Jatkuuko hurrikaanipaitojen nousujohteinen vire perjantai-illan huumassa?

LIIGA / Ennakko
Tiistaina kauden avausmaalinsa tehnyt Mikko Salmio hakee tälle jatkoa HIFKiä vastaan
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Perjantai-illan huumassa yhteen ottavat Jyväskylässä JYP ja HIFK. JYPillä on meneillään nousujohteinen vaihe kaudessaan, kun HIFKillä on päinvastainen vaihe menossa. Molemmilla joukkueilla on ollut kauden aikana ongelmia pelissään, joten on mielenkiintoista nähdä, kumpi joukkeista on pystynyt kehittämään pelinsä osa-alueita paremmin.

JYP aloitti kauden mollivoittoisesti, kun ensimmäisestä kuudesta ottelustaan hurrikaanipaidat voittivat vain yhden ottelun. Valoa näkyy tunnelin päässä viime otteluiden perusteella, kun edellisessä liiga-ottelussaan JYP kaatoi kotonaan värikkäiden vaiheiden jälkeen SaiPan ja aiemmin tällä viikolla CHL- ottelussaan Ruotsin kestomenestyjiin kuuluvan Skellefteån. Jyväskyläläiset majailevat sarjassa sijalla 11.

HIFK aloitti kauden vahvasti, ottaen kolmesta ensimmäisestä ottelustaan kolme voittoa. Tämän jälkeen helsinkiläisjoukkueen kone on yskähdellyt sillä viimeisestä neljästä liiga-ottelustaan HIFK on voittanut vain yhden. TPS:ää vastaan CHL-ottelussa päädyttiin vanhan kunnon tasapeliin. HIFK on ennen illan ottelua sarjassa sijalla 8.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen Helsingissä, jolloin HIFK otti 2-1 voiton. Lennart Petrell oli kyseisessä ottelussa hyvällä pelipäällä saalistaen 1+1 tehot. Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa, joista kolme kertaa helsinkiläiset selviytyivät voittajina. Joukkueet kohtasivat vielä välierissä, josta HIFK meni loppuotteluihin otteluvoitoin 4-2.

Ratkaisun paikat

JYPin ja HIFKin tämän kauden edellisessä ottelussa helsinkiläisryhmä oli kaksi erää niskan päällä. JYPin pelistä puuttui läpi ottelun punainen lanka ja ajoitukset olivat hukassa. Jyväskyläläiset kuitenkin saivat aiheutettua ajoittain suuriakin vaikeuksia HIFKin avauspelaamiselle aktiivisen karvauspelaamisen takia.

JYPillä on ollut alkukaudesta ongelmia viisikkopelaamisessa. Ajoitukset ovat olleet pielessä, avauspelaaminen on tökkinyt ja helpot syötötkin ovat menneet lapojen ohi. Hurrikaaniryhmä on kuitenkin aktiivisen karvauspelaamisen myötä saanut hyvin riistoja vastustajan puolustusalueella. Näiden riistojen myötä jyväskyläläiset ovat saaneet rakenneltua hyviäkin maalipaikkoja.

JYPin erikoistilannepelaaminen on ollut todella hyvällä tasolla. Ylivoima on ollut tehokasta ja jyväskyläläiset ovatkin tällä hetkellä sarjan toiseksi paras ylivoimajoukkue. Alivoima on ollut niin ikään loistavalla tasolla ja JYP onkin sarjan kolmanneksi paras alivoimajoukkue. Nämä ovat etu JYPille, sillä HIFK ei ole ylivoimalla vielä saanut tehtyä maalin maaliakaan ja helsinkiläisryhmä on sarjan kolmanneksi huonoin alivoimajoukkue.

Mikäli HIFK mielii täyden pistepotin napata Jyväskylästä mukaan, pitää helsinkiläisten parantaa otteitaan edellisistä otteluista. JYPillä on nousujohteinen vaihe menossa ja muutenkin hurrikaaniryhmän pelaaminen on parantunut. Petopaidoilla on ollut alkukaudesta vaikeuksia murtaa hyvin organisoituja keskialueen puolustuksia. Viime kaudelta tutut nopeat käännöt ja aggressiivinen karvauspelaaminen ovat loistaneet poissaolollaan, kun päätä on hakattu keskialueen sumppuihin. Erikoistilannepelaamisen on oltava parempaa, sillä JYP on ollut täyttä terästä erikoistilanteissa.

Seuraa Heitä

Jani Tuppurainen #10 | Grenoble

Laitahyökkääjä

Kokenut hyökkääjä on alkanut kunnolla heräilemään tähän kauteen. Edelliseen viiteen peliin, tiistain CHL-ottelu mukaan lukien, kuusi pistettä. Kuuluu joukkueensa parhaimpiin pistemiehiin ja samaa nousujohteista virettä tarvitaan illan ottelussa.

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

Seitsemään ensimmäiseen peliin hyvän laukauksen omaava hyökkääjä ei ole onnistunut saalistamaan pisteen pistettä. Tasonnostoa ja tehoja odotetaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jyväskylässä voittaja ratkotaan jatkoajalla
Tästä kohtaamisesta ei löydy selvää ennakkosuosikkia. IFK:n peli tuntuu yskähtelevän, mutta materiaalin pitäisi silti riittää helposti JYP:in kukistamiseen. Jos peli ei kuitenkaan kulje viime aikoja paremmin, on kotijoukkueella mahdollisuus ottaa niukka voitto. Jatkoaika onkin todennäköinen vaihtoehto, eikä sitä kannata jättää kokeilematta veikkauksissakaan.
2 3
2 3