kahdeksas peli on ollut viime kausina hyökkääjälle todellinen painajainen, sillä hänen kaksi edellistä runkosarjaansa on jäänyt kesken juuri kauden tässä vaiheessa. Molemmilla kausilla Sandellin pelit päätti polvivamma.

Seuraa Heitä

Jaakko Jokinen #16 |

Puolustaja

Jokinen on muodotanut Ossi Ikosen kanssa varsin toimivan kolmospakkiparin. Alkukaudesta kasassa on jo kaksi maalia ja teholukema +6 on JYPin paras.

Eemeli Suomi #10 | Ilves

Laitahyökkääjä

Suomi iski kaudella 2014-15 Nuorten SM-liigan piste-ennätyksen, jonka jälkeen takana on kaksi vaisumpaa kautta liigassa. Nyt kahdeksaan otteluun on kasassa jo kuusi pistettä, ja piste-ennätys on menossa kirkkaasti rikki. Suomi on myös ainoa pelaaja Arttu Ruotsalaisen lisäksi, jonka teholukema on plussan puolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP pysäyttää Ilveksen nousukiidon
JYP jäi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteittä, kun TPS vei voiton kärkikamppailusta. Jyväskyläläisryhmä kuitenkin hallitsi tappiosta huolimatta kamppailua selkeästi ja on pelannut alkukaudesta muutenkin vahvaa peliä. Ilveskin on viime kierroksilla piristynyt ja voittanut kolme viimeisintä otteluaan kaatamalla KooKoon, Jukurit sekä HIFK:n. Torstaina vastus kuitenkin kovenee huomattavasti ja sarjassa eniten maaleja tehnyt jyväskyläläisryhmä katkaisee Ilveksen voittoputken.
4 5
1 2