HIFK uhkaavan mahdollisuuden äärellä Jyväskylässä

LIIGA / Ennakko
Kovaa kamppailua on jälleen luvassa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Perjantai-iltana Jyväskylässä nähdään kova kamppailu tilasta, kun HIFK saapuu JYPin vieraaksi. Molempien joukkueiden otteet ovat olleet nousujohdanteisia. Pieniä ongelmakohtia kuitenkin löytyy.

JYP on kuulunut vaikean syksyn jälkeen viime viikkojen parhaisiin joukkueisiin. Kahdeksan ottelun kuntopuntarissa joukkue on jaetulla kärkisijalla Tapparan ja HPK:n kanssa. Alla on kaksi voittoa, kun Lukko ja Sport kaatuivat viime viikon lopulla.

HIFK:lla on myös allaan voittoisa ottelu, kun Kärpät kävi Helsingissä häviämässä keskiviikkona. Joukkueen pelillinen ilme on muutenkin ollut nousujohteinen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen ja HIFK on vienyt pisteet 5−1. Viimeisin keskinäinen kohtaaminen on lokakuulta.

Ratkaisukohdat

JYP on päässyt sille tasolle, jota siltä syksyllä odotettiin. Michel Miklíkin mukaantulo on tuonut hyökkäyspäähän kaivattua rentoutta, joka on mukanaan tuonut tehoja. Hurrikaaniryhmä on alkanut päästä myös kiinni hyvärytmisiin rintamahyökkäyksiin nopean käännön jälkeen, joissa luisteluvoimainen hyökkäysarsenaali on parhaimmillaan.

HIFK vastaa parantuneeseen hyökkäyspeliin vahvalla puolustuspelillä, jota on rakennettu erityisesti fyysisyyden kautta. Molemmat joukkueet luottavat vahvaan kamppailupelaamisen, joten halukkuus maalilleajoihin tulee näyttelemään myös ratkaisevaa osaa.

Vaikka JYP on alkanut pitämään pakettinsa kasassa paremmin, puolustusvalmius rakoilee edelleen ajoittain. Tästä HIFK:n nopeat ja taitavat hyökkääjät kiittävät erittäin tylysti nopeiden kääntöjen kautta.

HIFK:n hyökkäystehot eivät kuitenkaan riipu pelkästään nopeista vastahyökkäyksistä. Helsinkiläisille tyypilliset hyökkäyspään pitkät hyökkäykset ovat olleet myrkkyä JYPin viisikkopuolustukselle, jossa yksilöt ovat sortuneet merkkausvirheisiin. Vapaan tilan auetessa hyökkääjät Juhamatti Aaltosen johdalla kiittävät huomattavasti Sportia ja Lukkoa herkemmin.

Erikoista

Ottelussa kannattaa kiinnittää huomiota joukkueiden laukausmääriin. Tasakentällisin HIFK on sarjan kolmanneksi vähiten laukova joukkue, kun taas JYP neljänneksi eniten. Tällä saralla laatu on korvannut määrän, sillä vieraiden osumaprosentti on ollut neljänneksi paras, kun taas JYPillä sarjan heikoin.

Ylivoimamahdollisuuksia HIFK:lle on auennut viime aikoina keskimäärin kolme kappaletta ottelua kohden, joiden aikana maali on syntynyt kahdeksan prosentin teholla. Tämä oikeuttaa sarjan toiseksi huonoimpaan ylivoimaan, kun taas JYPillä vastaava sijoitus on kolmas.

Seuraa Heitä

Urho Vaakanainen #5 | Anaheim

Puolustaja

Vaakanainen on palannut jälleen nuorten MM-kisoista mukaan JYPin vahvuuteen. Viime vuonna monien nuorten pelaajien itseluottamus sai valtavan kasvun kisojen myötä, mutta tällä kaudella vastakohtaisen kohtalon mahdollisuus on suuri.

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Oli edellisellä Jyväskylän-visiitillä ottelun ratkaisija, eikä otteet edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan ainakaan heikentyneet. Johtaja, jolta odotetaan ylivoimakirouksen murtamista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jyväskylässä luvassa vähämaalinen vääntö
JYPillä on taskussaan kuusi voittoa seitsemästä ottelusta. HIFK:llakin on hienoinen noususuhdanne aluillaan. Ottelusta voidaan odottaa erittäin tasaväkistä, eikä todennäköisesti kummankaan joukkueen maalijuhlaa. Kumpikaan joukkue ei todennäköisesti tee yli kolmea maalia.
2 3
1 2